Angst

Angsten hebben is heel logisch en helemaal niet raar, het wordt alleen vervelend als je bang bent om de dingen te doen die je graag wilt.
Ik ben géén equi of hippotherapeut maar ik heb zelf veel ervaring met angsten en ervaring met mensen met het overwinnen van hun angsten. Wekelijks komen er mensen met angsten bij mij op stal en gaan weer voldaan naar huis.

Angst of onzekerheid gekregen met paarden?
Bang zijn voor paarden is heel vervelend als je graag met ze om gaat. Het is helemaal niet raar om bang te zijn voor paarden. 80 % van de mensen die met paarden omgaan heeft wel eens last van angst.
Dit valt wel op te lossen, meestal ligt dit in het zelfvertrouwen van degene die bang is voor het paard.
We beginnen in kleine stapjes en zodra je je op je gemak voelt, zetten we pas de volgende stap. Ik heb, dankzij mijn paarden, al bij veel mensen het vertrouwen terug gegeven op en naast het paard.jess

In de onderste kopjes staan de verschillende cursussen en workshops, tarieven en het inschrijfformulier.

Verschillende angsten

Op de grond
Je kunt bang zijn op de grond voor het paard. Dit kan door ervaringen komen of meestal komt dit doordat je als persoon bang bent om de controle te verliezen. Het is natuurlijk super vervelend als je de paarden heel fascinerend vind, en graag met ze om wilt gaan, maar er wel een drempel is waar je overheen moet om bij ze te komen.
Ook als je kinderen hebt of zelf op een manege moeite met het vasthouden en opzadelen van de pony’s/paarden. Hier kunnen we ook mee aan de gang gaan.
We gaan dan de kudde in, kijken naar het gedrag tussen de paarden onderling. Wat geven ze precies aan, hoe en vooral waarom. Zo krijg je meer inzicht in de paardentaal en ook hoe je er mee om moet gaan.
Het is belangrijk goede, stevige schoenen te dragen met goede neus.

Onder het zadel
Durf je helemaal niet meer op je paard te rijden of ga je afwachtend rijden? Heb je slechte ervaringen, zoals bijvoorbeeld: vallen, het gevoel van controle kwijt raken of andere redenen,
Ik beschik over een paar hele lieve paarden die heel goed aanvoelen hoe de ruiter zich voelt. Ze kunnen je heel veel vertrouwen geven in jezelf en het leren vertrouwen op het paard.
Ik ben zelf ook heel lang angstig geweest na een nare ervaring dus ik weet hoe je je voelt, en ik weet hoe je er over heen kunt komen. We beginnen in kleine stapjes en zodra de ruiter zich op zijn gemak voelt, zetten we pas de volgende stap. Ik heb, dankzij mijn paarden, al vele ruiters het vertrouwen en plezier terug gegeven in het paardrijden
Ook op je eigen paard begeleid ik in het rijden en het overwinnen van angsten

De paarden

De pony die we gebruiken voor de angstlessen is Maddy. Maddy is een 7 jarige merrie van Glenn King Hill. Zij is kleiner dan de paarden die ik eerder gebruikte voor deze lessen, namelijk: 1.55, ze heeft op een zorgboerderij gestaan en daarnaast start ze nu in het M2 op wedstrijd.
Als het rijden met Maddy goed gaat, gaan de lessen verder op Meaghan.  Zij is 1.60 hoog en start M1 op wedstrijd. Meaghan is iets pittiger maar alsnog heel eerlijk.
Maddy (zwartbont) en Meaghan (bruinbont)

maddymeaghan-16-2

 

Cursussen, eenmalige workshops en tarieven
Inschrijven