Soms kom je in je leven situaties tegen waardoor je je minder zelfverzekerd voelt. Hoe meer van dit soort ervaringen, hoe sneller je last kunt krijgen van een negatief zelfbeeld. Je zou dan weinig vertrouwen meer in jezelf hebben traen vaker negatieve gedachten krijgen die ongelukkig kunnen maken.
In dit traject is gecombineerd met het ‘sterke kanten traject’. Dit traject helpt je met het zoeken van je sterke eigenschappen en hoe je deze kunt benutten.
Dit traject van 7 dagen stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen.

Het is onderzocht dat als je meer zelfvertrouwen hebt, je minder stress ervaart, je sneller herstelt na een tegenslag en je gemiddeld een hoger cijfer geeft aan het leven. Als je aan ouders vraag wat ze het belangrijkst vinden voor hun kinderen, is het antwoord vaak: ‘als ze maar gelukkig zijn’. Zelfvertrouwen draagt daaraan bij.

In dit traject gaan we aan de gang met verschillende manieren om zelfvertrouwen te stimuleren. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je naar jezelf kijkt en waar je tevreden over bent, we praten over gevoelens en hoe je die kan herkennen (zweten/bonzend hart/gefronste wenkbrauwen/kriebels in je buik), we gaan negatieve gedachten herkennen, hoe een bepaalde gedachte invloed heeft op je gedrag en de gevolgen en we gaan die gedachten omzetten naar positieve gedachten.