Training en opvang

Je paard laten doorrijden omdat je ergens niet doorheen komt, je paard in training zetten door zwangerschap of omdat je op vakantie gaat? Het is allemaal mogelijk.

In mijn rijden besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis waarbij ik een goede harmonie tussen de ruiter en het paard belangrijk vind. Door een paard correct te trainen kunnen we ons paard sterk en gezond houden en veel problemen voorkomen, verhelpen of verminderen.

Combinaties van alles in deze rij is mogelijk:

 • Trainen en doorrijden (zie hieronder)
 • In het bos -> mentaal (om het werk leuk te houden) en conditioneel (afstanden)
 • Schriktraining -> bezig met onze rook/bellenmachine, paraplu’s, vliegengordijn, zeil, etc.
 • Massage -> het onderhouden van de spieren.
 • Longeren met de dubbele lijnen -> hier ben ik een groot voorstander van, je spreekt de spieren aan zonder ruitergewicht en in hun eigen balans. Mijn mijn eigen paarden doe ik dit standaard 2x per week.
 • Les (ik rij ze bijvoorbeeld 3 dagen door, jij hebt zelf bijvoorbeeld 2 dagen leslespoirnovember

Tijdens de training zal ik veel aandacht schenken aan:

 • Uiteraard het actief houden van de achterhand & tempocontrole. Uiteraard dient een paard goed op het been van de amazone/ ruiter te reageren en naar de hulp terug te komen. Ook hoort hij te wachten tot jij zelf een ander tempo aan geeft in plaats van dat hij zelf trager of juist sneller wordt.
 • Ook is het erg belangrijk dat het paard recht loopt, recht heeft voornamelijk te maken met de spieropbouw van een paard. Elk paard heeft een makkelijke en een minder makkelijke kant, dit verschilt per paard.
  Als hij makkelijk naar een kant buigt heeft op deze kant korte spieren, deze zijn stijf en kunnen zich moeilijk lang maken, de andere kant is dan weer erg slap en kan moeilijk aanspannen en korter worden.
  We willen de spieren aan beide kanten even sterk te maken. De spieren moeten zich aan beide kanten evenveel kunnen oprekken als kunnen aanspannen. De spieren worden soepel en sterk, zodat het gemakkelijk naar beide kanten kan buigen en het paard een rechte lijn kan lopen, zonder naar een kant te ‘trekken’.

Als je paard een nare trek heeft, kan dit uit pijn komen, dus is het altijd verstandig een hoefsmid, dierenarts of tandarts te laten kijken of het paard in goede conditie verkeerd.

De snelheid van de training hangt in eerste instantie af van het lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het paard. Het paard bepaald het tempo.

Tarieven
Tarieven zijn incl training, poetsen en aandacht, voer, schone stal, binnen en buiten zetten (hoe lang naar wens, ik hou mijn paarden zo lang mogelijk buiten met ruwvoer), schriktraining, massage, les etc
Per dag: € 15,-
1 maand: € 450,-

Alleen opvang, zonder training (wel poetsen en aandacht, voer, schone stal, binnen en buiten zetten)
Per dag: € 10,-
1 maand: € 300,-

* Eventuele hoefsmid, dierenarts, wormenkuur zijn niet in de prijs inbegrepen
* Eventuele APK is bij twijfel en in overleg mogelijk (tandarts, zadelmaker en masseur (ikzelf))
* Ik ben géén pensionstal, dus alleen tijdelijk ivm vakantie/zwangerschap etc.