Recensies longeren/basis/opvoeding

Lees hier wat leerlingen over mij te zeggen hebben. Heb jij zelf een recensie over mij, mail deze dan naar mij via contact
Wedstrijdresultaten van mijn leerlingen zie je hier

Line, augustus 2017

Ik volg al een aantal maanden les bij Evy. Daarnaast longeer ik ook, maar daar had ik nooit les in gehad. Mijn jonge paard was altijd heel braaf tijdens het longeren, maar begon ineens uit het niets te steigeren en weigerde op een volte te lopen. Ik wist niet zo goed waar het aan lag en daarom heb ik Evy gevraagd om mij te helpen. Daarnaast vond ik het steigeren ook best wel eng. Evy liet mij eerst zien hoe zij het deed en daarna mocht ik het zelf proberen. Ze liet mij zien wat ik moest doen in bepaalde situaties en ik kreeg het vertrouwen weer een beetje terug. Ik vind het vooral heel fijn dat ze rustig, geduldig en heel positief is! Uiteraard probeert mijn paard het nog wel eens, maar doordat ik heb geleerd hoe ik er op moet reageren gaat het stukken beter!

Familie Meijer, juli 2016

Nog niet zo heel lang hebben wij contact met Evy, maar we zijn zeer tevreden, haar positieve energie is erg aanstekelijk. Sinds 2 weken zijn we met Evy bezig onze 2 tinkers weer berijdbaarte maken. Met andere woorden, eerst een paar keer goed longeren, want deze 2 heren hebben al 4 jaar niet meer onder het zadel gereden. 2 weken geleden voor het eerst het zadel en hoofdstel weer om gehad, waarbij Evy ons geholpen heeft. Dat ging eigenlijk gelijk goed, als snel merkten we dat de paarden vol energie zaten en dus eerst even flink laten razen en daarna de longeerlijn aangehangen, waarbij Evy goed het voortouw nam en hun gelongeerd heeft. We merken wel dat ze nog heel wat nodig hebben voor het echt rijden goed gangbaar is, maar het begin is er. We zijn blij dat we Evy gevraagd hebben ons te helpen. Wat een positieve meid en wat een goede hulp. Hopen op een goede samenwerking om onze 2 schatten van tinkers weer goed onder het zadel te krijgen.

Sanne op de laak, maart 2016 sanne

Vandaag een hele nuttige les gehad in het longeren van Evy.
Mijn 2-jarige Friese merrie was niet goed te longeren en ik kwam er maar niet achter waar nu precies het probleem lag. Dankzij Evy weet ik nu wat ik zelf niet goed deed en waarom mijn paard daardoor zo op mij reageerde. Evy is heel rustig in haar manier van werken en uitleggen, dit werkt ook rustgevend voor het paard en daardoor gebeurt alles in een fijn en ontspannen tempo. Ook legt ze niet alleen uit wat je anders moet doen, maar ook waarom. Hierdoor is het beter te begrijpen waarom een paard op een bepaalde manier reageert en zie je ook gelijk verschil. Het fijne aan de les van Evy is dat je echt samen bezig gaat in alle rust en dat ze je complimenten geeft als je iets goed doet. Hierdoor kreeg ik weer het vertrouwen terug in wat ik deed en dit kon je gelijk terug te zien in het gedrag van mijn paard. Ik raad een ieder haar lessen aan, ook als het niet gaat om het rijden maar in dit geval om de opvoeding/basis van het jonge paard. Evy, heel erg bedankt. Je hebt mij en mijn paard weer een stuk op weg geholpen!