Modder en mok

Als paarden heel erg stampen, hebben ze bijna altijd last van mijten. Mijten zijn hele kleine beestjes die graag in de huid graven en daardoor akelige wonden geven, je kan hier meer lezen over mijten en de wonden.
Het moeilijke met paarden is dat elk paard anders reageert. De een kan geweldig reageren op een bepaald product, en bij de ander slaat het niet aan.
Wat bij onze paarden goed werkt is het volgende:

– De plekken die echt open zijn: om de dag Tec-1 smeren
– Zit er ook een zwelling bij de plekken: om de dag Cutene smeren.
– Een beginnende mokplek: insmeren met Derfongen
– Plekken waar vaak jeuk ontstaat, waar ze schuren maar geen wonden zijn 2x in een week insmeren met Derfen Cream
– Na een week wassen met geïrriteerde huid shampoo
– Dagelijks schepje Finecto + om de mijten van binnenuit te bestrijden

 

Tec-1 € 23,90

Tec-1 is 100% natuurlijk en speciaal ontwikkeld tegen vocht en de daarmee samenhangende bacteriële en schimmelcomplicaties. TEC-1 biedt een effectieve bescherming tegen winterproblemen op de benen (mok) of andere delen van het lichaam (hoofd, oren, rug, buik, etc). Het kan schade aan de huid die wordt veroorzaakt door overmatig vocht (doorweekte grond, modder, dauw) of externe irriterende stoffen (urine, ammoniakdampen, verontreinigde bodems) voorkomen of stoppen.

Bestel Tec-1 hier

Meer lezen over de TEC-1

Cutene 100 ml € 26,- 200 ml € 38,-

Voor natuurlijke genezing. Herstellende crème met actieve ingrediënten die de vernieuwing van de huid stimuleren, direct verlichtend, rustgevend en stimulerend van haargroei!

Bestel cutene hier

Meer lezen over Cutene

 

Derfongen € 21,90
Kalmerende lotion voor huidverzorging bij huidproblemen door bacteriële infecties of schimmelinfecties. Verhoogd het afweersysteem van de huid tegen parasieten en mijten. Het kalmeert het irriteerde gebied en helpt het voorkomen van acarian en ectoparasiete aandoeningen en stimuleert het herstellen van de huid.

Bestel Derfongen hier

Meer lezen over Derfongen

Derfen Cream € 23,50

Sinds januari 2017 verrijkt met kokosolie en shea butter.

Het is speciaal ontworpen voor de gevoelige delen van het paard, zoals de oren, buik en benen. Deze kleurloze crème is een aangenaam geurige crème welke is verrijkt met vochtinbrengende ingrediënten en een waterafstotende laag

Bestel derfen cream hier

Meer lezen over de Derfen Cream

Geïrriteerde huid shampoo 500 ml € 20,-

Verzachtende en kalmerende shampoo voor huid die gevoelig voor jeuk. Bevat geen zeep, petrochemische en daarvan afgeleide producten. Samengesteld uit schoonmaak en schuimmiddelen afkomstig van suiker en kokos waardoor deze shampoo is 100% biologisch afbreekbaar en biologisch verenigbaar is en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en allergische huid.

Bestel de shampoo hier

Meer lezen over de shampoo

Finecto € 42,95

Finecto+ Horse is een aanvullend diervoeder voor paarden en pony’s op basis van zorgvuldig geselecteerde aromatische stoffen, dat eenvoudig over het voer gestrooid kan worden. Door de toevoeging van voor het dier smakelijke ingrediënten nemen ze het graag op. De aromatische stoffen worden door het dier opgenomen en uitgescheiden via de huid. Ectoparasieten hebben hier een grote hekel aan.

Bestel Finecto hier

Meer lezen over Cutene