Vakantieopvang

Gaat u zelf op vakantie en kunt u uw paard niet meenemen of zoekt u voor de zomerperiode een fijn vakantieadres voor je paard? Wilt u graag dat uw paard op conditie blijft, dan kan ik een oplossing bieden!SONY DSC

Heerlijk in de wei en naar hartenlust grazen, rollen en rennen. Lekker paard kunnen zijn. Als je je paard stalt bij mij in Putten kan ik hem de hele dag verwennen en naar wens trainen. De paarden staan het hele jaar buiten. In het zomerseizoen staan ze op de wei, in het winterseizoen staan ze in de Paddock met 24/7 ruwvoer.

In mijn rijden besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis waarbij ik een goede harmonie tussen de ruiter en het paard belangrijk vind. Door een paard correct te trainen kunnen we ons paard sterk en gezond houden en veel problemen voorkomen, verhelpen of verminderen.

Combinaties van alles in deze rij is mogelijk:

 • Trainen en doorrijden (zie hieronder)
 • In het bos -> mentaal (om het werk leuk te houden) en conditioneel (afstanden)
 • Schriktraining -> bezig met onze rook/bellenmachine, paraplu’s, vliegengordijn, zeil, etc.
 • Massage -> het onderhouden en ondersteunen van de spieren.
 • Longeren met de dubbele lijnen -> hier ben ik een groot voorstander van, je spreekt de spieren aan zonder ruitergewicht en in hun eigen balans. Met mijn eigen paarden doe ik dit standaard 2x per week.

Tijdens de training zal ik veel aandacht schenken aan:

 • Uiteraard het actief houden van de achterhand & tempocontrole. Uiteraard dient een paard goed op het been van de amazone/ ruiter te reageren en naar de hulp terug te komen. Ook hoort hij te wachten tot jij zelf een ander tempo aan geeft in plaats van dat hij zelf trager of juist sneller wordt.
 • Ook is het erg belangrijk dat het paard recht loopt, recht heeft voornamelijk te maken met de spieropbouw van een paard. Elk paard heeft een makkelijke en een minder makkelijke kant, dit verschilt per paard.
  Als hij makkelijk naar een kant buigt heeft op deze kant korte spieren, deze zijn stijf en kunnen zich moeilijk lang maken, de andere kant is dan weer erg slap en kan moeilijk aanspannen en korter worden.
  We willen de spieren aan beide kanten even sterk te maken. De spieren moeten zich aan beide kanten evenveel kunnen oprekken als kunnen aanspannen. De spieren worden soepel en sterk, zodat het gemakkelijk naar beide kanten kan buigen en het paard een rechte lijn kan lopen, zonder naar een kant te ‘trekken’.

Als je paard een nare trek heeft, kan dit uit pijn komen, dus is het altijd verstandig een hoefsmid, dierenarts of tandarts te laten kijken of het paard in goede conditie verkeerd.

De snelheid van de training hangt in eerste instantie af van het lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het paard. Het paard bepaald het tempo.

Bij de pagina ‘Sparkling Horse Stables‘ lees je meer over de stal

Tarieven:

Training 4, 5 of 6 dagen in de week
Training, schriktraining & massage
+ verzorging (zie onder)
Per dag: € 15,-
1 maand: € 450,-

Half/half 1, 2 of 3 dagen in de week
Training, schriktraining & massage
+ verzorging (zie onder)
Per dag: € 13,50
1 maand: € 405,-

Opvang
* Ik ben géén pensionstal, dus alleen tijdelijk ivm vakantie/zwangerschap etc.
Zonder training
+ verzorging (zie onder)
Per dag: € 11,50
1 maand: € 345,-

Verzorging:

 • Poetsen en aandacht
 • Muesli 2x daags, slobber 1x daags
 • Onbeperkt ruwvoer
 • Schone stal 3,50 x 3,50 m, dagelijks helemaal uitgemest en vers stro erbij
 • Binnen en buiten zetten (droge paddocks met onbeperkt ruwvoer, zomer weiland) hoe lang naar wens, ik hou mijn paarden zo lang mogelijk buiten
 • Mestonderzoek en wormenkuur
 • 24/7 mensen op het terrein aanwezig + goede bewaking
 • Eventuele dekens wisselen als kouder is of bij het naar buiten zetten
 • Logboek bijhouden, regelmatig foto’s en video’s sturen

* Eventuele hoefsmid en dierenarts zijn niet in de prijs inbegrepen
* Eventuele APK is bij twijfel en in overleg mogelijk (tandarts, zadelmaker of in sommige gevallen dierenarts