Modder en mok

Als paarden heel erg stampen, hebben ze bijna altijd last van mijten. Mijten zijn hele kleine beestjes die graag in de huid graven en daardoor akelige wonden geven, je kan hier meer lezen over mijten en de wonden.
Het moeilijke met paarden is dat elk paard anders reageert. De een kan geweldig reageren op een bepaald product, en bij de ander slaat het niet aan.
Wat bij onze paarden goed werkt is het volgende:

– De plekken die echt open zijn: om de dag Tec-1 smeren
– Zit er ook een zwelling bij de plekken: om de dag Cutene smeren.
– Een beginnende mokplek: insmeren met Derfongen
– Plekken waar vaak jeuk ontstaat, waar ze schuren maar geen wonden zijn 2x in een week insmeren met Derfen Cream
– Na een week wassen met geïrriteerde huid shampoo
– Dagelijks schepje Finecto + om de mijten van binnenuit te bestrijden

 

Tec-1 € 23,90

Tec-1 is 100% natuurlijk en speciaal ontwikkeld tegen vocht en de daarmee samenhangende bacteriële en schimmelcomplicaties. TEC-1 biedt een effectieve bescherming tegen winterproblemen op de benen (mok) of andere delen van het lichaam (hoofd, oren, rug, buik, etc). Het kan schade aan de huid die wordt veroorzaakt door overmatig vocht (doorweekte grond, modder, dauw) of externe irriterende stoffen (urine, ammoniakdampen, verontreinigde bodems) voorkomen of stoppen.

Bestel Tec-1 hier

Meer lezen over de TEC-1

De dikke, niet-kleverige textuur zorgt voor een eenvoudige en effectieve toepassing op kale plekken of op kortharige gebieden zoals de koot. Het is waterbestendig en biedt een effectieve en langdurige huidbescherming tegen externe irritaties terwijl het de huid rust geeft en voedt, ongeacht het weer. De huid ademt en wordt snel weer gezond en soepel. Het haar herstelt soepel en glanzend.

Helpt bij
Huidproblemen gerelateerd aan modder en vocht op benen of andere gebieden:

 • Barsten / korsten
 • Irritaties / open plekken
 • Kale plekken

Heeft als voordeel

 • Beschermt de huid effectief en duurzaam tegen vocht
 • Help de huid weer gezond en schoon te worden
 • Waterafstotend
 • Eenvoudig aan te brengen dankzij de dikke textuur
 • 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar
 • Niet plakkerig & geen fotosensibilisatie
Eigenschappen
TEC-1 biedt een effectieve bescherming tegen winterproblemen door met vocht op de benen of andere delen van het lichaam (hoofd, oren, rug, buik, etc). Het kan schade aan de huid die wordt veroorzaakt door overmatig vocht (doorweekte grond, modder, dauw) of externe irriterende stoffen (urine, ammoniakdampen, verontreinigde bodems) voorkomen of stoppen .
De dikke, niet-kleverige textuur zorgt voor een eenvoudige en effectieve toepassing op kale plekken of op kortharige gebieden zoals de koot.

LANGDURIGE BESCHERMING

TEC-1 balsem creëert een soepele en waterbestendige laag op het huidoppervlak en beschermt het daarmee tegen externe agressies zoals vocht of urine. Ook helpt het de huid zichzelf te beschermen tegen de bijbehorende bacteriële en schimmelcomplicaties. TEC-1 is niet-plakkerig en ademend, ondersteunt de natuurlijke elasticiteit van de huid en bewaart de fysiologie van de huidcellen dankzij de relipidanten en antioxidanten.

VERZACHT EN HYDRATEERD

TEC-1 bevat verzachtende en zeer voedzame actieve ingrediënten die snel de huid binnendringen voor onmiddellijke en langdurige verlichting en huidondersteuning. Dag na dag wordt de opperhuid versterkt en wordt de integriteit hersteld

Gebruiksaanwijzing

Toepassen direct op de zone in een dikke laag
Toepassing 1 tot 2 keer per week

Ingredienten

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL- OLEA EUROPAEA FRUIT OIL – AQUA – GLYCERYL OLEATE COPOLYMERS – GLYCERIN – DECYL GLUCOSIDE – CETYL ALCOHOL – JUNIPERUS OXYCEDRUS EXTRACT – ACETYL GLUCOSAMINE -VITAMIN E

 

Extra info

Zichtbare gunstige effecten

 • Korsten verzachten
 • Huid kalmeert
 • Haar komt snel terug
 • Langdurige gezonde huid

Mogelijke bijwerkingen:
Geen

Speciale aanbevelingen:

 • Niet aanbrengen op ogen of slijmvliezen
 • Dopingvrij
 • Kan worden toegepast op drachtige merries en veulens die ouder zijn dan 6 maanden
 • Dit is geen vervanging voor overleg met een dierenarts
 • Bewaring: 12 maanden na opening
 • Temperatuur <5 ° C

Verpakking:
Pot van 200 ml

Cutene 100 ml € 26,- 200 ml € 38,-

Voor natuurlijke genezing. Herstellende crème met actieve ingrediënten die de vernieuwing van de huid stimuleren, direct verlichtend, rustgevend en stimulerend van haargroei!

Bestel cutene hier

Meer lezen over Cutene

Helpt bij
Gallen, oedeem en verdikkingen
Alle soorten van huidirritatie

Beschadigde huid die moet worden vernieuwd
Onschuldige brandwonden en zweren

Heeft als voordeel
Snel, kalmerende werking
Bestrijding van de vochtophoping
Beschermende effecten

Voor/Na

Doel

De grote hoeveelheid linoleenzuur en linolzuur bevorderen de optimale vernieuwing van de huid. Naast het snelle verzachtende en kalmerende effect, versterkt Cutene® de huidoppervlakte en zorgt het voor snel herstel van de weefsels. Ongeacht het type huid.
Cutene® is een waardevolle, ultra-snelle crème die helpt bij het verbeteren van huidproblemen van verschillende ernst.

Eigenschappen

Helpt de cellen
Cutene biedt ijzer aan zuurstofhoudende cellen en vitamine B5 om de weefsels te helpen het water vast te houden. Ook bevat Cutune een hoog gehalte aan sporenelementen die zorgen voor het verstrekken van natuurlijke voedingsstoffen aan de cellen en het bevorderen van vernieuwing van de huid.

Kalmerend en voedend
Cutene bevat honing en andere geconcentreerd ingrediënten, bekend om hun verzachtende en voedende eigenschappen en helpen bij het verlichten van pijn.

Gebruiksaanwijzing

Maak de wond schoon met water

Breng een ruime laag Cutene aan op de wond

Eventueel afdekken met een bandage
Dagelijks aanbrengen tot de wond is verdwenen. Geen prestatieverhogend middel, voor uitwendig gebruik.

Ingredienten

 • Rozenolie is rijk aan linolzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur. Deze kostbare plantenolie doet de huid fluweelzacht aanvoelen en wordt vooral gebruikt voor de verzorging van de droge en schilferige huid.
 • Honing werkt antibacterieel, de suikers in de honing houden de wond vochtig door wondvocht aan te trekken, zo groeit de wond makkelijker dicht. Ook bevat honing glucoseoxidase, een enzym uit het speeksel van bijen, als dat enzym in contact komt met wondvocht, ontstaat er een kleine hoeveelheid waterstofperoxide, dit is groot genoeg om de bacteriën te doden, maar te klein om schade te veroorzaken aan de wond of de huid. Daarnaast heeft honing door de suikers en enzymen een zuur mileu, waar bacteriën niet in kunnen overleven.
 • Propolis is een natuurlijk antibioticum voor de bij. Propolis beschermt het bijenvolk tegen verschillende virussen, schimmels, en bacteriën
 • Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom (Argania Spinosa) groeien. Pure arganolie verstevigt, hydrateert en herstelt de huid van top tot teen. 
 • Klei heeft het vermogen grote hoeveelheden vocht te adsorberen, stimuleert de doorbloeding en de vorming van rode bloedlichaampjes. Het bevordert de regeneratie van de huid, werkt ontvettend en werkt weerstandverhogend door het kiezelzuur ingrediënt. Omdat leem de doorbloeding bevordert, wordt het weefsel geactiveerd om afvalstoffen door het vaatstelsel af te voeren. Het hoge absorptievermogen van leem kan veel stoffen uit de huid opnemen zoals: geuren en uitscheidingen van de huid, verzacht plaatselijke zwellingen (verminderen sneller), verzacht bloeduitstortingen (o.a. bekend in de blauwe plekkenzalf), bevordert vernieuwing van de huid, werkt verzachtend op littekens enzovoort.
 • Aloë vera is een plant waarvan haar geneeskrachtige eigenschappen op meerdere vlakken toepasbaar zijn. De meest bekende toepassing is wel het feit dat aloë vera een verfrissend en helend effect heeft op de huid. Elke vorm van huidirritatie (eczeem, psoriasis, acne, ontstekingen, enz.), inclusief brandwonden en zonnebrand, kunnen behandeld worden met aloë vera. Naast deze eigenschappen voor de huid, is aloë vera in staat om te bestrijden van nog veel meer ziektebeelden, waaronder bijvoorbeeld artritis, oedeem , stralingsziekten en allerlei ontstekingen
 • Soja om zwellingen, ontstekingen, enzovoort sneller te doen genezen
 • Kamille is ontstekingswerend, ontsmettend, en jeukstillend. Daarnaast bevordert het de epitheelvorming welke een belangrijke stap is in het maken van een nieuwe huidlaag over een wond. Deze vier geneeskrachten zorgen ervoor dat kamille prima uitwendig kan worden gebruikt.
 • Verder: argan, wax, tarwe, maagdenpalm, laurier.

 

Extra info

Zichtbare en gunstige effecten
Het verwijderen van beschadigd haar uit het getroffen gebied en zorgen voor vernieuwing van de vacht.

Mogelijke bijwerkingen:
Niet toepassen op een diepe wond. Adviseer uw dierenarts.

Speciale aanbevelingen:
Kan worden aangebracht op externe slijmvlies
Voor diergeneeskundig gebruik
Behoud: 12 maanden na opening â“ Opslag> 5 ° C

 

Derfongen € 21,90
Kalmerende lotion voor huidverzorging bij huidproblemen door bacteriële infecties of schimmelinfecties. Verhoogd het afweersysteem van de huid tegen parasieten en mijten. Het kalmeert het irriteerde gebied en helpt het voorkomen van acarian en ectoparasiete aandoeningen en stimuleert het herstellen van de huid.

Bestel Derfongen hier

Meer lezen over Derfongen

Helpt tegen:
Huid problemen in verband met vocht op de benen of in andere gebieden
Verwijdering van schilfers en korsten

Voordeel:
Helpt korsten genezen
Helpt de huid te herstellen
Waterafstotend

Voor/na
https://i1.wp.com/www.evy.nl/wp-content/uploads/2017/04/DERFONGEN_AVANT-APRES3.jpg?fit=652%2C250

Doel
Door het combineren van exclusieve Animaderm formules met Oleo Europea en glyceryl, biedt Derfongen® lotion uiterst effectieve bescherming tegen winter problemen zoals modder en vocht. Het bevat ook vitamine E voor het verzachten van de korsten en het elimineren van externe parasieten.

Eigenschappen
Verzacht en hydrateert
Derfongen® helpt de huid te hydrateren die is geïrriteerd door vocht. De sterke hydraterende werking verzacht, voedt en versterkt de huid. De bestanddelen hebben een onmiddellijk effect, die vrijwel onmiddellijke stop geven aan de  jeuk door een fysieke barrière te geven tegen irriterende stoffen en contaminanten (aarde, modder, parasieten, bacteriën, insecten, etc.).
Derfongen

Langdurige bescherming
Derfongen® lotion creëert een waterbestendige beschermende laag die effectief werkt bij het beschermen tegen vocht. Deze water-bestendigheid maakt het mogelijk om een flexibele, niet-vette barrière tegen vocht en irriterende stoffen te creëren; water loopt gewoon af. Het beschermt ook de huid terwijl het gehydrateerd te houden en waardoor een natuurlijke ventilatie. Het haar is glad en glanzend.

Gebruiksaanwijzing:
Bij mok:
Breng direct op de huid of gebruik een bandage, doe dit eens per 3 of 4 dagen
Gebruik Natjely® in geval van haaruitval

Preventief:
Een keer per week aanbrengen

Ingredienten
AQUA â“ HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL â“ GLYCERIN â“ GLYCERYL OLEATE COPOLYMERS â“ OLEA EUROPAEA FRUIT OIL â“ DECYL GLUCOSIDE â“ CETYL ALCOHOL â“ ACETYL GLUCOSAMINE â“ JUNIPERUS OXYCEDRUS EXTRACT â“ VITAMIN E

        

Extra info

Zichtbare en gunstige effecten

Verzachten van korsten
Glanzende en gladde vacht

Mogelijke bijwerkingen

Een warm gevoel of lichte zwelling op het gebied

Speciale aanbevelingen:

Niet aanbrengen op een geïrriteerde huid of op het slijmvlies
Behoud: 12 maanden na opening
Opslag:> 5 ° C en <35 ° C

Derfen Cream € 23,50

Sinds januari 2017 verrijkt met kokosolie en shea butter.

Het is speciaal ontworpen voor de gevoelige delen van het paard, zoals de oren, buik en benen. Deze kleurloze crème is een aangenaam geurige crème welke is verrijkt met vochtinbrengende ingrediënten en een waterafstotende laag

Bestel derfen cream hier

Meer lezen over de Derfen Cream
derfen cream coco and sheabutter

Helpt bij

  • Gevoelige delen van de huid die gevoelig zijn voor jeuk
  • Ruwe plekken op gekraste gebieden
  • Kale gebieden waar het haar afgeschuurd is

Heeft als voordeel

  • Onmiddellijk effect
  • Snelle reparatie van de huid
  • Verzacht en beschermd
Voor/na
Kleurloze crème met een lichte, aangename geur. Derfen® Clear Creme verzacht de jeuk van de paardenhuid. Derfen® Clear Cream is een 100% -natuurlijke, cortisone-vrije, dopingsvrije zalf voor de huid. De smeltende textuur is ideaal voor toepassing op hoofd, oren, rug of buik en helpt de cohesie van de cellen te verbeteren. De waterbestendige ingrediënten garanderen langdurige effectiviteit, ongeacht het weer

Eigenschappen

Verzacht en hydrateert intens

Derfen® Clear Cream bevat een evenwicht van vetzuren en anti-oxidanten die helpt bij jeuk en schuren en daarnaast de huid voedt en hydtrateert. De huid repareert snel, de ingrediënten garanderen langdurige effectiviteit, zelfs bij regenachtig weer.

Gebruiksaanwijzing

1. Maak het gebied schoon met een zachte borstel

2. Smeer een dikke laag op het beschadigde gebied

3. Masseer het in
Ingredienten

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, OLEA EUROPEAE FRUIT OIL, COCOS NUCIFERA OIL, NIGELLA SATIVA SEED EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER,CERA ALBA, GLYCERYL OLEATE BIOPOLYMERS, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, THYMUS VULGARIS FLOWER/LEAF EXTRACTS

Our products dont contain Benzyle Benzoate (used in a lot of products for dermatitis) totally forbidden on the market and dangerous for animals and humans.

Extra info

Zichtbare, gunstige effecten
  • Verschijning van schilferschalen (roos)
   Langdurig hydraterend

Mogelijke bijwerkingen:
Geen

Speciale aanbevelingen:
 • Niet preventief of elke dag toepassen
 • Vermijd aanbrengen op de slijmvliezen, ogen en open wonden
 • Kan toegepast worden op drachtige merries en veulens van zes maanden en ouder
 • Bevat geen geneesmiddel en veroorzaakt geen organische stoornis bij dieren
 • Prestatiedrugs vrij
 • Bewaring: 12 maanden na opening.
 • Opslag > 10 ° C

Verpakking :
Tube van 150ml

 

 

Geïrriteerde huid shampoo 500 ml € 20,-

Verzachtende en kalmerende shampoo voor huid die gevoelig voor jeuk. Bevat geen zeep, petrochemische en daarvan afgeleide producten. Samengesteld uit schoonmaak en schuimmiddelen afkomstig van suiker en kokos waardoor deze shampoo is 100% biologisch afbreekbaar en biologisch verenigbaar is en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en allergische huid.

Bestel de shampoo hier

Meer lezen over de shampoo

Helpt bij
De huid die gevoelig is voor jeuk
Gestreste huid
Verstopte poriën

Heeft als voordeel
Verzachtend en kalmerend
Verwijdert schilferige schalen
Revitaliserend

De perfecte shampoo in combinatie met Derfen lotion en Derfongen

 

Doel

Met rustgevende, verzachtende plantaardige ingrediënten
Geïrriteerde huid Shampoo bevat natuurlijke ingrediënten en hydraterende plantenextracten die samenwerken om te kalmeren, zuiveren en het herstel van het fysiologische evenwicht van de geïrriteerde huid die gevoelig is voor jeuk. Ook het effectief in het verwijderen van vuil, allergenen, en dode huidcellen, terwijl het de hydrolipidelaag van de huid beschermd, wat essentieel is om de huid haar natuurlijke fysiologische functies en afweersysteem uit te voeren. De shampoo helpt gevoeligheid in fragiele huid te voorkomen, vermijdt de strakke huid, wat wel veroorzaakt wordt door veel conventionele shampoos en helpt bij het versterken van de intercellulaire bindmiddel van de opperhuid.

 

Een shampoo afgestemd op de fysiologie van de huid van paarden.
De meeste shampoos op de markt bevatten goedkope synthetische oppervlakteactieve stoffen die gemakkelijk schuimen (zoals natriumlaurylsulfaat (SHS), natriumlaurylsulfaat (SLES) en natrium coco-sulfaat) maar wat hard is op de huid en slijmvliezen. Frequent gebruik breekt de natuurlijke barrière van de huid en leidt tot een fysiologische onevenwichtigheid in de huid. Bovendien zijn ze zeer vervuilend en toxisch voor waterorganismen.

 

Gebruiksaanwijzing
1. Breng de shampoo op natte huid en masseer het in om het product schuimen.
2. Laat gedurende 1-2 minuten intrekken en spoel af met helder water.

Ingredienten

AQUA â“ COCO GLUCOSIDE â“ SODIUM COCOYL GLUTAMATE â“ BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER â“ PUNICA GRANATUM EXTRACT â“ ZIZIPHUS JOAZEIRO BARK EXTRACT â“ COCO BETAIN â“ GLYCERIN â“ UREA â“ MSM â“ XANTHAN GUM â“ MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL- SODIUM BENZOATE

 

Extra info

Zichtbare en gunstige effecten
Gezonde huid
glanzend haar

Mogelijke bijwerkingen:
Geen

Speciale aanbevelingen:

Niet aanbrengen op de ogen
Alleen externe diergeneeskundig gebruik
Bevat geen geneeskrachtige stoffen bevatten en geen organische stoornis bij dieren veroorzaken
Geen prestatieverhogend middel
Behoud: 1 maand na opening.

alleen 500ml fles

Finecto € 42,95

Finecto+ Horse is een aanvullend diervoeder voor paarden en pony’s op basis van zorgvuldig geselecteerde aromatische stoffen, dat eenvoudig over het voer gestrooid kan worden. Door de toevoeging van voor het dier smakelijke ingrediënten nemen ze het graag op. De aromatische stoffen worden door het dier opgenomen en uitgescheiden via de huid. Ectoparasieten hebben hier een grote hekel aan.

Bestel Finecto hier

Meer lezen over Cutene
 • Beschermt uw paard tegen ectoparasieten
 • 100% natuurlijk, bevat geen gif.
 • De kracht van kruiden
 • 600 gram

De voordelen van Finecto+ Horse
Paarden en pony’s ondervinden veel last en stress van luizen, mijten en muggen. Met mogelijk vervelende gevolgen als zomereczeem, staart- en manen eczeem, schurft en mok. Deze problemen zijn herkenbaar aan hevig schuren en/of stampen, korsten en kloven in de kootholte, korsten op de huid tussen de manen en bij de staart. Chemische shampoo’s, insecticiden en zalven werken vaak onvoldoende en zijn alleen curatief toepasbaar. Met de natuurlijke Finecto+ aanpak maken we dit probleem op een natuurlijke wijze beheersbaar. Met als resultaat gezondere, rustige dieren en betere prestaties.

100% natuurlijk
Finecto+Horse bevat geen chemische middelen, maar uitsluiten natuurlijke ingrediënten. De zorgvuldig geselecteerde aromatische stoffen en etherische oliën in Finecto+ Horse zijn bewezen effectief in de beheersing van ectoparasieten bij paarden en pony’s.

Preventief en curatief
Voorkom problemen, behandel voor het te laat is. Finecto+Horse door het voer beschermt uw paard tegen ectoparasieten. Maar ook bij problemen is Finecto+ Horse effectief. Mijten zullen van het dier afgaan en vliegen, en muggen zullen niet meer steken of bijten. Begin met preventief behandelen voordat de risicoperiode begint. Bij zomereczeem is dat voor de warme dagen en bij mijten is dat voor de koude dagen.

Effectiever bij inspanning
Uitwendig werkende middelen werken minder als een paard zweet. Finecto+ Horse werkt juist beter. Door het zweten komen meer geuren vrij waar knutten, mijten, vliegen en dazen een grote hekel aan hebben. De effectiviteit neemt bij zweten/inspanning toe.

Geen resistentieopbouw
Finecto+ Horse maakt het dier onaanlokkelijk voor ectoparasieten. Ectoparasieten worden nooit ongevoelig (resistent) hiervoor.