Op deze pagina lees je hoe ik kan helpen door middel van training, massage en grondwerk.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis, hoe reageert je paard op je zit en je been, hoe is de ontspanning, hoe is het met de de rechtgerichtheid, is er een goede verbinding met een zachte hand en uiteraard een goede harmonie tussen paard en ruiter.

Sowieso is de dressuur er voor het paard, en niet andersom. Juist daarom is het ook voor warmbloeden, koudbloeden, Iberische paarden, dravers en andere types allemaal belangrijk om hun lijf goed te gebruiken. Alle basis onderdelen zijn ontstaan uit de natuurlijke reacties van paarden dus met evenwichtige training, kan ieder paard verder komen.

Dressuur met een koudbloed

Zelf train ik naast de KWPN’ers ook Z1 met een tinkermerrie en ik heb al meerdere tinkers in de M-klasses gereden.
Een koudbloed is niet gefokt voor de sport zoals een sportpaard dat is. Heeft dit echt gevolgen en zo ja hoe kan je hier mee omgaan?

Dressuur met een sportpaard

Ik train ook KWPN’ers
Sportpaarden zijn veel meer gefokt voor de sport dan een koudbloed, maar deze zijn meestal wat meer gespannen en uiten zich groter in hun reacties. Hoe ga je hiermee om en hoe laat een sportpaard zich echt los in zijn lijf?

Lessen met met onze paarden

Heb je zelf geen eigen paard of wil je graag op een meer ervaren paard lessen? ik bied de mogelijkheid om op een van mijn (wedstrijd) paarden te lessen. Ik heb zelf mijn paarden in de sport lopen, dus hier leer je ontzettend veel van.

Massage als ondersteuning

Een spierprobleem kan zo langzaam ontstaan dat het je niet opvalt. Dit wordt steeds erger en pijnlijker voor je paard. Helaas laat een paard niet snel zien dat hij een lichamelijk probleem of ongemak heeft, omdat hij vanuit zijn natuur heeft hij geleerd dat, zodra hij dat toont, hij interessanter is voor roofdieren.

Longeren

Gaat je paard niet van je af terwijl je hem wilt longeren? Komt hij juist op zijn achterbenen naar je toe of rent hij alleen maar rondjes? Wil je je paard longeren voor de afwisseling, training, het opbouwen van jullie band?