Zelfvertrouwen vergroten

Op deze pagina lees je hoe ik kan helpen door middel van speciale lessen en paardencoaching. Onderaan deze pagina staat meer informatie over ervaringen van anderen en de tarieven.

Bij paardencoaching reageert het paard op de energie van de persoon bij hem, dit benoem ik en vervolgens. De hulp die ik geef is niet alleen paard gerelateerd maar wel met hulp van onze paarden.

Angst met paardrijden

Schaam je zeker niet, ondanks dat er in de paardenwereld vaak nog een taboe op de angst zit. Ruim 80 tot 95 % van de mensen die met paarden omgaan heeft wel eens last van angst, dit is van de beginnende, zoekende ruiter tot de ervaren professional.

Angst voor paarden

Angst voor paarden in het algemeen kan ook heel vervelend zijn. Dit kan komen na negatieve ervaringen of door onervarenheid. Ik ga je helpen met het lezen en begrijpen van gedragingen. Waarom is een pony vervelend in stal of waarom blijft een paard door je heen lopen, en natuurlijk, wat kunnen we hier aan doen?

girl in white long sleeve shirt and black skirt sitting on swing during day time

Kinderen en pesten

Paardencoaching en omgang met paarden en pony’s helpt je steviger in je schoenen te staan. Paarden houden je een spiegel voor. Hierbij wordt je bewust van je houding en effect van de bepaalde gedragingen die je doet, en hoe je met een andere houding een ander effect kan krijgen.

employee feeling the pressure in the office

Onzekerheid en grenzen stellen

Lopen mensen vaak over je grenzen heen en het lukt niet om je grenzen te bewaken? Paarden zijn heel fijngevoelig, zeker in het begin als ze je willen leren kennen. Dan is het al heel belangrijk om aan te geven tot hoe ver ze mogen komen.

boss talking to employees

Ik vind leiding nemen lastig

Paarden voelen waar in ons lichaam wij spanning vast houden (knoop in je buik, teveel nadenken). Met zijn neus gaat hij de blokkades af die jij in je lichaam bij je draagt. Als jij bijvoorbeeld ‘denkt’ dat je graag een leidinggevende rol zou willen hebben, maar ‘van binnen’ nog wat huiverig bent om een leidinggevende positie in te nemen, dan zal het paard op het huiverige gevoel (angst) reageren. 

Ik heb vorige week een paarden coaching gehad bij Evy. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ondanks dat ik bewust was van de kracht van paarden deze impact nooit had verwacht. Het was niet zo dat als je iets zei een paard dan 3x knipperde en dat het dan was. Nee de reacties van de paarden op mijn verhaal waren enorm. Honey Rose ging letterlijk tussen mij en Murphy instaan na een bepaalde vraag van mij. Ik had hen beide gelinkt aan een bepaald persoon in mijn leven en zij reageerden precies zoals die personen zouden doen. Dit was voor mij zo intens dat ik opeens oprecht bang was voor Murphy. Terwijl ik 20 minuten daarvoor nog met haar had staan knuffelen. Puur om de manier waarop zij reageerde op mijn verhaal en de rol die ik haar had gegeven schoten er tranen in mijn ogen. Daar schrok ik van, ik huil bijna nooit en dan stapt er een paard naar mij toe (die ik normaal altijd vertrouw) en het enige wat ik wilde was wegrennen. Deze impact is bizar en dat ik mij dit realiseerden was belangrijk en heeft mij geholpen in omgaan met die personen in mijn leven. Ik wil Evy enorm bedanken voor wat zij mij heeft laten inzien.
Anoniem
Blije deelneemster

Kijk hier voor meer ervaringen

Tarieven

Sessie paardencoaching: € 30,-

Werken met paarden vanaf de grond: € 30,-

Workshop paarden vanaf de grond: € 15,-

Angstbegeleiding les op onze paarden: € 50,-

Angstbegeleiding op je eigen paard: € 30,- *

Bij diensten met een * komen er kilometerkosten van voor locaties verder dan 20 km vanaf postcode 3826 (Amersfoort): € 0,20 per kilometer voor de rit heen en terug (bij locaties buiten de 20 km, zijn de eerste 20 km gratis)
Afmeldingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden (muv ziekte, weersomstandigheden, etc)

Contact

Evy Ruijs
06 538 19 689
evy@ruijs.nl