Oppas

Ga je zelf op vakantie en kun je je paard niet meenemen of zoek je voor de zomerperiode iemand die voor je dieren kan zorgen? Dan kan ik een oplossing bieden!
Verschillende mogelijkheden:

 • Bij mij op stal
 • Bij jou aan huis, ik kom 2x per dag langs (binnen/buiten zetten, ochtend/avond voer)
 • Intern bij jou thuis
zwangerschap

Je paard laten verzorgen of doorrijden door zwangerschap?

We weten allemaal dat paardrijden best een gevaarlijke sport is, als je zwanger en je valt, kunnen de gevolgen heel heftig zijn. Hoe voorzichtig je ook bent, je paard hoeft maar te struikelen of je rolt er al vanaf. Tot 12 weken wordt de foetus goed beschermd. Of je daarna nog kunt blijven rijden hangt af van jou niveau en de karaktereigenschappen van het paard.
Het kan wel: Mary King was bijna 6 maanden zwanger toen ze in 1995 goud tijdens de Europese kampioenschappen won. Anky van Grunsven was bijna 5 maanden zwanger toen ze in 2004 de gouden medaille won.

De eerste paar weken zit de baby nog veilig en beschermd onderin je buik en heb je nog niet veel last van je spieren en bekken, paardrijden zorgt er zelfs voor dat je spieren soepel en sterk blijven! Vermijd paarden waar je sneller van af valt en ook als je nog niet zo veel balans hebt, vraag jezelf af of het verstandig is.
Als je 3 tot 6 maanden zwanger bent is je balans een stuk minder omdat je lichaam aan het veranderen is, ook kan je last krijgen van bekkeninstabiliteit waardoor je nog minder balans hebt. Het kan zijn dat je na het rijden last hebt van pijn in je bekken of rug of het opstijgen moeilijker gaat. Luister goed naar je lichaam en doe rustiger aan als je lichaam dat aangeeft.
Ben je 6 tot 9 maanden zwanger dan merk je dat het rijden steeds lastiger wordt. Je hebt meer lichamelijke ongemakken en je kan last krijgen van harde buiken, die veroorzaakt kunnen worden door het rijden. Ook vermoeidheid speelt een grote rol, je lichaam is druk bezig en daarnaast moeten geboortekaartjes, babykamer en meer geregeld worden.

Waar kan ik helpen?
Er zit altijd een risico in dat je paard schrikt en ineens remt of wegvliegt, als je zwanger bent heb je al minder balans waardoor je eerder kan vallen wat natuurlijk heftige gevolgen kan hebben.
In mijn rijden besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis waarbij ik een goede harmonie tussen de ruiter en het paard belangrijk vind.

Na mijn opleiding Paardenhouderij & Management (waar ik ook mijn Orun diploma heb gehaald) ben ik een aantal jaar bij Anky van Grunsven werkzaam geweest, hier heb ik veel ervaring op gedaan en veel van geleerd. Ook heb ik me tijdens de opleiding sportmassage voor paarden verdiept in de spieren, spiergroepen en biomechanica, wat ik in mijn trainen veel gebruik (welke spieren wil je wel, en welke spieren wil je juist niet aanspreken). Ik heb verschillende paarden opgeleid en uitgebracht t/m Z niveau en ben nog steeds met meerdere paarden actief in de wedstrijdsport.

Ik heb ervaring met:

 • Sportpaarden (spring/dressuur/eventing), KWPN, NRPS enzovoort,
 • Koudbloeden, zoals Tinkers, Haflingers, Trekpaarden enzovoort,
 • Pony’s vanaf C ponymaat
 • Dravers (ook dravers die op de baan hebben gelopen)
 • Angstige/getraumatiseerde paarden
 • Groene paarden
 • Gedragsproblemen (tijdens rijden of in de omgang)

Wat doe ik (naar wens in te delen uiteraard)

 • Voeren
 • Dagelijks stal/paddock uitmesten en vers stro erbij
 • Dagelijkse check (waterbak, wondjes, etc)
 • Binnen en buiten zetten
 • Eventuele dekens wisselen als kouder is of bij het naar buiten zetten
 • Katten, kippen, schaapjes, varkens, terreinhonden (die niet uitgelaten hoeven te worden) zitten bij het tarief
 • Honden die elke dag uitgelaten worden: € 2,50 per dag extra
 • Paard / pony doorrijden: € 10,- per keer extra
 • Regelmatig foto’s en video’s sturen

Alleen mogelijk tot 30 kilometer vanaf Amersfoort Vathorst

Recensies:

Astrid, juli 2018

Ik leerde Evy 4 jaar geleden kennen via een vriendin. Ik wist niet zoveel van paarden, maar had twee pony’s gekocht voor mijn dochters (een New Forest en een kruising New Forest x Arabier) en die ene wilde niet in de trailer. Die werd echt hysterisch, ging bokken en steigeren en vertikte het om die trailer in te gaan. Mijn vriendin raadde ons aan om contact op te nemen met Evy. Die leerde ons heel goed hoe je kan trailerladen zonder stress. Het was ongelooflijk: de pony liep zó met haar mee, terwijl hij bij ons gewoon niet meewerkte! Ze heeft ons uitgelegd waarom het dier zo reageerde en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Nu gaat het goed! Nu snap ik het paard ook. Evy heeft mijn dochter ook les gegeven en heel veel zelfvertrouwen gegeven. Dat was mijn dochter echt kwijt door dit paardje: ze durfde gewoon niet meer
te rijden omdat de pony zo gemeen deed. Tijdens de les zei Evy keer op keer dat er geen juiste manier is om dingen te leren, maar dat ze ging kijken wat het beste is voor mijn dochter en haar paard – wat voor hen werkt. Ze kijkt echt naar ieder dier afzonderlijk en zoekt de benadering die bij het karakter en de stemming van dat paard past. Ik laat niet zomaar iemand bij de paarden, maar Evy is bij mij de enige die het mag. Evy
is heel inspirerend in het lesgeven – je ziet gewoon dat ze er verstand van heeft. Het is een heel stabiel iemand. Heel Zen. De paarden nemen die rust van haar over. Ze heeft duidelijk overwicht op de paarden en heeft veel kennis ten aanzien van de verzorging, voeding, gedrag en ziektes bij paarden. Tijdens onze vakanties zorgt zij altijd voor onze paarden: binnen/buiten zetten, voeren, mesten en longeren. Daar ben ik zó blij mee! Ik kan nu echt met een gerust hart op vakantie, in de wetenschap dat de paarden in goede handen zijn. Ik hoop dat ze dat nog heel lang wil blijven doen!

Anika, juli 2018

Evy paste ook op de paarden van Annika. Die zegt het volgende over haar: Ik ken Evy nu een jaar of zes, zij geeft mij les en heeft al een aantal keren op mijn paard gepast. Een dominante Haflinger merrie (inmiddels heb ik 5 paarden en daar mag ze ook op passen!). Evy is heel fijn om mee samen te werken, is meedenkend. Ze kent het verschil in bejegening tussen een warmbloed en een koudbloed. Die hebben echt een andere denkwijze. Ze is heel lief, en doortastend tegelijk. Ze pikt dingen snel op. Wij hebben een strikte routine en daar houdt zij zich aan. Doet ze keurig! Onze buren hielden sociale controle en zij zagen dat Evy alles netjes bijhield iedere dag en de Haflinger goed beweging gaf. Je kan met haar echt goeie afspraken
maken. Evy heeft een heel groot hart voor paarden. Welzijn van het dier vindt zij erg belangrijk. Ze zal het vragen als ze iets niet weet en melden als er iets aan de hand is met het paard. Ze weet hoe ze dominante paarden moet benaderen, verleiden en afleiden. Corrigeren is niet haar eerste keuze, eerder belonen of afleiden. Ze gaat eerder voor de liefdevolle oplossing dan voor het begrenzen op heel strenge manier. Daarbij moet wel gezegd worden dat zij geen loopje met zich laat nemen. Ook temperamentvolle paarden kan zij handelen. Ze heeft Paard & Management gedaan in Barneveld, dat is een opleiding die heel hoog staat aangeschreven. Doordat ze al jaren in de paarden werkt heeft ze een schat aan praktijkervaring opgedaan. Ze heeft ook een opleiding coaching met paarden gedaan en daar veel geleerd over het gedrag van paarden. Ze geeft les en is daar goed in. Is heel erg thuis in de bewegingen van het paard. Ze heeft ook haar eigen kudde Tinkers waar ze dagelijks voor zorgt. Evy is medeorganisator van de tinkerdagen. Ze geeft ook angsttrainingen, en let daarbij heel goed op pijn- en stresssignalen bij paard en ruiter. Deze jongedame heeft echt meer kennis dan de gemiddelde paardenvrouw van haar leeftijd. Ik laat mijn paarden met een gerust haar enkele weken zelfstandig door Evy verzorgen als ik op vakantie wil naar het buitenland en vertrouw haar zonder meer mijn huis toe. Ze gaat namelijk heel respectvol om met andermans bezittingen en dieren. Ze laat het huis ook minstens zo netjes achter als ze het vindt. Evy is heel eerlijk, zal het zeggen als er iets gebeurt wat niet volgens plan is gegaan. Heel transparant. Ik kan haar absoluut aanraden bij andere paardenhouders!

Ineke, augustus 2015 (bij mij intern)

Evy heeft mijn paarden tijdens de vakantie verzorgd en getraind (intern). Ze is een enthousiaste en zeer ervaren amazone die haar rijstijl aanpast aan het paard dat ze rijdt. Haar manier van rijden is eerlijk en met oog voor de fysieke gesteldheid van het paard. Ik merkte duidelijk verschil toen ik er weer opstapte.
Evy hield mij regelmatig op de hoogte met verslagjes, foto’s en video’s. Ze is flexibel en alles kan; van professionele training tot een poetsbeurt voor onze pensioen pony. De pensionstal is een droom voor ieder(e) paard/eigenaar.

Je paard uitbesteden is heel spannend, maar je paard is bij Evy in goede handen. Wij hebben zeker een vast adres voor de toekomst.

Merel, augustus 2015 (op locatie)

Wij zijn dit jaar voor het eerst op vakantie geweest sinds we ons paard hebben. Best spannend dus hoe we de verzorging van ons lieve paard gingen regelen.
Wij zijn bij Evy terecht gekomen en zijn daar heel erg blij mee! Wat heb jij goed voor ons paard gezorgd, lekker naar buiten en weer naar binnen gezet, uitgebreid gepoetst en vooral veel aandacht aan hem gegeven. Toen we thuiskwamen van onze vakantie troffen we een super relaxed paard aan.
Nogmaals heel erg bedankt Evy!!

Ellen Roest, Augustus 2015 (op locatie)

Deze winter heeft Evy mijn 6 jarige Fries getraind die door omstandigheden nog doorgereden moest worden. Sinds kort rijd ik nu zelf weer op mijn eigen paard na 3,5 jaar! Evy geeft mij weer vertrouwen in mijn Brechtje en mijzelf. Ze legt oefeningen helder uit en onderbouwd ze. We nog steeds elke week vooruit!