Begeleiding met je eerste paard

Na maanden zoeken naar je droompaard en uitzoeken wat je moet aanschaffen om het hem of haar zo comfortabel mogelijk te maken, staat hij dan eindelijk bij je op stal!

Maar ja.. Wat nu?
Hij laat zich niet makkelijk vangen in de wei, of hij heeft ineens jeuk, of wilt niet stilstaan met opstappen. En wanneer is de wormenkuur nu eigenlijk? En hoe vaak moet de zadelmaker langs komen? En als hij aan huis staat, moet ik dan kuil of hooi voeren? En zo heb je waarschijnlijk nog veel meer vragen en dingen waar je tegenaan loopt.

Voor € 175,- per maand kom ik sowieso 1 uur per week langs bij jou en je paard, om te begeleiden met wat je maar wilt, of dit nu een uur les is, half uur les en half uur iets anders, of iets anders. Daarnaast ben ik ieder moment telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden en mee te kijken bij twijfels. Ook geef ik een duidelijke management constructie zodat je zeker weet dat je geen hoefsmid, tandartsafspraak, zadelmaker of enting vergeet.
*let op, bij meer dan 30 km komen er wel reiskosten bij, zie de tarievenpagina voor meer info.

Recensies

Recensies

Astrid, juli 2018
Ik leerde Evy 4 jaar geleden kennen via een vriendin. Ik wist niet zoveel van paarden, maar had twee pony’s gekocht voor mijn dochters (een New Forest en een kruising New Forest x Arabier) en die ene wilde niet in de trailer. Die werd echt hysterisch, ging bokken en steigeren en vertikte het om die trailer in te gaan. Mijn vriendin raadde ons aan om contact op te nemen met Evy. Die leerde ons heel goed hoe je kan trailerladen zonder stress. Het was ongelooflijk: de pony liep zó met haar mee, terwijl hij bij ons gewoon niet meewerkte! Ze heeft ons uitgelegd waarom het dier zo reageerde en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Nu gaat het goed! Nu snap ik het paard ook. Evy heeft mijn dochter ook les gegeven en heel veel zelfvertrouwen gegeven. Dat was mijn dochter echt kwijt door dit paardje: ze durfde gewoon niet meer te rijden omdat de pony zo gemeen deed. Tijdens de les zei Evy keer op keer dat er geen juiste manier is om dingen te leren, maar dat ze ging kijken wat het beste is voor mijn dochter en haar paard – wat voor hen werkt. Ze kijkt echt naar ieder dier afzonderlijk en zoekt de benadering die bij het karakter en de stemming van dat paard past. Ik laat niet zomaar iemand bij de paarden, maar Evy is bij mij de enige die het mag. Evy is heel inspirerend in het lesgeven – je ziet gewoon dat ze er verstand van heeft. Het is een heel stabiel iemand. Heel Zen. De paarden nemen die rust van haar over. Ze heeft duidelijk overwicht op de paarden en heeft veel kennis ten aanzien van de verzorging, voeding, gedrag en ziektes bij paarden. Tijdens onze vakanties zorgt zij altijd voor onze paarden: binnen/buiten zetten, voeren, mesten en longeren. Daar ben ik zó blij mee! Ik kan nu echt met een gerust hart op vakantie, in de wetenschap dat de paarden in goede handen zijn. Ik hoop dat ze dat nog heel lang wil blijven doen!

Anika, juli 2018
Ik ken Evy nu een jaar of zes, zij geeft mij les en heeft al een aantal keren op mijn paard gepast. Een dominante Haflinger merrie (inmiddels heb ik 5 paarden en daar mag ze ook op passen!). Evy is heel fijn om mee samen te werken, is meedenkend. Ze kent het verschil in bejegening tussen een warmbloed en een koudbloed. Die hebben echt een andere denkwijze. Ze is heel lief, en doortastend tegelijk. Je kan met haar echt goeie afspraken maken. Evy heeft een heel groot hart voor paarden. Welzijn van het dier vindt zij erg belangrijk. Ze weet hoe ze dominante paarden moet benaderen, verleiden en afleiden. Corrigeren is niet haar eerste keuze, eerder belonen of afleiden. Ze gaat eerder voor de liefdevolle oplossing dan voor het begrenzen op heel strenge manier. Daarbij moet wel gezegd worden dat zij geen loopje met zich laat nemen. Ook temperamentvolle paarden kan zij handelen. Ze heeft Paard & Management gedaan in Barneveld, dat is een opleiding die heel hoog staat aangeschreven. Doordat ze al jaren in de paarden werkt heeft ze een schat aan praktijkervaring opgedaan. Ze heeft ook een opleiding coaching met paarden gedaan en daar veel geleerd over het gedrag van paarden. Ze geeft les en is daar goed in. Is heel erg thuis in de bewegingen van het paard. Ze heeft ook haar eigen kudde Tinkers waar ze dagelijks voor zorgt. Evy is medeorganisator van de tinkerdagen. Ze geeft ook angsttrainingen, en let daarbij heel goed op pijn- en stresssignalen bij paard en ruiter. Deze jongedame heeft echt meer kennis dan de gemiddelde paardenvrouw van haar leeftijd. Evy is heel eerlijk, heel transparant. Ik kan haar absoluut aanraden bij andere paardenhouders!

Adriana, Ellen en Edith., Augustus 2015
Evy doet met plezier haar werk, wij vonden paarden altijd heel leuk maar hadden niks geen ervaring. Wij wilde graag een paard die geschikt is voor ons, dus gingen we met wat informatie van mensen rond zoeken op internet. Tot we op de website van Evy kwamen, we hadden haar opgebeld en hielp ons! Ze is vaak mee geweest als we bij paarden gingen kijken, en zij zocht ook voor ons! Tot ze op een dag bij Benny belande wij gingen daar kijken en ze zag Benny wel voor ons zitten, een paar dagen later kwam Benny al bij ons! Een week later kwam Evy lesgeven, en als je dingen niet weet kan je Evy bellen, mailen enzv! Ze geeft super leuke lessen, ze is super geduldig ze houd rekening met elke persoon, heeft gelijk door hoe het karakter van het paard is er is veel mogelijk bij Evy. Ze geeft 2x per week les bij ons aan huis, ze maakt je enthousiast en is duidelijk in lesgeven. Wat wij super fijn vinden! Je voelt je echt op je gemak bij haar! Evy wij vinden het fijn met jou en hebben als super veel geleerd! Bedankt! Dikken kus de 3 zusjes Adriana, Ellen en Edith.