Hoefverzorging

Oplossingen voor been en hoefproblemen door modder en nattigheid

 

Onigifen € 18,90

Eerste 100% natuurlijke hoef-verhardende en hydraterende zalf in de vorm van een smeltcrème

Ongifen® beschermt en verbetert het uiterlijk van zolen en stralen aanzienlijk. Omdat het waterdicht is, zondert het de hoef volledig af van vocht, terwijl het ervoor zorgt dat de hoef gehydrateerd blijft dankzij de ultra-hydraterende eigenschappen.

Bestel onigifen hier

Meer lezen over Onigifen

Helpt bij

Hoeven die gevoelig zijn voor vocht en infecties
Zachte hoeven
Beschadigde of rottende zolen

Heeft als voordeel

Bescherming van hoefwanden tegen vocht en vuil
Bescherming van de zool en straal
Preventie van hoefrot

Voor/Na

Doel

SPECIALE NIET-VERSTIKKENDE HOEF ZALF

Ongifen® wordt geleverd in een tube en kan direct of met een borstel op de hoef aangebracht worden. Geen vieze verzorgingskits en teer-handen! En ook geen natte, slecht beschermde of met teer verstopte hoeven!
Ongifen kan worden toegepast op de hele voet, inclusief de hoefballen.

Eigenschappen
BESCHERMEND EN VERSTERKEND
De oleo europeae en glyceryl in de Ongifen® zorgcrème helpen bij het voorkomen van hoefproblemen. De unieke Animaderm formule zorgt ervoor dat de hoeven beter bestand zijn tegen externe irriterende stoffen, de effecten worden verhoogd door vitamine E.
INTENS VOEDENDOngifen® zorgt voor intense hydratatie voor de hoeven. De butyrospermum en vetzuren in de formule hebben zeer sterke voedende eigenschappen. Deze wordt verder versterkt door helianthus annuuszaadolie, die verzachtende, voedende en vernieuwende eigenschappen biedt en de hoeven de ingrediënten levert die ze nodig hebben om hen volledig te kunnen verzorgen en vernieuwen.BESCHERMD TEGEN EXTERNE IRRITATIES

Ongifen® hoefcrème zorgt voor actieve bescherming tegen vochtigheid. Stearzuur vormt een waterbestendige laag over de hele hoef. Met deze natuurlijke barrière kan de hoef ademhalen, terwijl hij tegen vocht wordt beschermd. Vitamine E helpt schade te voorkomen veroorzaakt door de oxidatie van celmembranen, waardoor optimale hydratie wordt gehandhaafd om een intense bescherming te bieden voor problemen van buitenaf.

Gebruiksaanwijzing

1. Breng Ongifen® direct aan op de zool
2. Verspreid met een kwast. Kan worden gebruikt op de hoef-, zool-, straal- of hoefballen

Ingredienten

OLEA EUROPAEA FRUIT OIL â“ HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL â“ BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER â“ GLYCERYL OLEATE COPOLYMER â“ STEARIC ACID â“ VITAMIN E

Extra info

BIJZONDERHEDEN EN VOORDELIGE EFFECTEN:
Snelle verharding van de hoorn
Verdwijnen van ontsteking

MOGELIJKE BIJWERKINGEN:
Geen

SPECIALE AANBEVELINGEN:
Alleen extern diergeneeskundig gebruik
Bewaring: 18 maanden na opening. > 15 ° C

Tube â“ alleen 300ml

 

Fourgen € 22,-

Fourgen, een 100% natuurlijk serum, is een krachtig voedend concentraat dat de voeten van paarden beschermt tegen externe vocht en vuil. Het is speciaal geformuleerd voor gebruik op vochtige, zachte of “rotte” stralen en dankzij de zeer hoge, niet-gerijpte laurierolie (rauw, met alle eigenschappen nog intact) maakt het een ideaal product om te helpen bij het oplossen van hoefproblemen binnen recordtijd.

Bestel Fourgen hier

Meer lezen over Fourgen

Helpt bij
Stinkende, zachte en / of zwakke stralen
Vochtige hoefballen of kroonranden

Heeft als voordeel

Bescherming tegen vochtigheid.
Bescherming tegen vuil
Versterkend
Intense hydratie

Eigenschappen

EEN PERFECT MIX VAN PLANTEN
Laurelolie zoals hier gebruikt â“ in ruwe, onbewerkte vorm â“ is bekend om zijn samenwerkende, kalmerende en voedende eigenschappen. Fourgen® bevat ook Ricinus communiszaadolie, die anti-oxidant eigenschappen bezit en samen met de laurierolie werkt om schade door de oxidatie van celmembranen te voorkomen.

HYDRATEREND EN VOCHTINBRENGEND
Fourgen® biedt de vochtinbrengende basis die nodig is voor gezonde hoeven, met name dankzij Helianthus annuus concentraten, bekend om hun hydraterende, vernieuwende, voedende en verzachtende eigenschappen. Fourgen® helpt bij het behouden van vocht. De in de formule ingebrachte biopolymeren laten de vloeistof direct in het betreffende gebied binnendringen en tegelijkertijd beschermen tegen externe stoffen (water, parasieten, bacteriën, stof en andere externe irritaties). Tenslotte kan je met de puntige aanbrengdop diep in vaten of gaten inbrengen voor gerichte actie.

Gebruiksaanwijzing 1. Maak de hoeven schoon met een hoevenkrabber

 2. Breng eenmaal per dag aan tot je verbetering ziet
 2b. Breng eenmaal per dag aan tot je verbetering ziet

 3. In geval van diepe stukken, breng Fourgen® in in een stukje wol. Mag samen met Ongi- fen® als dagelijkse hoefverzorging

Ingredienten
LAURUS NOBILIS OIL â“ CALOPHYLLUM INOPHYLLUM SEED OIL  â“ JUNIPERUS EXTRACT  â“ RICINUS COMMUNIS SEED OIL â“ GLYCERIN â“ BIOPOLYMER

Extra info

Zichtbare gunstige effecten

  • Verharden van de straal
  • Vermindering van hoefproblemen

Mogelijke bijwerkingen:
Geen

Speciale aanbevelingen:

  • Alleen extern diergeneeskundig gebruik
  • Niet te gebruiken in plaats van een dierenarts of hoefsmidBewaring: 12 maanden na opening â“ Temperatuur <5 ° C

Flexibele fles van 250ml. Met aanbrengdop

 

 

Hoefolie € 17,40

Hoefolie is ontwikkeld op basis van laurier, vaseline en hoogwaardige olie. Het product beschermt hoeven tegen hoornkloven en afsplinteren en zorgt bij regelmatig gebruik voor een optimale conditie van de hoeven. Hoefolie geeft tevens een extra glans, zodat de hoeven er altijd verzorgt uitzien. Ideaal om te gebruiken voor de finishing touch bij een keuring of presentatie. HB heeft veel aandacht besteed aan een verpakking die er niet alleen goed uitziet, maar die ook zeer handig is in gebruik door middel van de kwast die op het blik gemonteerd is.
Bestel de hoefolie hier

Hoefvet 500 ml € 10,50 / 1000 ml € 16,50
HB hoefvet is ontwikkeld op basis van laurier, vaseline, natuurlijke en minerale oliën. Dit product bevordert de optimale conditie van de hoeven. Het beschermt ze tegen uitdrogen en afbrokkelen en bevordert de hoefgroei. Hoefvet heeft een zeer intensieve werking. Bij verwaarlozing zal bij regelmatig gebruik een aanzienlijke verbetering optreden. De combinatie van hoefsmeer, hoefolie en Stockholm teer zijn de producten voor een optimale hoefverzorging.
Bestel hoefvet 500 ml hier
Bestel hoefvet 1000
ml hier