Ik word regelmatig benaderd door ruiters, moeders, paarden eigenaren en paardenmensen die een 5-daags traject nog te spannend vinden. En eerst even willen aankijken hoe het is om met mijn paarden om te gaan. En of er een “klik” is natuurlijk.
Daarom ben ik op het idee gekomen om workshops te organiseren.
Deze workshop is ongeveer 2,5 uur en voor ongeveer 10 personen
De workshops zijn voor iedereen die gespannen is met paarden. De specifieke hulpvraag ligt bij iedereen anders en aan elke hulpvraag kan iets gedaan worden. De workshops zijn in Nijkerk en is in groepsvorm. Dus niet in een groep, maar rustig op je eigen tempo. We gaan op een leuke, ontspannen en veilige manier aan de gang.
Voorbeelden zijn:

  • Ik ben angstig met een paard alleen op stal;
  • Ik heb geen idee wat ik in een groep met paarden moet doen;
  • De pony bij de manege van mijn dochter bijt met opzadelen en ik vind het te spannend om te helpen;

Workshop
Deze workshop is gericht op mensen die angst hebben voor paarden en graag het plezier in de omgang van het paard (terug) willen krijgen. We gaan vooral aan de gang met hoe een paard denkt en reageert. Waarom sommige situaties heel schokkend lijken, maar eigenlijk hele normale redenen hebben (zoals, waarom bijt een pony?)

Is je grootste probleem hoe je een paard nu precies van het land of uit de paddock haalt? Vind je het spannend om op de kudde af te lopen? Vind je het spannend op een paard uit de paddock te halen, terwijl je het paard in je ene hand hebt en in de andere hand de draad vasthoud?
Of vind je juist paarden in de stal spannend?

Je zoon of dochter wil op paardrijden, maar wat vind jij die onberekenbare paarden spannend. Heel normaal als je niet weet hoe een paard denkt. Je zoon of dochter is nog te klein om het dier klaar te maken voor het rijden en eigenlijk wil je het liefste helpen, maar je durft het niet. Ik laat zien hoe je makkelijk een pony opzadelt en wat je moet doen als een paard of pony hierbij dreigt met bijten