Scheren

Het aanmaken van een wintervacht is puur natuur, maar kan in sommige gevallen niet wenselijk zijn, bijvoorbeeld wanneer het paard intensief getraind wordt.daline
Sommige paardeneigenaren houden de aanmaak van de wintervacht tegen door het opleggen van dekens, waardoor het paard minder eigen vacht aanmaakt. Voor sommige paarden is het opleggen van een deken echter niet genoeg om kort in het haar te blijven, en dan kiest de eigenaar of trainer er vaak voor om het paard te scheren

Als ik je paard kom scheren zou ik het fijn vinden als je hem zelf van tevoren goed hebt gepoetst of gewassen, dit is beter voor mijn messen.
De fijnste plek om te scheren is een lichte rustige werkplek waar geen paarden langs hoeven te komen.
Ik neem zelf mijn spullen mee. Wel zou ik het fijn vinden als je zelf een krukje, elektriciteit en eventueel een zweetdeken hebt.
Ik werk snel maar nog belangrijker, rustig en neem alle tijd voor het dier. Mocht deze niet braaf zijn kan er overlegd worden over een praampje of sedalin.

De tarieven zijn:

Inclusief benen en/of hoofd: €50,-
Alleen lichaam: €40,-

Binnen 30 km vanaf postcodegebied 3825 (Amersfoort), 3862 (Nijkerk) en op zaterdagen alles op de route 5469 (Brabant) naar Amersfoort, reken ik geen reiskosten. Moet ik verder reizen? Dan reken ik 25ct per kilometer (heen en terug). Meerdere klanten op een zelfde locatie kunnen uiteraard de reiskosten delen!