Overige activiteiten

SchriktrainingDSC_1373-BorderMaker

Al een aantal jaar zetten mijn vader en ik het hindernisbaan op voor de Tinkerdagen.
Hier is zo veel animo voor dat ik het vanuit daar ook op stallen neerzet en ruiter en paard door het parcours help. Ik vind het belangrijk dat dit met vertrouwen gebeurt, dat je als ruiter je paard door de hindernissen heen helpt en niet grofweg er doorheen slaat. Daar leren jullie beiden niks van.

Waarom schriktraining?

Waarom schrikt je paard van bepaalde dingen? Welke dingen vindt hij wel of juist niet eng? Hoe los je het op? Dwang en geweld of rust en geduld. Natuurlijk weet je dat het via rust en geduld het beste werkt, maar hoe doe je dat nu? Hoe blijf je rustig maar gefocust als je paard geen pas beweegt. Ga je langs het obstakel, wil je er gelijk doorheen of laat je hem eerst ruiken? Je mag de schriktraining aan de hand of onder het zadel doen. We passen het aan aan het tempo van je paard en ik help je met rust de juiste tactieken aan te leren om je paard met vertrouwen en belonen verder te krijgen.

Ik bouw het rustig op, beginnend met zeiltje, flessenbak en vlaggetjes. Later zet ik ook het rookgordijn aan en gaan we door het sliertjesgordijn. Verder voeg ik andere leuke afwissende dingen toe, zoals bijvoorbeeld cheerleader pompoenen, ballonnen en paraplu’s.

Prijzen

Locaties verder dan 20 kilometer voorbij een locatie waar ik vast les geef (zie ‘agenda’) vraag ik € 0,20 cent per kilometer
Afzeggingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden!

Totaal
Schriktraining Max 6 personen 1 uur €105,- €105,-         (€17.5 per combinatie)
2e uur €90,- €195,-         (€16.25 per combinatie)
3e uur €75,- €270,-         (€15,- per combinatie)
4e uur €60,- €330,-         (€13.75 per combinatie)
5e uur €45,- €375,-         (€12.5 per combinatie)

bestel online

Foto's

Schriktraining in Helmond bij de Stiphoutse vereniging

Hier een schriktraining georganiseerd bij ons op stal, met mijn eigen jonge paarden:
Funky:

Troy:

Meaghan:

Longeren en grondwerk

Gaat je paard niet van je af terwijl je hem wilt longeren? Komt hij juist op zijn achterbenen naar je toe of rent hij alleen maar rondjes? Je wilt je paard longeren voor de afwisseling, training, het opbouwen van jullie band en dan is het niet leuk als het maar niet lukt.

Wil je je paard op een andere manier trainen dan onder het zadel maar heb je geen idee hoe dit moet? Dan is longeren aan de dubbele lijnen dé oplossing. Ik geef je met plezier de handvatten waarna je zelf met je paard aan de gang kunt.

Ik heb al vele lessen gevolgd in de longeermethodes van Emiel Voest, en ik ben me aan het verdiepen in de mogelijkheden om de instructeurscursus te volgen. Wel geef ik al regelmatig longeerles, dubbele lijnen om te trainen of juist paarden die steigeren en niet meer willen lopen. Ik heb zelf op meerdere handelsstallen gelopen waar ik de ervaring heb opgedaan met de minder brave paarden om te longeren en zelf longeer ik mijn eigen paarden minimaal 1x per week met de dubbele lijnen voor de training.

Prijzen

30 minuten € 17,5
60 minuten € 25,-
90 minuten € 35,-

Trailerladen

Trailerladen gaat voor de meeste mensen en paarden gelukkig vanzelf. Maar heb jij te maken met een paard die de trailer gewoon niet op gaat of wilt dan is dit een stressvolle situatie. Je hebt al van alles geprobeerd, buitenstaanders komen met de raarste ideeën en je paard is door een ander op een (voor jou te grove wijze) op de trailer gezet.
Mensen beseffen niet wat een spanning dit al geeft voor een paard zonder die rare capriolen.  Ik vind het belangrijk dat het paard op een vertrouwde wijze de trailer in leert lopen, daar rustig blijft staan en met beleid weer uit loopt.Ik werk volgens het systeem van Emiel Voest. Ik heb hier geen diploma in, maar wel de ervaring (ik ben me aan het verdiepen in de mogelijkheden om de instructeurscursus te volgen). Trailer moet je zelf regelen.

Video:

Prijzen

30 minuten € 17,5
60 minuten € 25,-
90 minuten € 35,-

 

Scheren en messen slijpendaline

Het aanmaken van een wintervacht is puur natuur, maar kan in sommige gevallen niet wenselijk zijn, bijvoorbeeld wanneer het paard intensief getraind wordt.
Sommige paardeneigenaren houden de aanmaak van de wintervacht tegen door het opleggen van dekens, waardoor het paard minder eigen vacht aanmaakt. Voor sommige paarden is het opleggen van een deken echter niet genoeg om kort in het haar te blijven, en dan kiest de eigenaar of trainer er vaak voor om het paard te scheren

Meer informatie en prijzen


Als ik je paard kom scheren zou ik het fijn vinden als je hem zelf van tevoren goed hebt gepoetst of gewassen, dit is beter voor mijn messen.
De fijnste plek om te scheren is een lichte rustige werkplek waar geen paarden langs hoeven te komen.
Ik neem zelf mijn spullen mee. Wel zou ik het fijn vinden als je zelf een krukje, elektriciteit en eventueel een zweetdeken hebt.
Ik werk snel maar nog belangrijker, rustig en neem alle tijd voor u dier. Mocht deze niet braaf zijn kan er overlegd worden over een praampje of sedalin.

scheren4 scheren2 scheren110453368_790332587742370_8050394047615442860_n 12065897_790332567742372_7153113756760068588_n scherenfea

 

Figuurtjes scheren

Tegenwoordig is het nogal in de mode om op je (volledig) geschoren paard een figuurtje te laten staan. Dit kan heel subtiel, maar er lopen ook paarden rond met hele kunstwerken op hun billen. Een net figuurtje maak ik door met stevig karton een sjabloon te maken. Dit teken ik vervolgens af met een krijtje.

Scheerpatronen

Scheerpatronen

Prijzen

Locaties verder dan 20 kilometer voorbij een locatie waar ik vast les geef (zie ‘agenda’) vraag ik € 0,20 cent per kilometer
Afzeggingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden!

Scheren

Paard/ pony vanaf 1.45
Paard lijf, benen en hoofd € 50,-
Paard lijf en benen € 47,50
Paard lijf en hoofd € 47,50
Paard alleen lijf, zonder benen en hoofd € 45,-
Pony’s 1.10 – 1.45
Pony lijf, benen en hoofd € 40,-
Pony lijf en benen € 37,50
Pony lijf en hoofd € 37,50
Pony alleen lijf, zonder benen en hoofd € 35,-
Shetlander/ pony’s tot 1.10
Pony lijf, benen en hoofd € 30,-
Pony lijf en benen € 27,50
Pony lijf en hoofd € 27,50
Pony alleen lijf, zonder benen en hoofd € 25,-
Toiletteren
Manen trekken/knippen, roosjes/vlechten maken, benen en hoofd bijscheren € 20,-
Bij lastige paarden komt er €10, – bij i.v.m. sedatie + € 10,-

Messen slijpen: €12.5

bestel online

 

Paardencoaching

Coaching met paarden is nieuw voor een hoop mensen.
Paarden zoeken in de natuur altijd gelijk contact met een nieuwe kuddegenoot om te kijken wat ze aan de nieuwkomer hebben. Is het nieuwe paard sterk of slim of beide? Dit doen ze om te bepalen wat de rang wordt van dit nieuwe paard in de bestaande kudde. Als er gevaar dreigt, zorgen ze ervoor om met de hele kudde zo snel mogelijk in veiligheid te zijn.
prinsesjes

Brengen we nu een persoon bij een paard in de bak, dan gaat het paard van nature ook gelijk het contact opzoeken en deze nieuwe menselijke kuddegenoot ‘screenen’ op zijn of haar energie waarna hij kan bepalen of hij zich veilig kan voelen bij de ander of niet.

Meer informatie en prijzen

Hoe werkt het?

Omdat wij mensen vaak blokkades bij ons dragen, kan het paard niet goed helder krijgen wat hij aan jou als nieu
we kuddegenoot heeft. Daarom gaat hij op onderzoek uit. Met zijn snuit gaat hij bijvoorbeeld de blokkades af die jij in je lichaam bij je draagt. Als iemand bijvoorbeeld ‘denkt’ dat hij of zij graag een leidinggevende rol zou willen hebben, maar ‘van binnen’ nog wat huiverig is om een leidinggevende positie in te nemen, dan zal het paard op het huiverige gevoel (angst) reageren. Het paard laat dan een beeld van angst of onrust zien. De coach krijgt hierdoor informatie en door dit te benoemen, wordt ook duidelijk waar het rusteloze gevoel vandaan komt. Hierdoor kan de cliënt concrete stappen gaan zetten in de richting die hij of zij wenselijk vindt en die 100% goed voelt. Dan ben je ook in staat om actief stappen te ondernemen in je persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsproces.

Een paard doet ook nog iets anders; hij neemt automatisch spanning over van degene die bij hem staat, of dit nou een paard of een persoon is. Vervolgens laat hij deze spanning direct van zich afglijden, door bijvoorbeeld te gaan gapen of rollen. Wij mensen nemen ook (onbewust) spanning van elkaar over. Alleen zijn we ons er vaak niet van bewust dát we deze spanning hebben overgenomen en weten we dus ook niet hoe we het weer kwijt kunnen raken. Door een paard als spiegel in te zetten, wordt duidelijk hoe dit systeem van energie-overdracht werkt. Mensen die een sessie paardencoaching ervaren hebben, geven altijd aan dat ze zich naderhand letterlijk ‘lichter’ voelen dan voorheen. Dit is ook logisch, want de spanning is via het paard grotendeels weggevloeid.

Coaching

Geschikt voor mij?

Paardencoaching is geschikt:
• Voor kinderen en volwassenen.
• Voor het bedrijfsleven
• Voor mensen met een burn-out, onzekerheid, angsten, psychische klachten, overgewicht, lusteloosheid, etc.
• Tevens is het waardevol om je te laten ervaren hoe je via het paard contact kunt maken met jezelf en vanuit jezelf weer met een ander. Je gevoel en intuïtie spelen daarin een cruciale rol.

Herken je jezelf in een van de volgende thema’s, of heb je een ander toepasselijk thema

 • Ik weet niet wat ik wil en kan geen keuze maken.
 • Ik ben onzeker en wil zelfverzekerder worden.
 • Ik vind het moeilijk om leiding te geven en te ontvangen
 • Ik heb moeite met grenzen stellen
 • Ik ben bang om de controle te verliezen.
 • Ik heb lichamelijke klachten en de dokter zegt dat het ‘tussen m’n oren zit’.
 • Ik wil mijn zelfinzicht vergroten
 • Ik heb moeite met communicatie (verbaal en non-verbaal)
 • Ik heb last van stress en wil dat verminderen.

Ik ben vanaf juni 2014 gediplomeerd paardencoach en ik heb mijn coachingsdiploma behaald bij Caprilli Coaching & Training.

 

 

Verhuur

Naast het lesgeven en het paarden trainen verhuur ik mezelf ook aan verschillende paardenbedrijven.sparrrr
Heeft U een paardenbedrijf en eigenlijk geen nieuw personeel nodig, maar soms of op speciale dagen net dat ene handje te kort?

Ik heb al een aantal jaar ervaring op diverse dressuur, spring, fok en handelsstallen. Veel stages gelopen en gewerkt, juist op verschillende stallen, daar veel van opgepikt en vandaag de dag maak ik daar nog elke dag dankbaar gebruik van met mijn eigen paarden en in het verhuur op paardenbedrijven.

Meer informatie over mijn werkervaring, diploma’s en certificaten zijn te vinden bij ‘over Evy’

Prijzen

Prijzen
Lesgeven €20,- per uur
Rijden €25,- per uur
Overige stalwerkzaamheden €17,5 per uur

werk werk2DSC_0080

10985514_735969713176706_2144128585990736666_o04

 

Angst

Heb je door slechte ervaringen angst of onzekerheid gekregen in paarden?murph

Ik ben géén equi of hippo-therapeut, maar heb wel ervaring met mensen met angsten.

Bang zijn voor paarden is heel vervelend als je graag met ze om gaat. Het is helemaal niet raar om bang te zijn voor paarden. 80 % van de mensen die met paarden omgaan heeft wel eens last van angst.
Dit valt wel op te lossen, meestal ligt dit in het zelfvertrouwen van degene die bang is voor het paard.

We beginnen in kleine stapjes en zodra je je op je gemak voelt, zetten we pas de volgende stap. Ik heb, dankzij mijn paarden, al bij veel mensen het vertrouwen terug gegeven op en naast het paard.

Meer informatie

Op de grond

bramJe kunt bang zijn op de grond voor het paard. Dit kan door ervaringen komen of meestal komt dit doordat je als persoon bang bent om de controle te verliezen. Het is natuurlijk super vervelend als je de paarden heel fascinerend vind, en graag met ze om wilt gaan, maar er wel een drempel is waar je overheen moet om bij ze te komen.

Het is belangrijk goede, stevige schoenen te dragen met goede neus.

 

Onder het zadel

IMG_8060Durf je helemaal niet meer op je paard te rijden of ga je afwachtend rijden? Heb je slechte ervaringen, zoals bijvoorbeeld: vallen, het gevoel van controle kwijt raken of andere redenen
Ik beschik over een paar hele lieve paarden die heel goed aanvoelen hoe de ruiter zich voelt. Ze kunnen je heel veel vertrouwen geven in jezelf en het leren vertrouwen op het paard.
Ik ben zelf ook heel lang angstig geweest na een nare ervaring dus ik weet hoe je je voelt, en ik weet hoe je er over heen kunt komen. We beginnen in kleine stapjes en zodra de ruiter zich op zijn gemak voelt, zetten we pas de volgende stap. Ik heb, dankzij mijn paarden, al vele ruiters het vertrouwen en plezier terug gegeven in het paardrijden
Ook op je eigen paard begeleid ik in het rijden en het overwinnen van angsten

Cursus

10 daagse cursus

In de 10 daagse cursus (mag dagelijks, om de dag, wekelijks of maandelijks) gaan we bezig zijn met de omgang van het paard, hoe zit een paard in elkaar, ook op de grond contact maken met het paard. Na de eerste 2 dagen kan je al heel veel van de cursus in praktijk brengen op persoonlijk gebied.
De cursussen zijn persoonsgericht en dus niet in een groepje. Hierdoor kunnen we de cursus per persoon afstemmen, heb je meer moeite op de grond, doen we daar rustiger aan mee, heb je helemaal geen moeite op de grond en alleen maar onder het zadel, beginnen we gelijk daarmee :)

  1. We starten op de grond, we lopen de wei of paddock in en ik geef daar wat basiskennis over de paarden. Hoe gaan ze met elkaar om, hoe zien ze jou, wat is jou rol als mens. Hoe kan je met ze omgaan en alle basiskennis die belangrijk is om met een paard om te gaan.
   Vervolgens nemen we een van mijn paarden mee en gaan we in de stal verder. Hier gaan we het paard verder aanraken en poetsen. Als het allemaal goed voelt gaan we naar de paddock en gaan we aan de gang met grondwerk en leiderschap. Je geeft het paard duidelijk aan wat jouw persoonlijke ruimte is en leert het om die ruimte te respecteren. We gaan bezig met, leiden en volgen, halthouden en achterwaarts gaan.
  2. De tweede dag gaan we een stapje verder, we gaan weer met het paard uit de paddock of wei naar stal, poetsen en de paddock in. Nu gaan we kennismaken met de gangen, we gaan vanaf de grond het paard in stap, draf en galop zetten, we gaan bezig met natuurlijke leiderschap en hoe je deze kunt beïnvloeden op het paard. Als je hier eenmaal bewust van bent, kan je deze ook in de praktijk uitoefenen in persoonlijke situaties
  3. De derde dag gaan we op het paard. Ook hier halen we eerst het paard uit de paddock, poetsen en zadelen. De eerste keer doen we zitles. Dit doen we aan de longelijn, met een longeersingel en dek. Hier gaan we aan de gang met balans en jou invloed met je zit.
  4. De 4e dag doen we ook nog met de longeersingel, gaan we een stapje verder met je balans, zit en sturen. Ook gaan we een stukje galopperen.
  5. De 5e sessie pakken we het zadel en gaan we beginnen met rijden. Hier blijven we bezig met jou zit en krijg je stuur oefeningen in stap en draf. Ook gaan we galopperen met zadel (kan eventueel aan de longelijn)
  6. De 6e dag tot en met de 9e dag gaan we het rijden uitbreiden met oefeningen en tempowisselingen.
   De laatste dag kunnen we afsluiten met een buitenrit of een klein sprongetje, naar wens.

 

Prijzen

Prijzen

Locaties verder dan 20 kilometer voorbij een locatie waar ik vast les geef (zie ‘agenda’) vraag ik € 0,20 cent per kilometer
Proefles met je eigen pony/paard €10,-!!! Proefles met mijn paarden €20,-!
Afzeggingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden!

Privéles eigen paard 60 min € 35,00
Privé les geen eigen paard 60 min € 45,00
10 daagse cursus eigen paard 10 dagen € 350
10 daagse cursus eigen paard 10 dagen € 450

bestel online

bestel online2

Referenties

patty

Patty Goosens, september 2015

Vandaag weer een hele leuke, leerzame les gehad van Evy! Een paar weken geleden wilde ik nog het bijltje erbij neergooien; waar doe ik het allemaal voor, het is veel te moeilijk en ingewikkeld dat paardrijden, zoveel dingen tegelijk doen, autorijden is veel makkelijker, die pony van mij krijg ik niet onder controle, die doet wat ze wil, ik ben veel te bang. Dankzij het geduld en enthousiasme van Evy heb ik toch weer zelfvertrouwen opgebouwd en voel ik mijn pony, een draver, veel beter aan. Ik weet waar de rem zit en voel aan wanneer ze iets wil gaan doen wat ik (nog) niet wil. Ik moet nog vreeeeselijk veel leren, maar ik zie het nu weer zitten om toch binnenkort weer een bosritje te kunnen gaan maken! Dank je wel, Evy!

 

 

 

 

 

lisaLisa van Essen, augustus 2015

Wij hebben sinds een aantal weken nu les van evy. Evy heeft heel erg veel geduld en is ontzettend duidelijk naar de ruiter toe.
Ik ben sinds mijn laatste paard heel bang geworden en Evy helpt ons daar perfect mee. Tegelijk trainen we mijn 4 jarige tinker Fea. Wij zijn beiden erg gesteld op Evy en hebben erg zin in de trainingen!

Evy geeft op een leuke en duidelijke manier les en vind de band met het paard zeer belangrijk!

Wij zijn super blij met Evy als onze instructrice!

Groetjes
Fea en Lisa

 

sandra met falcoSandra Voorwinde, augustus 2015

Sinds 2008 heb ik een hele lieve, maar dominante fjord, Falco heet hij.
Zelf minimaal tot geen ervaring met paarden, ja in mijn jeugd een paar lessen gehad. Ik ben nu 40 jaar.
Dus zelf aan de slag, dat lukte me aardig heb zelfs een endurance meegedaan.
Nu ben ik in 2012, nog niet eens van Falco, maar van een gehuurd paard afgevallen en een flinke smakkerd gemaakt, een week in het ziekenhuis gelegen en heel veel geluk gehad, t bleef nu bij een scheur in mn schedel.
Na langzaam weer te willen rijden, zat de angst er goed in. Helaas begreep mijn omgeving er weinig van, was toch niet van Falco gevallen?
Falco voelde dit haarfijn aan en begon (niet hoog), maar te bokken, soms steigeren. Ik merkte dat ik niet meer met een fijn gevoel naar stal ging, als ik wel ging, kreeg ik een schuldgevoel, dat ik niet meer reed, dus ging bijna niet meer, liet mijn dochter hem verzorgen.
Falco was echt ongelukkig, hij werd steeds nukkiger.
Gelukkig hoorde ik via via van Evy, eerst voor mijn dochter een proefles geregeld om te zien wie Evy was.
Later vroeg ik haar om hulp en voor het eerst had ik iemand die naar me luisterde, me begreep. Ze liet me in me waarde, als ik bang ben, laat ze me bang zijn en beginnen we weer van voor af aan. Stapje voor stapje kreeg ik weer vertrouwen.
En dat hielp, nu ik denk een les of 7 verder, ik ben er nog niet, maar rij ik weer een paar keer per week. Evy komt 1x in de week en ik heb weer plezier. En nog belangrijker Falco heeft weer plezier.
Ik ben Evy heel dankbaar en hoop nog veel van haar te leren

jess

Jessica de Bruin, juni 2014

Sinds februari 2014 heb ik les van Evy op haar paarden (Murphy en L’espoir). Een aantal jaar geleden ben ik gestart met paardrijden, na een paar lessen ben ik tijdens de galop van mijn paard gevallen. Sinds de val heb ik nooit meer gereden. Omdat mijn liefde voor paarden aanwezig bleef ben ik op zoek gegaan naar een goede instructrice. Op de website van Evy sprak zij over angst door slechte ervaringen, dit was voor mij wel en trigger om contact met haar op te nemen. De eerste lessen waren ontzettend spannend maar Evy heeft me daar erg goed in begeleid. We hebben niets overhaast en stapje voor stapje kreeg ik iets meer vertrouwen. Met name door mijn eerdere val tijdens de galop durfde ik dit niet aan. Na een aantal lessen zijn we hiermee gestart aan de longeerlijn. Dit riep bij mij zeer veel angst en spanning op, maar we hebben doorgezet. Inmiddels heb ik 12 lessen bij Evy gehad en durf ik te zeggen dat mijn angst steeds verder afneemt.

De lessen van Evy zijn altijd leerzaam, maar ik heb daarnaast ook ontzettend veel lol met haar. Ik ben altijd erg nieuwsgierig hoe dingen werken of waarom dingen op een bepaalde manier gedaan worden. Evy is altijd bereid om hier een duidelijke uitleg over te geven. Hopelijk blijft ze nog heel lang lesgeven. Wie weet kan ik dan met haar hulp in de toekomst een keer een wedstrijd rijden.

Bedankt voor alles!

Liefs Jessica

 

ADHD en Autisme

unnamed (1)Ik ben géén equi of hippo-therapeut, maar heb wel ervaring met kinderen met autisme en ADHD.

Weet je wat ik het stomste vind aan paardrijden? Dat je moet stoppen… En dan een week wachten tot je weer mag!’

De kinderen kunnen bij mij op stal door middel van spelvormen bepaalde doelstellingen oefenen.

Meer informatie

Enkele voorbeelden, naast dat het leuk is voor de kinderen met paarden te werken en het veel ontspanning geeft:

 • Het observeren van het paard en zijn gedrag
  • Observeren, waarnemen en verwoorden van de waargenomen gevoelens bij paarden
  • Sociale omgangsvormen van paarden onderling herkennen
  • Afleiden van sociale gedragscodes uit paardengedrag voor de omgang bij mensen
  • Versterken van non-verbale communicatie (lichaamstaal)

   troy3

 • Verzorging van het paard
  • Lichamelijk contact met het paard toelaten
  • Stimuleren en versterken van grove en fijne motoriek
  • Bewust worden en ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel
  • Leren omgaan met regels en begrenzingen
  • Leren samenwerken
  • Leren omgaan met zorgbehoefte

   troy4

 • Verzorging van stal en leefruimte
  • Leren planmatig en gestructureerd te handelen
  • Stimuleren en versterken grove en fijne motoriek
  • Bewust worden en ontwikkelen verantwoordelijkheidsgevoel
  • Verhogen van het concentratie

 • Werken met het paard op de grond
  • Leren planmatig en gestructureerd te handelen
  • Stimuleren en versterken grove en fijne motoriek
  • Verbeteren oog-handcoördinatie
  • Leren grenzen aangeven
  • Volharden, kordaat en streng zijn
  • Bewust worden en versterken van het zelfbeeld
  • Prikkelen van probleemoplossend denken
  • Interpreteren en gepast reageren op sociale signalen

   aismee3

 • Paardrijden
  • Bewust leren omgaan met evenwicht, balans en coördinatie van het lichaam
  • Stimuleren van de houdingscorrectie
  • Stimuleren en versterken grove en fijne motoriek
  • Bewust worden en versterken van het lichaamsschema
  • Omgaan met partnerschap met behulp van het paard
  • Versterken van de visuele en ruimtelijke perspectie
  • Leren omgaan met emoties
  • Beheerst leren bewegen en bewegingen nabootsen
  • Bevorderen concentratie
  • Prikkelen van probleemoplossend denken
  • Controle leren loslaten
  • Leren overwinnen van angsten
  • Onthouden en kunnen weergeven van dressuur oefeningen

   IMG_8060

 • Voltige
  • Prikkelen van het ritmegevoel
  • Werken aan uithoudingsvermogen en kracht
  • Bewust leren omgaan met evenwicht, balans en coördinatie van het lichaam
  • Stimuleren van de houdingscorrectie
  • Stimuleren en versterken grove en fijne motoriek
  • Verbeteren oog-handcoördinatie
  • Leren inschatten van eigen grenzen

Prijzen

Prijzen

Afzeggingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden!

Observeren en verzorging € 17,5 per uur
Werken met paard op de grond € 25,- per uur
Begeleiding op het paard € 35,- per uur

 

10 daagse cursus: 10 dagen € 275
Observeren en verzorging 3x
Werken met paard op de grond 3x
Begeleiding op het paard 4x

bestel online2