Overige diensten

Geen eigen paard

Heb je zelf geen eigen paard maar wil je wel lessen of wil je graag op een paard wat momenteel in de wedstrijdsport loopt lessen, kan dit ook, ik bied de mogelijkheid om op een van mijn (wedstrijd) paarden te lessen. Ik heb zelf mijn paarden in de sport lopen, dus hier leer je ontzettend veel van

Zitles

Een goede houding is voor de communicatie tussen ruiter en paard erg belangrijk. We willen het paard niet in verwarring brengen maar duidelijke hulpen geven

Een belangrijk iets bij het paardrijden is het creëren van een ruitergevoel, en een van de manieren om die te krijgen is door middel van zitlessen!
Beginnende ruiters kunnen veel leren (en vooral leren voelen) de lessen gericht op houding en zit, maar een goede houding is ook voor een gevorderde ruiter iets waar je steeds aan moet blijven werken om deze correct te houden.
Tegenwoordig worden zitlessen eigenlijk alleen nog gegeven wanneer ruiters net beginnen met paardrijden. In het begin wordt alles de ruiter verteld terwijl iemand het paard longeert en de ruiter zo vertrouwd kan raken met de beweging van het paard en zijn balans leert vinden in de diverse gangen van het paard, de stap, draf en de galop.

 

 

Paardencoaching

Coaching met paarden is nieuw voor een hoop mensen.
Paarden zoeken in de natuur altijd gelijk contact met een nieuwe kuddegenoot om te kijken wat ze aan de nieuwkomer hebben. Is het nieuwe paard sterk of slim of beide? Dit doen ze om te bepalen wat de rang wordt van dit nieuwe paard in de bestaande kudde. Als er gevaar dreigt, zorgen ze ervoor om met de hele kudde zo snel mogelijk in veiligheid te zijn.

prinsesjes

Brengen we nu een persoon bij een paard in de bak, dan gaat het paard van nature ook gelijk het contact opzoeken en deze nieuwe menselijke kuddegenoot ‘screenen’ op zijn of haar energie waarna hij kan bepalen of hij zich veilig kan voelen bij de ander of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *