Sportgefokte paarden zijn qua lenigheid en behendigheid ideaal om mee te werken, toch zijn er ook problemen waar je tegenaan kan lopen, zoals een pittiger karakter, onbalans, onzekerheid etc.

Wanneer mijn jonge merrie het moeilijk vindt of soms wat puberaal is, en best even lastig kan doen, gaan we gewoon even een stapje terug

Sinds Augustus 2014 lessen mijn zus en ik bij Evy. Ik ben begonnen met het verder inrijden van een 4 jaar jonge kwpn merrie waarmee het doel is om uiteindelijk wedstrijden te gaan rijden.Lees verder..
Mijn zus rijd een jonge fries en is aan het trainen voor de IBOP. We wilden graag les aan huis en ik nam contact op met Evy.
Evy is een gezellige, enthousiaste meid die duidelijk plezier heeft in het lesgeven. Het is erg fijn dat ze veel aandacht besteedt aan een goede basis, erg duidelijk de oefeningen en handelingen uit kan leggen en ook waarom iets goed of niet goed is voor je paard. Evy’s manier van lesgeven is erg paardvriendelijk en ze geeft je als ruiter vertrouwen. Wanneer mijn jonge merrie het moeilijk vindt of soms wat puberaal is, en best even lastig kan doen, gaan we gewoon even een stapje terug om van daaruit weer op een ontspannen manier verder te werken naar de oefeningen toe. Geen haast, het leertempo van het paard wordt goed in de gaten gehouden en het paard krijgt de kans om zich goed te ontwikkelen! Heel erg fijn.
Mijn zus en ik zijn heel erg tevreden met de goede, uitdagende en zeker ook gezellige lessen. Wij raden haar lessen dan ook zeker aan! Evy, heel erg bedankt en dat er nog vele lessen mogen volgen!
L & A.

We zijn veel bezig met rechtrichten, activiteit in de achterhand en mijn favoriet; “Spanning af laten vloeien aan de voorkant”.

Toen ik in november 2014 mijn toenmalige bijrijpaard Diedie kocht, zat ik even met mijn handen in het haar. Ik ging van bosritjes en bakhobbelen naar een grotere passie voor dressuurmatig rijden. Lees verder..
 Maar na twee maanden vechten met mijn eigenwijze Gelderse merrie zat ik wel even met de handen in het haar!
Sinds januari 2015 krijg ik elke week les van Evy. Toen ze mij tijdens de eerste les vroeg waar ik naartoe wilde streven, vertelde ik dat ik graag eens een keer zonder gevecht en frustratie de bak door zou kunnen rijden met een ontspannen paard. Nu, drie maanden verder, moet ik een nieuw doel verzinnen, aangezien we in korte tijd als een echt team de bak door rijden! Diedie reageert erg goed op Evy’s lesmethode. Niet eindeloos rondjes rijden, maar actief aan het werk met uitdagende oefeningen. Ook mijn eigen rijkunsten gaan vooruit! We zijn veel bezig met rechtrichten, activiteit in de achterhand en mijn favoriet; “Spanning af laten vloeien aan de voorkant”. Wanneer Diedie zich weer erg druk maakt om niks, helpt Evy mij deze spanning ongedwongen af te laten vloeien.
De lessen van Evy worden helemaal afgestemd op de bui van Diedie, haar en mijn vaardigheden en vooruitgangen. Een stapje terug doen is geen probleem, Evy blijft geduldig en motiverend! Hierdoor heb ik niet alleen veel meer plezier en ontspanning in het rijden, maar groeit de band tussen mij en Diedie ook met de week! Kortom, ik ben zeer tevreden over Evy, en hoop nog veel samen met Diedie onder haar begeleiding te bereiken.
D.

Ik leer ook het aanvoelen van mijn paard wat ik erg fijn vind.

Ik heb nu 2,5 jaar een verzorgpaard. Het 1e half jaar was ze nog niet beleerd onder het zadel en heb ik d’r alleen maar gelongeerd en verzorgd. Na een half jaar werd ze beleerd en gelijk gedekt. Lees verder..
Na een maand kon ik eindelijk met haar rijden en het ging erg goed maar ik liep toch wel tegen dingen aan.
Een jaar later had ze haar veulentje en tijdens het weer terug oppakken ben ik verder gegaan met lessen.
Nu krijg ik sinds een jaar les van Evy. Sinds die tijd zijn we erg vooruit gegaan. Als ik ergens vragen over heb, neemt Evy de moeite en tijd om het goed uit te leggen. Evy helpt ons goed in de lessen, steeds als we ergens tegenaan lopen besteedt ze daar veel aandacht aan. Ik leer ook het aanvoelen van mijn paard wat ik erg fijn vind. Niet alleen bij mijn verzorgpaard heb ik wat aan de lessen maar ook op andere paarden die ik rijd merk ik dat ik de oefeningen goed kan gebruiken. Nu is mijn verzorgpaard 6 en kan ik wel zeggen dat we wedstrijdklaar zijn.
Ook ga ik regelmatig met Evy mee op wedstrijd, niet alleen voor de gezelligheid maar ook hier leer ik weer dingen.
Evy, bedankt voor al je hulp tijdens de lessen en ik hoop dat ik nog lang les van je heb!
G.

Geeft vriendelijk les naar mij, maar ook naar mijn paard toe

Heb nu een aantal maanden les van Evy. Ben er super blij mee, ze heeft me goed geholpen bij de problemen die ik met mijn paard had. Neemt altijd de tijd, tijdens de les. En geeft vriendelijk les naar mij, maar ook naar mijn paard toe.
T.

Ze helpt mij goed met alles, ze geeft fijn en duidelijk les.

Sinds een jaartje heb ik les van evy.
Het bevalt me erg goed, gozer (mijn paard) is niet de makkelijkste in het begin kon hij niet makkelijk ontspannen en rustig draven. Dankzij Evy’s hulp is dit gelukt. Evy helpt mij erg goed, elke keer zie ik verbetering na de les. Ze helpt mij goed met alles, ze geeft fijn en duidelijk les. Ik raad iedereen aan wat voor paard je ook heb neem les van Evy
S.

De lessen zijn gevarieerd en zelf kan je invullen wat je graag in de lessen zou willen doen.

Mijn paard Guarneri, is nu ruim anderhalf jaar in mijn bezit. Een simpele greep uit de verbeterpunten; meer achterhand, ontspanning, buiging en mijn eigen houding uiteraard. Lees verder..
  Evy is een stalgenoot van mij en zij heeft mij van Februari tot aan April enkele keren lesgegeven. Wat ik zelf belangrijk vind in het krijgen van les is de moeilijkheden opzoeken om ruiter en paard te confronteren met de zwakheden. Daarnaast vind ik het leren voelen erg belangrijk, zodat de ruiter ook leert hoe het zelf bepaalde problemen moet oplossen. Ik zie dit zeker terug komen in de lessen, de lessen zijn mij daardoor goed bevallen. Ik raad daarom anderen ook aan om les te nemen van Evy.
Eigenschappen die ik van een intructeur/instructrice belangrijk vind zijn rust, duidelijkheid, geduld en consequentie. Evy beschikt zeker over deze eigenschappen. Haar motto in het lesgeven kan ik mij zeker bij aansluiten. De lessen zijn gevarieerd en zelf kan je invullen wat je graag in de lessen zou willen doen. Waarvan ik denk, dat dat zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van het gevoel van de ruiter. Daarnaast ben ik niet alleen rijtechnisch geholpen, maar ook in het overwinnen van angsten (althans, mijn paard leert om bepaalde angsten te overwinnen…) wat zeker niet onbelangrijk is. Er word dus veel tijd aan de basis besteed en dat vind ik een van de beste kwaliteiten. Tijdens een les was ik zelf ontevreden over mijn zit, toen heeft zij mij aan de longe genomen zonder beugels en met een bijzet. Erg simpel maar zeker doeltreffend, naar mijn mening was dat de beste les tot nu toe. Nu (ook) mijn paard eindelijk haar angst heeft overwonnen van juryhokjes, ben ik bereid om onze eerste B proef te starten op 29 juli aanstaande.
Kortom, een instructrice met veel geduld en met kennis van zaken die weet waar ze de essentie moet leggen voor een goede les en een goed en fijn paard
D.

Evy heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht en haar manier van lesgeven is heel anders dan wat er voornamelijk aan instructie gegeven wordt.

Evy en ik gaan al even terug, naar 2008 om precies te zijn. Beide studenten aan het Groenhorst College in Barneveld. Hippisch manager stond na 4 jaar op onze diploma’s.Lees verder..
“Om toch aan de weg te spijkeren met paardrijden was ik op zoek naar een instructrice. En wie zou dat beter passen dan mijn schoolvriendin Evy. Dus opgebeld, afspraak gemaakt en begonnen.
Tijdens die proefles werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik had mijn paard helemaal niet zo aan het lopen, het ging allemaal niet zo goed als ik dacht dat het ging. Nu krijg ik wekelijks les van haar. Evy heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht en haar manier van lesgeven is heel anders dan wat er voornamelijk aan instructie gegeven wordt.
De lessen van Evy draaien om de basis welke vanuit daar uitgebouwd worden tot waar je heen wilt, een doel die je zelf bepaald en waarin zij je begeleidt. Ze houdt rekening met het niveau van de ruiter en het paard, ze kijkt naar de capaciteiten en is niet bang om eerlijk te zijn. Ze is doortastend, begrijpend, geeft inzichten, legt duidelijk uit, verzint altijd iets nieuws en probeert je te stimuleren om vooruit te denken en vooruit te blijven gaan. Elke les is er weer een verbetering van wat er in de voorgaande lessen is behandeld. Ik merk en voel dat mijn paard en ik sprongen vooruit maken. De bespiering van mijn paard is aan het veranderen, hij staat scherper aan de hulpen, we begrijpen elkaar beter en dat heb ik stiekem toch wel aan haar te danken!
Evy is iemand die op een heel plezierige, goede, vernieuwende en vooral constructieve manier lesgeeft, iets waar je echt verder mee komt.
Dus Evy,
Bedankt!
R.

Evy motiveert mij

Bijna een jaar geleden vond ik toevallig Evy op internet en wat ik las sprak mij heel erg aan.
We hebben een proefles afgesproken en ik ben niet meer bij haar weg gegaan. Lees verder..
Zij zag direct de (lichamelijke)moeilijkheden van mijzelf en mijn paard en wist hier perfect mee om te gaan.
Evy motiveert mij, durft samen met ons de grenzen op te zoeken en rustig te verbreden als we daar aan toe zijn.
Ze denkt mee in oplossingen en kan alles heel duidelijk uitleggen.
Ambitieus in de dressuur was ik nooit, ik vond het wel heel belangrijk dat de basis goed moet zijn, maar in de tijd dat ik van Evy les heb, ben ik van L1 startgerechtigd naar M1 startgerechtigd gevlogen!
Enorm dankbaar voor haar hulp en de gezelligheid tijdens de lessen, op naar een nog veel langere samenwerking!
J.

Wanneer je ergens tegenaan loopt, zoekt Evy naar oplossingen op verschillende manieren, waarbij ze kijkt naar paard en ruiter

Evy is een hele fijne en vriendelijke instructrice! Ze helpt mij en mijn paard nu een tijdje, en we zijn echt vooruitgegaan! Lees verder..
Ze denkt erg mee op het gebied van rijden, maar denkt ook na over management en voeding! Wanneer je ergens tegenaan loopt, zoekt Evy naar oplossingen op verschillende manieren, waarbij ze kijkt naar paard en ruiter! Erg aan te raden : )
Z.

Lessen worden afgestemd op het niveau van ruiter én paard

Groen paard, met een eigenaar die recreatief rijd maar in geen jaren les heeft gehad. Dat is natuurlijk een combinatie die van beide kanten veel moet leren.Lees verder..
Na een aantal instructeurs op proef te hebben gehad, koos ik voor Evy Ruijs. En daar ben ik elke les weer erg blij mee! Evy is een enthousiaste meid, die op een duidelijke en vertrouwde manier les geeft. Ze legt niet alleen uit wat je moet doen, maar ook waarom. Je kan daardoor snel resultaat zien van de dingen die je veranderd/beter doet. Dat is erg fijn.
Waar bij andere instructeurs waar ik op proef was geweest, de nadruk direct werd gelegd op nageeflijk lopen (opgeknoopt en wel) heeft Evy de insteek ‘dat komt in de loop der tijd wel’ en wordt alles opgebouwd vanuit ontspanning.
Lessen worden afgestemd op het niveau van ruiter en paard. Winston en ik werken bijvoorbeeld veel aan het reageren op het been van de ruiter, niet op/over de schouder lopen en tempocontrole. Ook zijn we aan het leren om in de buitenbak ontspannen te kunnen rijden. Dit is nog best spannend, daar we dit pas zo’n 8x hebben gedaan. We starten vertrouwd aan de longe, en bouwen het daarna rustig op als we los zijn.
Wanneer het een keer niet zo lekker loopt (als je niet lekker in je vel zit bijvoorbeeld), dan wordt je gerustgesteld door Evy en zorgt ze ervoor dat je toch de les fijn kunt afsluiten en je met een goed gevoel je paard af gaat. Plezier staat namelijk bovenaan tijdens het bezig zijn met je paard!
Winston is nu een half jaar onder het zadel en ik had nooit gedacht dat het me allemaal zelf zou lukken om hem in te rijden en door te rijden. Dankzij de lessen van Evy lukt ons dit allemaal, verleggen we onze grenzen en dat alles in ons eigen tempo.
Fijne instructrice, ik zou geen ander willen!
S.

Genieten doe ik in elk geval iedere dag!

In de zomer van 2013 ben ik begonnen met lessen bij Evy, toen nog op mijn bijrijdpaardje. Het was een hele tijd geleden dat is serieus les had gehad dus voor mij een hele overstap om weer op mijn houding, de houding van mijn bijrijdpony en nog zo veel dingen meer te letten. Lees verder..
We zijn echter gewoon rustig bij het begin gestart en ik kreeg er erg veel plezier in om iedere week aan specifieke dingen te werken. Ook werkte ik naar een doel toe wat voor mij erg fijn was. Omdat we steeds in de wei moesten rijden wat niet optimaal was, kwam een eigen paard ter sprake. In het begin hield ik dit steeds af, omdat het een hele verantwoordelijkheid zou zijn en misschien toch niet direct iets voor mij… Nu, ik denk nog geen 3 maanden later, staat er een super leuke 5 jarige merrie op stal die ik mijn eigen paard mag noemen! Er is nog veel werk aan de winkel en ik heb de nodige spierpijn al achter de rug, maar wat een heerlijk gevoel om met mijn eigen paardje aan de slag te kunnen en daarbij het vertrouwen en de begeleiding te krijgen die ik nodig heb. Ineens kan ik hard aan het werk om de ambities die ik altijd heb gehad dichterbij te laten komen.
Kortom, heel erg bedankt dat je mij het vertrouwen hebt gegeven waardoor ik deze stap heb durven zetten. Samen gaan we ervoor en we zien wel waar we komen, genieten doe ik in elk geval iedere dag!
P.

Mijn paard is erg lief maar ze vind sommige dingen net zo moeilijk als ik en dat Is soms lastig.

inds kort heb Ik les van Evy. Ik heb les voor mijn paardje Acido. Het is mijn allereerste paard, en hiervoor had Ik alleen nog maar op de manege gereden. Het is dus nieuw voor me. En Ik heb dus weinig ervaring. Lees verder..
 Evy helpt me heel erg hiermee. Ik vind dit ook erg fijn. Mijn paard Is erg lief maar ze vind sommige dingen net zo moeilijk als Ik en dat Is soms lastig. Evy kan me dan alles duidelijk uitleggen, en dat vind Ik erg fijn. Als Ik Iets niet begrijp dan legt ze het nogmaals goed uit en anders doet ze het voor, en desnoods gaat ze er zelf op zitten. Daarna snap Ik het meestal wel ;). Ze weet er zelf erg veel van, dus als Ik Iets niet weet kan Ik het gewoon vragen. verder Is Evy super aardig. En het Is altijd gezellig In de les. Wat Ik ook erg fijn vind. Want Ik vind het niet leuk als het niet klikt. Dus als je een gezellige en ook vooral hele goede Instructrice wil, neem contact op met Evy!
F.

De lessen zijn erg gevarieerd.

Een maand geleden ben ik begonnen met lessen bij Evy. Nou is Ultiem (mijn paard) absoluut niet makkelijk en is het lastig een juiste manier te vinden hem rustig in het hoofd te houden, en tevens ook mezelf.Lees verder..
Eigenlijk al meteen de eerste les voelde ik verbetering. Ultiem was super rustig en los, maar toch actief aan m’n been. Ook zelf was ik heel erg ontspannen.
Zelf moet ik m’n winstpunt in de B dressuur nog halen, en daar begeleiden de lessen van Evy, en Evy zelf natuurlijk, mij super bij! De lessen bestaan bij mij vooral uit de basis o.a; nagevelijk houden, ontspannen rijden van het paard, correcte houding, hulpen en zit en aan het einde van de les bereikt hebben wat ik wilde bereiken. De lessen zijn absoluut niet saai, maar erg gevarieerd.
Ik raad het iedereen aan, wat voor paard je ook hebt, welk niveau je ook rijdt!
C.

Heerlijk voor mij om zonder prestatiedruk verder te komen op een dressuurmatig juiste manier!

Ik vind rijden altijd super fijn met Evy! Ik heb nu al ruim een jaar les met haar en nog steeds hartstikke tevreden. Meestal doen we een gezellig gesprekje om even bij te praten, en daarna gaan we aan het werk! Evy zorgt ervoor dat het rijden echt bij jou blijft, en geeft dan haar tips/feedback. Heerlijk voor mij om zonder prestatiedruk verder te komen op een dressuurmatig juiste manier!
E.