Ik heb door de jaren heen al behoorlijk wat recensies ontvangen. Om een beetje overzicht te houden heb ik ze onderverdeeld in categorieën.
De meeste reviews vallen onder verschillende categorieën maar om het een beetje overzichtelijk te houden heb ik ze onder 1 categorie geplaatst, waardoor bepaalde categorieën dus kunnen overlappen.

Onzekerheid en angst tijdens de omgang met paarden komt heel vaak voor. Deze pagina heeft dan ook de meeste ervaringen. Wil je meer weten over deze lessen? Kijk dan hier.

Voor mij is Evy echt een held!

Voor mij is Evy een held! Mijn vos merrie kan zich erg sterk en schrikkerig maken, maar als ik les heb van Evy komen we daar eigenlijk altijd (snel) doorheen door de oefeningen die ze geeft. Dat helpt mij ook om de ontspanning terug te vinden in de trainingen.Lees verder..
Iets wat ik enorm belangrijk vind in het paardrijden. Buiten dat ben ik, eigenlijk zonder enige wedstrijdambitie, binnen 16 wedstrijden starten L2+5. Met mijn vorige pony was ik vrij bang geworden voor de galop, maar door een hoop geduld en vertrouwen van Evy heb ik nu ook vertrouwen in mezelf en mijn rijkunsten en als het even spannend is helpen wat lessen ons er zo weer doorheen. We zijn in korte tijd zo enorm vooruit gegaan dat ik zelfs (nogmaals eigenlijk zonder enige wedstrijd ambities) durf te dromen van de M dressuur of misschien nog wel verder. Evy kijkt echt per les waar jij en je paard behoefte aan hebben en probeert vanuit daar op te bouwen vanuit vorige lessen. Je krijgt duidelijk mee wat je tot de volgende les kunt oefenen, maar wat ik vooral héél fijn en belangrijk vind is dat ze ook uitlegt wat je moet voelen en vooral waaróm je iets op deze manier moet doen. Dat helpt mij enorm bij het oefenen om te weten wat het doel is van die oefening en waar je daarmee naar toe wilt. Evy is ook gewoon heel gezellig, de lessen zijn altijd leuk en creatief. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat een les mij niet verder heeft gebracht!
M.

Dankzij het geduld en enthousiasme van Evy heb ik toch weer zelfvertrouwen opgebouwd

Vandaag weer een hele leuke, leerzame les gehad van Evy! Een paar weken geleden wilde ik nog het bijltje erbij neergooien; Lees verder..
waar doe ik het allemaal voor, het is veel te moeilijk en ingewikkeld dat paardrijden, zoveel dingen tegelijk doen, autorijden is veel makkelijker, die pony van mij krijg ik niet onder controle, die doet wat ze wil, ik ben veel te bang. Dankzij het geduld en enthousiasme van Evy heb ik toch weer zelfvertrouwen opgebouwd en voel ik mijn pony, een draver, veel beter aan. Ik weet waar de rem zit en voel aan wanneer ze iets wil gaan doen wat ik (nog) niet wil. Ik moet nog vreeeeselijk veel leren, maar ik zie het nu weer zitten om toch binnenkort weer een bosritje te kunnen gaan maken! Dank je wel, Evy!
P.

Wij zijn super blij met Evy als onze instructrice!

Wij hebben sinds een aantal weken nu les van evy. Evy heeft heel erg veel geduld en is ontzettend duidelijk naar de ruiter toe..Lees verder..
Ik ben sinds mijn laatste paard heel bang geworden en Evy helpt ons daar perfect mee. Tegelijk trainen we mijn 4 jarige tinker Fea. Wij zijn beiden erg gesteld op Evy en hebben erg zin in de trainingen! Evy geeft op een leuke en duidelijke manier les en vind de band met het paard zeer belangrijk! Wij zijn super blij met Evy als onze instructrice!
L.

Elke les die volgt weet ze me uit te dagen om op een comfortabele manier een stapje verder te zetten

Het zal helaas, weet ik nu, voor veel ruiters herkenbaar zijn; rijden met angst. Of liever; nίet rijden met angst. Na nare ervaringen met mijn eigen jonge en zeer sensibele paard durfde ik niet meer op te stappen. Lees verder..
Tja, en als je niet durft op te stappen kan je de rest van het rijden ook wel vergeten.
Na het overlijden van mijn eigen paard en daarna van een ontzettende brave en lieve ruin waar ik op mocht rijden zag ik het niet meer zitten; ik kon het niet meer opbrengen om mezelf weer over mijn angst heen te hijsen… ik gaf het op. De drempel was te groot. En ik schaamde me ervoor.
Alhoewel ik nu weet dat er heel veel ruiters rondlopen die op een of andere manier angst ervaren, durfde ik het niet toe te geven, laat staan hulp te zoeken. Ik maakte mezelf wijs dat ik in een andere fase van mijn leven zat en dat paardrijden me meer kostte dan dat het me opleverde.
Maar zoals velen ook zullen herkennen is de energie en de rust die paarden kunnen geven iets waar je naar blijft verlangen, ook of misschien juist wel als het even tegenzit. Ik wilde niet naar een manege waar vaak alleen de eerste lessen even rekening wordt gehouden met onzekere ruiters. Bovendien ben ik geen absolute beginner en was ik bang dat ik al vrij snel een paard toegewezen zou krijgen dat misschien wel braaf is maar toch ook zijn streken heeft. Dus na kijken op internet en op haar website, en weer wachten en weer kijken trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met Evy.
De eerste les mocht ik op lieve Maddy rijden en eigenlijk voelde Evy precies wat ik nodig had; gewoon even dat steuntje in de rug. Elke les die volgt weet ze me uit te dagen om op een comfortabele manier een stapje verder te zetten. Van de eerste keer opstappen tot een buitenrit en springen. En als er dan even iets even anders gaat als dat ik verwacht kan ik erom lachen en gaan we weer vrolijk verder. Evy geeft me vertrouwen en straalt dat ook uit naar de paarden. En ze voelt precies aan hoe ver ze me kan uitdagen en doet dat met een vanzelfsprekendheid waardoor je ervan uitgaat dat het gevraagde de normaalste zaak van de wereld is. Haar paarden zijn meewerkend en ontzettend braaf zonder afgestompt te zijn. Ze worden door Evy zelf goed opgeleid zodat je echt fijne paarden mag rijden terwijl je aan jezelf werkt, hetzij om je angsten te overwinnen of gewoon om beter te leren paardrijden, of gewoon om te genieten van het rijden. Ik kan echt iedereen die even niet meer durft maar wel graag wil aanraden om contact op te nemen met Evy om de mogelijkheden te bespreken.
J.

Doordat ze een allround instructrice is, en goede mensenkennis heeft, krabbel je langzamerhand uit je comfort zone

Het was niet makkelijk om een veilige plek te vinden na jarenlang door angst niet meer gereden te hebben. Bij een hoop stallen zeggen ze maar al te gauw dat de paarden ‘echt heel braaf zijn’ ,Lees verder..
maar tijdens de lessen gaan de paarden er dan toch ineens vandoor ! Niet handig als je angstig in het zadel zit. Daarbij komt dan ook nog vaak een schreeuwende instructeur waar zelfs de paarden bang van worden. Evy straalt vanaf het begin rust en eerlijkheid uit. En het paard is echt braaf ! Doordat ze een allround instructrice is, en goede mensenkennis heeft, krabbel je langzamerhand uit je comfort zone. Voor iedereen die angst heeft voor paarden of paardrijden, is Evy de juiste persoon !
A.

Ik kon alleen maar huilen.

Lessen… Dat moet leuk zijn.. Best zwaar werk samen met je paard , maar leuk om samen verder te komen.
Zo was dat ook voor mij.. Tot dat ene moment dat mijn plezier in het paardrijden in een vingerknip zich omdraaide tot angst… Echt angst.. Uit het niets.Lees verder..
“Ach stel je niet aan zei ik tegen mezelf.” Tot huilens aan toe zat ik er op en niet meer verder willen. Lange tijd dan ook niet op mijn paard gereden. Paard verkocht omdat ik er niet meer op durfde… Paard was met zijn 1.79 te groot… Daar lag het aan… Hield ik mezelf voor. Tijd opzoek geweest naar een braaf kleiner paard. Lange tijd bezig geweest met zoeken maar niets voldeed… Arme beesten!
Op een dag werd ik gebeld dat er een Friese hengst te koop was.. Uhu een hengst. Ik erheen met mijn dochter die overigens overal bij was en was op slag verliefd. Nog 2 keer zijn we wezen kijken en rijden. Wat een lieverd. Ik overstag en we hebben Cooper gekocht.  Paard laten wennen, longeren etc. Zo… Ik kan weer rijden….. NOT. Daar was meneer angst weer. Wat moest ik ermee.. Wat kon ik er mee.. Ik kon alleen maar huilen.
Alle therapieën , hypnose, alle pillen geprobeerd… Maar niets had geholpen en mijn hoop was weg. Een paar hopeloze pogingen verder wist me echt geen raad meer… Conclusie was dan ook:  Stoppen met de paarden en het rijden. ‘s Avonds nog een poging op Google…… Angst met paardrijden! Daar zag ik een aantal dingen staan die ik al een aantal keer voorbij had zien komen zo ook de advertentie van Evy. Na een tijdje nagedacht te hebben en meerdere malen haar site te hebben bekeken trok ik mijn stoute schoenen aan en appte ik haar.. Met een houding van: “waar kan zij me nog mee helpen?”
Afgesproken dat ik eerst op Maddy een les zou doen bij haar in Nijkerk. Zo gezegd, zo gedaan…. Wat een schat die Maddy. Daar gereden en angst ging over in onzekerheid. De week erna kwam Evy bij ons lesgeven op mijn eigen paard. Mijn nagels had ik al niet meer van het bijten maar ik zou en moest die les rijden. En die week erna weer. Evy gaf mij mijn rijden terug…. Mijn angst pakte ze van me af en gaf me beetje voor beetje mijn zelfvertrouwen terug. Mijn paard hielp me er ook bij die ondanks zijn jonge leeftijd heel erg braaf is. Mijn dochter die ook nooit van mijn zijde week, hielp me als ik geen les had.
We gingen een stapje verder…les bij Evy op de manege met Cooper. Weer alle nagels weg maar weer een drempel over. Langzamerhand ga ik met Evy en mijn dochter alle drempels nemen die nodig zijn om tot een hoger niveau te komen met mijn lieve zwarte knappe hengst.
H.

Ik wilde haar graag helpen, of zelf leren rijden, maar durfde niet

Mijn hele leven ben ik bang geweest voor paarden. Toen ging mijn dochter paardrijden op de manege. En elke les van haar, kwam ik super enthousiast thuis. Wat een mooie en fascinerende dieren! Ik wilde haar graag helpen, of zelf leren rijden, maar durfde niet.Lees verder..
Toen zag ik op internet de cursus van Evy. Ik heb inmiddels 3 lessen gehad en ben super blij dat ik hier aan begonnen ben. Afgelopen week kon ik mijn dochter helpen, bij het poetsen en opzadelen van de pony waar zij op moest rijden. Voor ons allebei super leuk! De lessen bij Evy zijn voor mij perfect, om meerdere redenen. Ze heeft tot nu toe elke les heel veel uitgelegd over de paarden en pony’s. We hebben ruim de tijd. Dus geen gehaast, maar rustig poetsen, opzadelen, rijden, in / bij de paddock naar de paarden kijken en daarover praten.
Daarnaast heeft ze de liefste tinker die er is. Perfect om mee te oefenen als je niets durft!
Ik heb pas 3 lessen gehad, maar ben nu al heel blij met dit resultaat. Naast het feit dat ik al heel veel geleerd heb, is het ook erg gezellig!
Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die wel graag wil, maar niet durft.
K.

Evy straalt enorm veel rust uit en stelt mij op me gemak. 

Het is ruim 15 jaar geleden dat ik voor het laatst paardrijlessen heb gehad.
In het verleden heb ik bij een manege niet zo’n leuke ervaring gehad met een paard en werd eigenlijk een beetje aan mijn lot overgelaten. Lees verder..
Ik had o.a grote angst om het paard van stal te halen en had weinig tot geen zelfvertrouwen meer.
Omdat ik altijd van paarden ben blijven houden, bleef het kriebelen. Dolgraag zou ik weer willen paardrijden, maar de angst hield mij tegen.
Nu anderhalve maand geleden, kwam ik via via in contact met Evy.
Ik ben begonnen met een privéles op Maddy en ben zo blij dat ik deze stap heb genomen.
Evy straalt enorm veel rust uit en stelt mij op me gemak. Ze is vriendelijk en geeft duidelijke aanwijzingen.
Stap voor stap gaan we verder en ik kan me echt ontspannen en ervan genieten.
Ik ga met plezier naar de trainingen.
Ik ben nu 5 lessen verder en ben in de laatste les met Maddy los in galop geweest.
Ik loop nu zonder angst de stal in en ga haar verzorgen en opzadelen.
Zonder angst liep ik met een paard aan het halster naar buiten.
Samen met Evy hebben we paarden opgehaald in de paddock en later weer dekens opgedaan.
Gewoon tussen loslopende paarden…… Dat zou ik eerst nooit hebben gedaan.
Mijn zelfvertrouwen is door Evy weer aan het groeien, ik durf al zoveel meer.
Ik ben blij dat ik Evy heb mogen ontmoeten en Maddy is echt een super lief paard.
Ik blijf voorlopig lekker doorgaan met de lessen van Evy!!
P.

Bang om te vallen ….

Evy helpt je vertrouwen te winnen en neemt de tijd voor je om zo over je angst heen te komen. Lees verder..
Na een val van een nieuw paard ben ik het vertrouwen kwijt geraakt en durfde niet meer te rijden
Bang om te vallen….
En toch na 3 jaar miste ik het paardrijden enorm en ik toch de moed verzameld heb om weer te gaan paardrijden
Heb contact opgenomen met Evy
En heb nu mijn 2 de les gehad op Maddy …..
Wat een fijn vertrouwd/ gevoel.
H.

Al bij de eerste les begon ik te ontspannen op Maddy en durfde ik een gallopje

Na jarenlang gereden te hebben bij een manege en buitenritten te hebben gemaakt, was ik gestopt omdat ik na een harde val op een buitenrit, bang was de controle over het paard te verliezen en daardoor krampachtig op het paard zat. Lees verder..
Het bleef knagen, ook omdat mijn dochter met veel plezier rijdt.
Na veel gezoek op internet, bij Evy voor de 5 lessen gekozen. Dat was een schot in de roos. Al bij de eerste les begon ik te ontspannen op Maddy en durfde ik een galopje. Evy geeft heel rustig en prettig aanwijzingen en veel complimenten en aanmoedigingen. Ze voelt heel goed aan hoe je net een stapje verder kan gaan en bouwde zo mijn zelfvertrouwen op waardoor ik in de binnenbak, buitenbak en zelfs om de rotonde en langs grasmaaiers durfde te rijden!
Daarnaast leerde Evy (en Maddy) mij veel over mijn omgang met paarden als ik rij. Wanneer gebruik je je hulpen en hoe doe je dat dan.
Na de lessen durfde ik weer een buitenrit te maken in Scheveningen. Daar bleek meteen hoe veel ik van Evy geleerd had. Door mijn paard alleen aan te sporen als het nodig was en op haar gedrag te letten, luisterde zij uitstekend naar mijn hulpen. Daardoor kon ik ontspannen en genieten.
Ik kan iedereen aanraden om bij Evy les te nemen. Niet langer twijfelen en gewoon doen, zou ik zeggen.
Evy heel erg bedankt en ik ga zeker weer rijden, bij een manege of op een buitenrit!
I.

Deskundig, rekening houdend met mijn grenzen, maar hierin probeerde ze wel om stapje voor stapje deze grens iets op te rekken

Jarenlang heb ik met veel plezier paard gereden. Lekker er op uit naar heide en bos en dressuur trainen in de bak. Tot het moment dat ik een paar keer over de kop sloeg in galop. Lees verder..
Dit bleek te komen door een medische oorzaak waardoor mijn paard per direct met pensioen kon. Ik was van het over de kop slaan behoorlijk geschrokken en heel verdrietig omdat mijn paard ernstig ziek was. Hier een beetje van bijgekomen ging ik op zoek naar een nieuw jong paard om zelf op te leiden. Tijdens het beleren kwam ik erachter dat ik een diepe angst had ontwikkelt voor het voorwaarts rijden en voor de galop. Om weer voorwaarts te durven rijden, aan te galopperen en galop te verruimen heb ik contact gezocht met Evy. Op haar website stond precies wat ik zocht: “meer vertrouwen krijgen door te rijden op één van de twee superbrave tinkers onder deskundige begeleiding”.
De afgelopen weken heb ik in mijn eigen tempo eerst samen met Maddy en daarna samen met Meaghan gewerkt aan mijn angst. Evy heeft mij hier super in begeleid. Deskundig, rekening houdend met mijn grenzen, maar hierin probeerde ze wel om stapje voor stapje deze grens iets op te rekken zodat ik ook daadwerkelijk vooruit ging en steeds nieuwe dingen kon proberen. Vanuit voorzichtig kleine stukjes galop zijn we gegaan naar galopperen over balken, een buitenrit met galop en uiteindelijk galopperen aan de longe zonder zadel. De paarden van Evy vertrouw ik voor 100%. Dit kan ik nog niet zeggen van mijn eigen paard. Ze moet nog veel leren, waaronder galop onder de man. De angst om haar te rijden is nog niet helemaal weg, maar voor mijn gevoel is dat een kwestie van tijd waarin ik samen met mijn paard werk aan een goede relatie en onderling vertrouwen. Dat we er gaan komen en dat ik ooit met mijn eigen paard ook buiten een galopje aandurf daar ben ik 100% zeker van! Dank Evy, Maddy en Meaghan
S.

De paarden waren heel braaf en heel fijn om op te rijden

Vier jaar geleden ben ik erg hard gevallen met springen. Ik heb bewusteloos op de grond gelegen en kan me eigenlijk helemaal niks meer van dat moment herinneren.  Lees verder..
Er was waarschijnlijk iets in mijn hoofd niet helemaal goed waardoor ik gevallen ben. Mijn val had eigenlijk niks met paardrijden te maken. Maar toch werd ik opeens heel erg bang om te springen. Ik ben toen ook gestopt, maar omdat ik het springen ging missen ben ik toch weer begonnen. Helaas bleef ik erg zenuwachtig. Door de zenuwen at ik niet veel van tevoren en ik had alleen maar buikpijn. De springles voelde voor mij op een gegeven moment meer als “moeten” in plaats van leuk vinden. Ik was het vertrouwen helemaal kwijt.
Een paar maanden geleden besloot ik om maar helemaal te stoppen, want ik kon er niet meer tegen dat ik me elke keer zo druk aan het maken was. Ik heb vaak tegen mezelf proberen te vertellen dat mijn val en springen niks met elkaar te maken hadden maar niks hielp. Ik bleef bang. Doordat ik het springen zelf toch nog wel een beetje leuk vond, besloot ik maar om hulp te zoeken.
Na wat googelen kwam ik terecht op de site van Evy. Ik las dat ze ruiters hielp met hun angst. Ik besloot haar te mailen. Na contact te hebben gehad, werd er besloten om een 5-daagse cursus te doen. Ik heb vier dagen op Meaghan gereden en een dag op Maddy. Het voelde meteen erg goed. De paarden waren heel braaf en heel fijn om op te rijden. Evy zelf geeft super les! Ze blijft altijd zo rustig en heeft me echt weer vertrouwen in het springen gegeven. Ze houdt heel erg rekening met ruiter en paard. Haar lessen zijn afwisselend, elke keer bedenkt ze wel weer iets anders leuks. Het was heel erg gezellig en ik zou haar zeker aanraden!
Dank je wel, Evy! Ik kom zeker nog eens langs voor een les.
L.

Voor het eerst had ik iemand die naar me luisterde, me begreep

Sinds 2008 heb ik een hele lieve, maar dominante fjord, Falco heet hij. Zelf minimaal tot geen ervaring met paarden, ja in mijn jeugd een paar lessen gehad. Ik ben nu 40 jaar. Dus zelf aan de slag, dat lukte me aardig heb zelfs een endurance meegedaan. Lees verder..
Nu ben ik in 2012, nog niet eens van Falco, maar van een gehuurd paard afgevallen en een flinke smakkerd gemaakt, een week in het ziekenhuis gelegen en heel veel geluk gehad, t bleef nu bij een scheur in mn schedel.
Na langzaam weer te willen rijden, zat de angst er goed in. Helaas begreep mijn omgeving er weinig van, was toch niet van Falco gevallen?
Falco voelde dit haarfijn aan en begon (niet hoog), maar te bokken, soms steigeren. Ik merkte dat ik niet meer met een fijn gevoel naar stal ging, als ik wel ging, kreeg ik een schuldgevoel, dat ik niet meer reed, dus ging bijna niet meer, liet mijn dochter hem verzorgen.
Falco was echt ongelukkig, hij werd steeds nukkiger.
Gelukkig hoorde ik via via van Evy, eerst voor mijn dochter een proefles geregeld om te zien wie Evy was.
Later vroeg ik haar om hulp en voor het eerst had ik iemand die naar me luisterde, me begreep. Ze liet me in me waarde, als ik bang ben, laat ze me bang zijn en beginnen we weer van voor af aan. Stapje voor stapje kreeg ik weer vertrouwen.
En dat hielp, nu ik denk een les of 7 verder, ik ben er nog niet, maar rij ik weer een paar keer per week. Evy komt 1x in de week en ik heb weer plezier. En nog belangrijker Falco heeft weer plezier.
Ik ben Evy heel dankbaar en hoop nog veel van haar te leren.
S.

Met name door mijn eerdere val tijdens de galop durfde ik dit niet aan.

Sinds februari 2014 heb ik les van Evy op haar paarden (Murphy en L’espoir). Een aantal jaar geleden ben ik gestart met paardrijden, na een paar lessen ben ik tijdens de galop van mijn paard gevallen. Sinds de val heb ik nooit meer gereden. Lees verder..
Omdat mijn liefde voor paarden aanwezig bleef ben ik op zoek gegaan naar een goede instructrice. Op de website van Evy sprak zij over angst door slechte ervaringen, dit was voor mij wel en trigger om contact met haar op te nemen. De eerste lessen waren ontzettend spannend maar Evy heeft me daar erg goed in begeleid. We hebben niets overhaast en stapje voor stapje kreeg ik iets meer vertrouwen. Met name door mijn eerdere val tijdens de galop durfde ik dit niet aan. Na een aantal lessen zijn we hiermee gestart aan de longeerlijn. Dit riep bij mij zeer veel angst en spanning op, maar we hebben doorgezet. Inmiddels heb ik 12 lessen bij Evy gehad en durf ik te zeggen dat mijn angst steeds verder afneemt.
De lessen van Evy zijn altijd leerzaam, maar ik heb daarnaast ook ontzettend veel lol met haar. Ik ben altijd erg nieuwsgierig hoe dingen werken of waarom dingen op een bepaalde manier gedaan worden. Evy is altijd bereid om hier een duidelijke uitleg over te geven. Hopelijk blijft ze nog heel lang lesgeven. Wie weet kan ik dan met haar hulp in de toekomst een keer een wedstrijd rijden.
Bedankt voor alles!
J.

De dingen die ik spannend vind oefenen we extra zodat de angst overwonnen wordt

Sinds een aantal weken ben ik bij Evy gestart met priveles op Maddy. Ik ben 30 jaar en pas sinds een klein jaartje begonnen met paardrijden en ik vind het allemaal nog een beetje spannend af en toe.Lees verder..
Evy helpt me om over mijn angst heen te komen door me op mijn gemak te stellen.
Zo kan ik ontspannen rijden en echt met het rijden bezig zijn. De dingen die ik spannend vind oefenen we extra zodat de angst overwonnen wordt. Evy straalt veel rust uit, die rust wordt als vanzelf overgenomen door de paarden en ook door mij.
Ze komt met ideeën over wat we kunnen gaan oefenen (heel divers zoals bijvoorbeeld zonder zadel rijden of zitles) en is enthousiast over het lesgeven. Ze neemt de tijd voor je en legt alles duidelijk uit. Evy zorgt goed voor al haar paarden en ze staan lekker de hele dag buiten. Ze mogen heerlijk paard zijn en daar geniet ik van.
Bovendien is ze erg gezellig wat ook niet geheel onbelangrijk is
Ik ben benieuwd wat ik nog allemaal ga leren en kijk steeds uit naar de volgende les!
S.

Wat ik heel fijn vind, is dat Evy je niets laat doen, waar je niet achterstaat

Al sinds mijn jongste jeugd ben ik behoorlijk, zo niet panisch bang voor paarden. Paarden hoeven maar naar mij te kijken of ik ben al weg… Met een hek ervoor, geen probleem, maar zodra een paard “los” loopt, gaat bij mij het angstzweet over mijn rug heen en denk ik maar aan een ding, wegwezen!Lees verder..
Wel altijd jammer gevonden, maar nooit een reden gehad om er iets aan te gaan doen.
Maar nu wel.. mijn kids wilden graag gaan paardrijden, want…hun nichten, neef en tante rijden paard en met de mei vakantie in Zeeland is het zo leuk als zij ook kunnen rijden… ja, ja! En daar sta je dan, met het angstzweet op je rug in een manege, met 2 kleine jongens en 2 pony’s en geen vinger durven uitsteken. Op dat moment besloot ik, hier moet ik wat aan doen. Ben gaan zoeken op het internet en zo kwam ik terecht op Evy haar site, kende haar niet, nog nooit van gehoord, maar na wat gesurfd te hebben en de verhalen te hebben gelezen dacht ik, ik ga Evy mailen en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ben ik nu na een aantal sessies, aan het paardrijden.
Wat Evy mij heeft geleerd heeft is zelfvertrouwen op te bouwen, durven te vertrouwen op het paard, maar vooral ook op jezelf, door veel te kijken naar het gedrag van paarden, heel veel te praten en uit te leggen en vooral mij dingen zelf te laten doen. De eerste keer in de stal, durfde ik de box niet in en kreeg ik het spaansbenauwd toen ik met Evy de paddock in ging, waar al die paarden los staan.Toch liep ik aan het einde van de eerste sessie met Funky aan het halstertouw terug naar de manege. Wat was ik trots op mezelf! En zo gingen we steeds een stapje verder, tot ze in een sessie zei, ik ga even iets pakken, doe jij Meaghan even.. toen moest ik wel even nadenken en ik heb het gedaan, alleen, wat was het een overwinning. Nu na diverse sessies, stap ik zelf de box in, sta ik in mijn eentje te poetsen en zadel ik Meaghan op om te gaan rijden. Wat ik heel fijn vind, is dat Evy je niets laat doen, waar je niet achterstaat, in je eigen tempo dingen laat ontdekken, maar je tegelijkertijd wel aanspoort om steeds een stap verder te gaan. Geen sessie is hetzelfde, elke week weer wat anders en nieuws, en ik.. ik vind het geweldig om te doen, sta steeds weer versteld van mezelf en sta (redelijk) vol zelfvertrouwen in de manege en help mijn kinderen met op- en afzadelen en ondersteun ze daar waar nodig, zonder angstzweet!
Ik ben er nog niet, en we gaan nog even door, want ik wil echt leren paardrijden. Voor mij was (tot nu toe) het hoogtepunt, toen ik op een studiedag mijn kids meenam naar Evy en ik samen met mijn oudste zoon buiten heb gestapt, ik op Meaghan en hij op L’Espoir, wie had dat ooit gedacht!
Ik ben Evy heel erg dankbaar dat zij mij van mijn angst heeft afgeholpen, wat heb ik veel gemist de afgelopen jaren! Helemaal vol vertrouwen ben ik nog niet aan het rijden en ik denk nog teveel na over alles, maar ik geniet er met volle teugen van!
J.

Ieder paard heeft vier benen en een staart. Daarom zit er ook niet zo veel verschil tussen de trainingen van een sportgefokt paard of een koudbloed/draver. Toch zijn er wel wat problemen die vaker voorkomen bij koudbloeden/dravers, karakters die anders zijn of natuurlijk ervaringen van dravers die op de baan hebben gelopen.

We werkte aan zijn galop en we kwamen er al snel achter dat dit paardje meer in zijn mars heeft

Na zelf een jaar in de drafsport te hebben gelopen, kwam er een speciaal paard op mijn pad. Vario du Caux, een vierjarige Franse draver, die ondanks de verwachtingen het niet zo goed deed in de koersen.Lees verder..
Dit paard leerde mij rijden op een sulky, snelrijden en hij gaf veel vertrouwen. Al snel werd ik zijn vaste verzorger en reiste ik met hem van koers naar koers. Na veel tegenvallende koersen besloot ik op een dag zijn tactiek te veranderen en een zadel op zijn rug te gooien. Na een snel rondje kwam het vertrouwen en voelde ik, dit paard heeft zoveel meer in zijn mars. Ik besloot de eigenaren te informeren als ze zouden stoppen met koersen, dat ik hem graag zou overnemen als recreatiepaard. Dit ondanks de negatieve naam die dravers hebben. De dag dat ik hem mocht kopen kwa veel sneller dan gedacht, al na twee maanden mocht ik dit fanatische paard, mijn paard noemen. Het eerste jaar heb ik Vario veel tijd te geven om het wennen aan het niet meer zijn van een koerspaard. Al zijn spieren moest hij anders gaan gebruiken en ik wilde vertrouwen krijgen. De eerste galopjes werden bevestigd en toen werd het tijd voor les. Op internet kwam in Evy tegen, ze sprak me enorm aan gezien haar ervaring met dravers. Een proefles werd gepland alweer twee jaar geleden. We gingen werken aan de ontspanning en het verbeteren van zijn balans. We werkte aan zijn galop en we kwamen er al snel achter dat dit paardje meer in zijn mars heeft en sindsdien wordt gewerkt aan het klaarstomen voor wedstrijden. Ja met een draver ken je dalen, maar zeker op pieken. Vario heeft een goude karakter en hij is zeer bereidwillig in de lessen. Tijdens dalen kan ik altijd met Evy appen over wat te doen. Dit maakt Evy een fijne instructrice. We hebben inmiddels onze eerste wedstrijd gereden en zullen de volgende gaan plannen. Evy heeft veel vertrouwen in mijn paard en daardoor durf ik deze stappen te nemen. Ik krijg op dit moment 1 x per week of 1x in de twee weken les van Evy. Ondanks dat Vario soms erg fit kan worden, hebben we vertrouwen in de toekomst, er zijn maar weinig paarden zoals hij. Evy, bedankt voor alle lessen, Vario en ik kijken uit naar de toekomst.
M.
Draver

Elke les is weer anders en elke les weer een uitdaging..

Sinds vorig jaar hebben wij Rockstar gekocht en heb altijd les gehad van iemand anders. Wij kennen Evy natuurlijk al langer van de Tinkerdagen! Lees verder..
En we zaten te twijfelen of ik misschien van instructie moest overstappen. Nu zaten wij diep na te denken over naar wie. Na veel nadenken en goede verhalen over Evy een proefles bij haar afgesproken. Deze les ontdekte we dat Evy zo rustig en kalm en duidelijk alles uitlegt, dat we besloten om over te stappen! Ik ben begonnen met rock in de M1 en we zijn al na een jaar M2 startgerechtigd! Dit geeft toch eigenlijk wel een beetje aan hoe wij deze lessen van Evy oppakken. Elke les is weer anders en elke les weer een uitdaging.. ben heel blij dat ik deze overstap gemaakt heb en dat we nu rustig gaan verder trainen en gaan ontdekken hoe ver we kunnen komen! Met deze begeleiding van Evy heb ik er alle vertrouwen in!
M.
Tinker

Evy is goede instructrice met geduld en kennis van zaken

Vanaf november 2013 heb ik om de week les van Evy.
Evy geeft mij les op mijn verzorg tinker Dreamer die ik vanaf september aan het inrijden ben.Lees verder..
Evy begeleid ons goed, als we ergens tegen aan lopen heeft ze meteen een oplossing waar wij in de les en als huiswerk aan kunnen werken.
Wij gaan met stappen vooruit. Haar lessen zijn afwisselend, uitdagend en motiverend.
Evy is goede instructrice met geduld en kennis van zaken heeft. voor een goede en leuke les voor ruiter en paard.
L.
Tinker

Ik begon het steeds minder leuk te vinden

Sinds kort heb ik les van evy met mijn 7 jarige draver beauty. Ik had beauty toen al zo’n half jaar Lees verder..
Toen ik beauty kocht wist ik niet zoveel van dravers en vond ik haar gewoon een leuk paard met wat pit in haar ogen dus hebben we haar gekocht. Na 3 weken longeren en kennis maken ben ik met haar begonnen nou ik kan jullie nu al vertellen dat ik alle hoeken van de bak en het bos heb gezien ik begon het steeds minder leuk te vinden, ze liep onder me weg, bokte en ging steeds dezelfde hoek in! Dus ging ik googlen en vond ik Evy
Nu krijg ik 1x per week les van haar en dat gaat steeds beter:) en ik raad het iedereen aan!
Z.
Draver

Mijn paard is veel fijner gaan lopen (soepeler, vlotter, actiever)

Evy is erg gezellig, spontaan, grappig en sympathiek. Ik heb nog nooit zo fijn les gehad als van haar! Sinds ik met mijn Haflinger van Evy les heb zijn we enorm vooruitgegaan.Lees verder..
5 maanden geleden was 1x in galop de bak rond nog een hele opgave, nu galopperen we zoveel rondjes dat ik de tel kwijtraak! Mijn paard is veel fijner gaan lopen (soepeler, vlotter, actiever) en het is nu ook goed te zien dat hij meer bespiering krijgt. Evy bedenkt steeds nieuwe oefeningen. Deze zijn altijd uitdagend: niet makkelijk (zeker in het begin) maar ook niet te moeilijk. De oefeningen zijn erg afwisselend. Ik kan zo op een creatieve manier dressuren met mijn paard. Voor hem werkt het ook heel goed, want hoe vaker we hetzelfde doen hoe meer zijn Haflingkarakter (o.a. eigenwijsheid) tot uiting komt!
Evy vertelt ook altijd bij de oefeningen waarom het goed is om te doen. Zo leer ik zelf meer van het lichaam van het paard en is het ook geen ‘droge’ oefening. Ik weet dan waar ik het voor doe en waar ik verschil in moet gaan merken. Ze kijkt goed naar de fysieke staat van het paard (naar wat hij aankan) en besteed aandacht aan het paardenlichaam. Ik vind dat belangrijk en ben blij dat zij daar ook zo over denkt. Als ik iets niet snap heeft ze altijd geduld en legt ze iets op verschillende manieren uit tot ik het wel snap. Dat is erg fijn. Als ik tussen de lessen door tegen iets aanloop geeft Evy via de telefoon tips. Dat is heel handig. Van de lessen van Evy word ik altijd vrolijk, ook als het een keer minder goed ging. Evy is echt een topinstructrice!
D.
Haflinger

Met een mooie zwieper belande ik op de grond, met bloedneus en al.

De eerste keer dat ik les had van Evy een jaar geleden was bijzonder, zowel voor haar als voor mij. Met een mooie zwieper belande ik op de grond, met bloedneus en al.Lees verder..
 Ik was namelijk pas begonnen met het rijden op deze Fries. Door het vertrouwen en de goede opbouw van de lessen met Evy hebben Donja en ik heel veel bereikt samen in een jaartje. Donja is qua rijden niet het makkelijkste paard om te rijden maar met doorzetten van Evy en mij is het toch gelukt om veel vooruitgang te boeken. Evy heeft mij veel positieve energie gegeven ook in de periodes waarin Donja en ik niet veel vooruit leken te gaan. Tijdens het uitstappen heeft Evy mij ook veel tips en tricks gegeven, niet alleen over het rijden maar ook over paarden in het algemeen. Ik heb heel veel van haar geleerd.  Ze is een bijzonder fijne instructrice die goed ziet en aangeeft waar je aan moet werken bij het paard waar je op rijd.
N.
Fries

Evy’s manier van lesgeven is erg paardvriendelijk en ze geeft je als ruiter vertrouwen

Sinds Augustus 2014 lessen mijn zus en ik bij Evy. Ik ben begonnen met het verder inrijden van een 4 jaar jonge kwpn merrie waarmee het doel is om uiteindelijk wedstrijden te gaan rijden. Mijn zus rijd een jonge fries en is aan het trainen voor de IBOPLees verder..
“We wilden graag les aan huis en ik nam contact op met Evy.
Evy is een gezellige, enthousiaste meid die duidelijk plezier heeft in het lesgeven. Het is erg fijn dat ze veel aandacht besteedt aan een goede basis, erg duidelijk de oefeningen en handelingen uit kan leggen en ook waarom iets goed of niet goed is voor je paard. Evy’s manier van lesgeven is erg paardvriendelijk en ze geeft je als ruiter vertrouwen. Wanneer mijn jonge merrie het moeilijk vindt of soms wat puberaal is, en best even lastig kan doen, gaan we gewoon even een stapje terug om van daaruit weer op een ontspannen manier verder te werken naar de oefeningen toe. Geen haast, het leertempo van het paard wordt goed in de gaten gehouden en het paard krijgt de kans om zich goed te ontwikkelen! Heel erg fijn.
Mijn zus en ik zijn heel erg tevreden met de goede, uitdagende en zeker ook gezellige lessen. Wij raden haar lessen dan ook zeker aan! Evy, heel erg bedankt en dat er nog vele lessen mogen volgen!
L & A.
Fries & KWPN’er

De eerste keer dat ik les kreeg van Evy wou ik al meteen dat ze mijn instructrice werd.

Ik heb mijn paard nog niet zo lang misschien drie of vier maanden. Jim (mijn paard) is sowieso echt niet de makkelijkste pony.Lees verder..
Hij rende zo maar de andere kant op, kleven bij mijn zus haar paard of bij het hek blijven staan en niet meer lopen.
Het is sowieso echt niet de makkelijkste pony. Maar nu ik les krijg van Evy is het een super pony. Hij blijft wel een beetje zijn haflinger streekjes houden maar dat geeft niet. Ik ben heel blij dat Evy mijn instructrice is. Evy helpt mij met al mijn problemen. Ze geeft echt SUPER les. De eerste keer dat ik les kreeg van Evy wou ik al meteen dat ze mijn instructrice werd. En nu is ze dat. En ik hoop dat Evy mij les blijft geven.
X Faye en (_)(_)(_) van Jim
F.
Haflinger

Ook legt ze niet alleen uit wat je anders moet doen, maar ook waarom

Vandaag een hele nuttige les gehad in het longeren van Evy.
Mijn 2-jarige Friese merrie was niet goed te longeren en ik kwam er maar niet achter waar nu precies het probleem lag.  Lees verder..
Dankzij Evy weet ik nu wat ik zelf niet goed deed en waarom mijn paard daardoor zo op mij reageerde. Evy is heel rustig in haar manier van werken en uitleggen, dit werkt ook rustgevend voor het paard en daardoor gebeurt alles in een fijn en ontspannen tempo. Ook legt ze niet alleen uit wat je anders moet doen, maar ook waarom. Hierdoor is het beter te begrijpen waarom een paard op een bepaalde manier reageert en zie je ook gelijk verschil. Het fijne aan de les van Evy is dat je echt samen bezig gaat in alle rust en dat ze je complimenten geeft als je iets goed doet. Hierdoor kreeg ik weer het vertrouwen terug in wat ik deed en dit kon je gelijk terug te zien in het gedrag van mijn paard. Ik raad een ieder haar lessen aan, ook als het niet gaat om het rijden maar in dit geval om de opvoeding/basis van het jonge paard. Evy, heel erg bedankt. Je hebt mij en mijn paard weer een stuk op weg geholpen!
S.
Fries

Wat een positieve meid en wat een goede hulp.

Nog niet zo heel lang hebben wij contact met Evy, maar we zijn zeer tevreden, haar positieve energie is erg aanstekelijk. Sinds 2 weken zijn we met Evy bezig onze 2 tinkers weer berijdbaarte maken. Lees verder..
Met andere woorden, eerst een paar keer goed longeren, want deze 2 heren hebben al 4 jaar niet meer onder het zadel gereden. 2 weken geleden voor het eerst het zadel en hoofdstel weer om gehad, waarbij Evy ons geholpen heeft. Dat ging eigenlijk gelijk goed, als snel merkten we dat de paarden vol energie zaten en dus eerst even flink laten razen en daarna de longeerlijn aangehangen, waarbij Evy goed het voortouw nam en hun gelongeerd heeft. We merken wel dat ze nog heel wat nodig hebben voor het echt rijden goed gangbaar is, maar het begin is er. We zijn blij dat we Evy gevraagd hebben ons te helpen. Wat een positieve meid en wat een goede hulp. Hopen op een goede samenwerking om onze 2 schatten van tinkers weer goed onder het zadel te krijgen
M.
Tinkers

 Ik merk zelfs aan Allez dat hij het elke les leuk vindt. 

Sinds een half jaar hebben mijn Draver Allez en ik les van Evy. Ik kocht Allez toen hij 4 jaar oud was kon hij alleen een zadel op en rechtdoor lopen. Door de jaren heen hebben wij samen veel geprobeerd en geleerd, maar hebben wij ook een zware periode gehad door mijn fysieke gesteldheid.Lees verder..
Hierdoor had ik besloten na een lange tijd toch weer op les te gaan. Dit vond ik erg spannend, want ik wist dat Allez en ik achteruit waren gegaan. Ik ben nog steeds blij dat ik heb gekozen voor Evy! Evy stelde ons vanaf het eerste moment goed gerust. Vanaf de eerste les hebben wij echt ontzettend veel geleerd en elke les blijft heel leerzaam. Evy stelt ons op ons gemak, kijkt goed naar ons allebei en luistert naar mij, maar ook zeker naar Allez. Ze is heel geduldig, en ze ziet alles heel goed waarbij ze een duidelijke uitleg geeft. Daarnaast is ze gezellig, enthousiast en grappig wat de les nog leuker maakt. Ik merk zelfs aan Allez dat hij het elke les leuk vindt. Voor hem is het moeilijk, omdat hij de galop nog moeilijk onder controle krijgt. Hij weet nog steeds niet zo goed waar hij zijn benen neer moet zetten. Maar door Evy haar vertrouwen probeert Allez elke les weer heel hard zijn best te doen en gaat het galopperen elke les weer een stukje beter. Wij zijn nu zelfs zo ver dat ik het zou aandurven om een wedstrijd met hem te rijden. Dat had ik een half jaar geleden nooit durven dromen!
Ik heb in een korte tijd al ontzettend veel geleerd en door Evy heb ik na een lange tijd weer vertrouwen in mijn eigen kunnen. Daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor! Elke les beginnen wij met plezier aan de les waar wij goede tips krijgen en kijken wij weer uit naar de volgende les. Evy, bedankt voor alle leerzame en leuke lessen, voor al je hulp en je vertrouwen! Je bent een topper! Ik raad het iedereen aan om bij Evy te gaan lessen.
E.
Draver

Ze geeft super leuke lessen, ze is super geduldig ze houd rekening met elke persoon

Evy doet met plezier haar werk, wij vonden paarden altijd heel leuk maar hadden niks geen ervaring. Wij wilde graag een paard die geschikt is voor ons, dus gingen we met wat informatie van mensen rond zoeken op internet.  Lees verder..
Tot we op de website van Evy kwamen, we hadden haar opgebeld en hielp ons! Ze is vaak mee geweest als we bij paarden gingen kijken, en zij zocht ook voor ons! Tot ze op een dag bij Benny, een tinker belande wij gingen daar kijken en ze zag Benny wel voor ons zitten, een paar dagen later kwam Benny al bij ons! Een week later kwam Evy lesgeven, en als je dingen niet weer kan je Evy bellen, mailen enzv! Ze geeft super leuke lessen, ze is super geduldig ze houd rekening met elke persoon, heeft gelijk door hoe het karakter van het paard is er is veel mogelijk bij Evy. Ze geeft 2x per week les bij ons aan huis, ze maakt je enthousiast en is duidelijk in lesgeven. Wat wij super fijn vinden! Je voelt je echt op je gemak bij haar! Evy wij vinden het fijn met jou en hebben als super veel geleerd! Bedankt!
A, E & E.
Tinker

Ze geeft duidelijk uitleg waardoor ik de keuzes en aanwijzingen snap

Sinds 2 maanden heb ik les van Evy met mijn nieuwe draver roan.  Lees verder..
Roan is pas 4 en Evy helpt me naast het rijden ook met longeren en het omgaan met een jong paard. Ze geeft duidelijk uitleg waardoor ik de keuzes en aanwijzingen snap.
J.
Draver

De lessen zijn leuk, afwisselend, uitdagend en motiverend.

Vanaf November 2012 heb ik vrijwel elke week les van Evy. De klik tussen mij en Evy was er meteen. Haar manier van lesgeven en benadering naar mij en mijn paard spraken me meteen aan.Lees verder..
Mischa, mijn zeer intelligente, humor volle, tikkie eigenwijze haflinger, gaat elke week met sprongen vooruit.
Voordat ik begon met lessen waren er een aantal grote uitdagingen tussen mij en mijn paard. Met de lessen van Evy zijn daardoor zeker veel positieve veranderingen geweest. We zijn begonnen met de basisprincipes opnieuw aan te pakken, met resultaat!
Daarnaast rijd mijn stiefdochter van 9, om de week in de les bij Evy met Mischa. Ook dit gaat heel erg goed. De lessen zijn leuk, afwisselend, uitdagend en motiverend. Voor mij, mijn stiefdochter en voor Mischa!
Evy, heeft kennis van zaken en oog voor details. Daarnaast voelt ze haar fijn aan wat haar lesklant nodig heeft, en kan dit dan ook goed vertalen op niveau. ( kind, volwassene)
A. & E.
Haflinger

Ik hoop dat Evy nog lang bij ons komt, een top instructrice

Wij zijn al een paar jaar aan het lessen met Evy. Het is leuk, leerzaam en op maat.Lees verder..
Onze haflinger Mischa is soms een boefje, maar wat doet ze het goed sinds we met Evy aan het lessen zijn. Van een pony die op de voorhand liep toen ik haar kocht, tot een waardig L niveau gereden in 3 jaar tijd. We zijn vanuit een goede basis begonnen. Ik hoop dat Evy nog lang bij ons komt, een top instructrice!
A.
Haflinger

 Ik vind het vooral heel fijn dat ze rustig, geduldig en heel positief is!

Ik volg al een aantal maanden les bij Evy. Daarnaast longeer ik ook, maar daar had ik nooit les in gehad.Lees verder..
Mijn jonge paard was altijd heel braaf tijdens het longeren, maar begon ineens uit het niets te steigeren en weigerde op een volte te lopen. Ik wist niet zo goed waar het aan lag en daarom heb ik Evy gevraagd om mij te helpen. Daarnaast vond ik het steigeren ook best wel eng. Evy liet mij eerst zien hoe zij het deed en daarna mocht ik het zelf proberen. Ze liet mij zien wat ik moest doen in bepaalde situaties en ik kreeg het vertrouwen weer een beetje terug. Ik vind het vooral heel fijn dat ze rustig, geduldig en heel positief is! Uiteraard probeert mijn paard het nog wel eens, maar doordat ik heb geleerd hoe ik er op moet reageren gaat het stukken beter!
L.
Fries

Sportgefokte paarden zijn qua lenigheid en behendigheid ideaal om mee te werken, toch zijn er ook problemen waar je tegenaan kan lopen, zoals een pittiger karakter, onbalans, onzekerheid etc.

Wanneer mijn jonge merrie het moeilijk vindt of soms wat puberaal is, en best even lastig kan doen, gaan we gewoon even een stapje terug

Sinds Augustus 2014 lessen mijn zus en ik bij Evy. Ik ben begonnen met het verder inrijden van een 4 jaar jonge kwpn merrie waarmee het doel is om uiteindelijk wedstrijden te gaan rijden.Lees verder..
Mijn zus rijd een jonge fries en is aan het trainen voor de IBOP. We wilden graag les aan huis en ik nam contact op met Evy.
Evy is een gezellige, enthousiaste meid die duidelijk plezier heeft in het lesgeven. Het is erg fijn dat ze veel aandacht besteedt aan een goede basis, erg duidelijk de oefeningen en handelingen uit kan leggen en ook waarom iets goed of niet goed is voor je paard. Evy’s manier van lesgeven is erg paardvriendelijk en ze geeft je als ruiter vertrouwen. Wanneer mijn jonge merrie het moeilijk vindt of soms wat puberaal is, en best even lastig kan doen, gaan we gewoon even een stapje terug om van daaruit weer op een ontspannen manier verder te werken naar de oefeningen toe. Geen haast, het leertempo van het paard wordt goed in de gaten gehouden en het paard krijgt de kans om zich goed te ontwikkelen! Heel erg fijn.
Mijn zus en ik zijn heel erg tevreden met de goede, uitdagende en zeker ook gezellige lessen. Wij raden haar lessen dan ook zeker aan! Evy, heel erg bedankt en dat er nog vele lessen mogen volgen!
L & A.

We zijn veel bezig met rechtrichten, activiteit in de achterhand en mijn favoriet; “Spanning af laten vloeien aan de voorkant”.

Toen ik in november 2014 mijn toenmalige bijrijpaard Diedie kocht, zat ik even met mijn handen in het haar. Ik ging van bosritjes en bakhobbelen naar een grotere passie voor dressuurmatig rijden. Lees verder..
 Maar na twee maanden vechten met mijn eigenwijze Gelderse merrie zat ik wel even met de handen in het haar!
Sinds januari 2015 krijg ik elke week les van Evy. Toen ze mij tijdens de eerste les vroeg waar ik naartoe wilde streven, vertelde ik dat ik graag eens een keer zonder gevecht en frustratie de bak door zou kunnen rijden met een ontspannen paard. Nu, drie maanden verder, moet ik een nieuw doel verzinnen, aangezien we in korte tijd als een echt team de bak door rijden! Diedie reageert erg goed op Evy’s lesmethode. Niet eindeloos rondjes rijden, maar actief aan het werk met uitdagende oefeningen. Ook mijn eigen rijkunsten gaan vooruit! We zijn veel bezig met rechtrichten, activiteit in de achterhand en mijn favoriet; “Spanning af laten vloeien aan de voorkant”. Wanneer Diedie zich weer erg druk maakt om niks, helpt Evy mij deze spanning ongedwongen af te laten vloeien.
De lessen van Evy worden helemaal afgestemd op de bui van Diedie, haar en mijn vaardigheden en vooruitgangen. Een stapje terug doen is geen probleem, Evy blijft geduldig en motiverend! Hierdoor heb ik niet alleen veel meer plezier en ontspanning in het rijden, maar groeit de band tussen mij en Diedie ook met de week! Kortom, ik ben zeer tevreden over Evy, en hoop nog veel samen met Diedie onder haar begeleiding te bereiken.
D.

Ik leer ook het aanvoelen van mijn paard wat ik erg fijn vind.

Ik heb nu 2,5 jaar een verzorgpaard. Het 1e half jaar was ze nog niet beleerd onder het zadel en heb ik d’r alleen maar gelongeerd en verzorgd. Na een half jaar werd ze beleerd en gelijk gedekt. Lees verder..
Na een maand kon ik eindelijk met haar rijden en het ging erg goed maar ik liep toch wel tegen dingen aan.
Een jaar later had ze haar veulentje en tijdens het weer terug oppakken ben ik verder gegaan met lessen.
Nu krijg ik sinds een jaar les van Evy. Sinds die tijd zijn we erg vooruit gegaan. Als ik ergens vragen over heb, neemt Evy de moeite en tijd om het goed uit te leggen. Evy helpt ons goed in de lessen, steeds als we ergens tegenaan lopen besteedt ze daar veel aandacht aan. Ik leer ook het aanvoelen van mijn paard wat ik erg fijn vind. Niet alleen bij mijn verzorgpaard heb ik wat aan de lessen maar ook op andere paarden die ik rijd merk ik dat ik de oefeningen goed kan gebruiken. Nu is mijn verzorgpaard 6 en kan ik wel zeggen dat we wedstrijdklaar zijn.
Ook ga ik regelmatig met Evy mee op wedstrijd, niet alleen voor de gezelligheid maar ook hier leer ik weer dingen.
Evy, bedankt voor al je hulp tijdens de lessen en ik hoop dat ik nog lang les van je heb!
G.

Geeft vriendelijk les naar mij, maar ook naar mijn paard toe

Heb nu een aantal maanden les van Evy. Ben er super blij mee, ze heeft me goed geholpen bij de problemen die ik met mijn paard had. Neemt altijd de tijd, tijdens de les. En geeft vriendelijk les naar mij, maar ook naar mijn paard toe.
T.

Ze helpt mij goed met alles, ze geeft fijn en duidelijk les.

Sinds een jaartje heb ik les van evy.
Het bevalt me erg goed, gozer (mijn paard) is niet de makkelijkste in het begin kon hij niet makkelijk ontspannen en rustig draven. Dankzij Evy’s hulp is dit gelukt. Evy helpt mij erg goed, elke keer zie ik verbetering na de les. Ze helpt mij goed met alles, ze geeft fijn en duidelijk les. Ik raad iedereen aan wat voor paard je ook heb neem les van Evy
S.

De lessen zijn gevarieerd en zelf kan je invullen wat je graag in de lessen zou willen doen.

Mijn paard Guarneri, is nu ruim anderhalf jaar in mijn bezit. Een simpele greep uit de verbeterpunten; meer achterhand, ontspanning, buiging en mijn eigen houding uiteraard. Lees verder..
  Evy is een stalgenoot van mij en zij heeft mij van Februari tot aan April enkele keren lesgegeven. Wat ik zelf belangrijk vind in het krijgen van les is de moeilijkheden opzoeken om ruiter en paard te confronteren met de zwakheden. Daarnaast vind ik het leren voelen erg belangrijk, zodat de ruiter ook leert hoe het zelf bepaalde problemen moet oplossen. Ik zie dit zeker terug komen in de lessen, de lessen zijn mij daardoor goed bevallen. Ik raad daarom anderen ook aan om les te nemen van Evy.
Eigenschappen die ik van een intructeur/instructrice belangrijk vind zijn rust, duidelijkheid, geduld en consequentie. Evy beschikt zeker over deze eigenschappen. Haar motto in het lesgeven kan ik mij zeker bij aansluiten. De lessen zijn gevarieerd en zelf kan je invullen wat je graag in de lessen zou willen doen. Waarvan ik denk, dat dat zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van het gevoel van de ruiter. Daarnaast ben ik niet alleen rijtechnisch geholpen, maar ook in het overwinnen van angsten (althans, mijn paard leert om bepaalde angsten te overwinnen…) wat zeker niet onbelangrijk is. Er word dus veel tijd aan de basis besteed en dat vind ik een van de beste kwaliteiten. Tijdens een les was ik zelf ontevreden over mijn zit, toen heeft zij mij aan de longe genomen zonder beugels en met een bijzet. Erg simpel maar zeker doeltreffend, naar mijn mening was dat de beste les tot nu toe. Nu (ook) mijn paard eindelijk haar angst heeft overwonnen van juryhokjes, ben ik bereid om onze eerste B proef te starten op 29 juli aanstaande.
Kortom, een instructrice met veel geduld en met kennis van zaken die weet waar ze de essentie moet leggen voor een goede les en een goed en fijn paard
D.

Evy heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht en haar manier van lesgeven is heel anders dan wat er voornamelijk aan instructie gegeven wordt.

Evy en ik gaan al even terug, naar 2008 om precies te zijn. Beide studenten aan het Groenhorst College in Barneveld. Hippisch manager stond na 4 jaar op onze diploma’s.Lees verder..
“Om toch aan de weg te spijkeren met paardrijden was ik op zoek naar een instructrice. En wie zou dat beter passen dan mijn schoolvriendin Evy. Dus opgebeld, afspraak gemaakt en begonnen.
Tijdens die proefles werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik had mijn paard helemaal niet zo aan het lopen, het ging allemaal niet zo goed als ik dacht dat het ging. Nu krijg ik wekelijks les van haar. Evy heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht en haar manier van lesgeven is heel anders dan wat er voornamelijk aan instructie gegeven wordt.
De lessen van Evy draaien om de basis welke vanuit daar uitgebouwd worden tot waar je heen wilt, een doel die je zelf bepaald en waarin zij je begeleidt. Ze houdt rekening met het niveau van de ruiter en het paard, ze kijkt naar de capaciteiten en is niet bang om eerlijk te zijn. Ze is doortastend, begrijpend, geeft inzichten, legt duidelijk uit, verzint altijd iets nieuws en probeert je te stimuleren om vooruit te denken en vooruit te blijven gaan. Elke les is er weer een verbetering van wat er in de voorgaande lessen is behandeld. Ik merk en voel dat mijn paard en ik sprongen vooruit maken. De bespiering van mijn paard is aan het veranderen, hij staat scherper aan de hulpen, we begrijpen elkaar beter en dat heb ik stiekem toch wel aan haar te danken!
Evy is iemand die op een heel plezierige, goede, vernieuwende en vooral constructieve manier lesgeeft, iets waar je echt verder mee komt.
Dus Evy,
Bedankt!
R.

Evy motiveert mij

Bijna een jaar geleden vond ik toevallig Evy op internet en wat ik las sprak mij heel erg aan.
We hebben een proefles afgesproken en ik ben niet meer bij haar weg gegaan. Lees verder..
Zij zag direct de (lichamelijke)moeilijkheden van mijzelf en mijn paard en wist hier perfect mee om te gaan.
Evy motiveert mij, durft samen met ons de grenzen op te zoeken en rustig te verbreden als we daar aan toe zijn.
Ze denkt mee in oplossingen en kan alles heel duidelijk uitleggen.
Ambitieus in de dressuur was ik nooit, ik vond het wel heel belangrijk dat de basis goed moet zijn, maar in de tijd dat ik van Evy les heb, ben ik van L1 startgerechtigd naar M1 startgerechtigd gevlogen!
Enorm dankbaar voor haar hulp en de gezelligheid tijdens de lessen, op naar een nog veel langere samenwerking!
J.

Wanneer je ergens tegenaan loopt, zoekt Evy naar oplossingen op verschillende manieren, waarbij ze kijkt naar paard en ruiter

Evy is een hele fijne en vriendelijke instructrice! Ze helpt mij en mijn paard nu een tijdje, en we zijn echt vooruitgegaan! Lees verder..
Ze denkt erg mee op het gebied van rijden, maar denkt ook na over management en voeding! Wanneer je ergens tegenaan loopt, zoekt Evy naar oplossingen op verschillende manieren, waarbij ze kijkt naar paard en ruiter! Erg aan te raden : )
Z.

Lessen worden afgestemd op het niveau van ruiter én paard

Groen paard, met een eigenaar die recreatief rijd maar in geen jaren les heeft gehad. Dat is natuurlijk een combinatie die van beide kanten veel moet leren.Lees verder..
Na een aantal instructeurs op proef te hebben gehad, koos ik voor Evy Ruijs. En daar ben ik elke les weer erg blij mee! Evy is een enthousiaste meid, die op een duidelijke en vertrouwde manier les geeft. Ze legt niet alleen uit wat je moet doen, maar ook waarom. Je kan daardoor snel resultaat zien van de dingen die je veranderd/beter doet. Dat is erg fijn.
Waar bij andere instructeurs waar ik op proef was geweest, de nadruk direct werd gelegd op nageeflijk lopen (opgeknoopt en wel) heeft Evy de insteek ‘dat komt in de loop der tijd wel’ en wordt alles opgebouwd vanuit ontspanning.
Lessen worden afgestemd op het niveau van ruiter en paard. Winston en ik werken bijvoorbeeld veel aan het reageren op het been van de ruiter, niet op/over de schouder lopen en tempocontrole. Ook zijn we aan het leren om in de buitenbak ontspannen te kunnen rijden. Dit is nog best spannend, daar we dit pas zo’n 8x hebben gedaan. We starten vertrouwd aan de longe, en bouwen het daarna rustig op als we los zijn.
Wanneer het een keer niet zo lekker loopt (als je niet lekker in je vel zit bijvoorbeeld), dan wordt je gerustgesteld door Evy en zorgt ze ervoor dat je toch de les fijn kunt afsluiten en je met een goed gevoel je paard af gaat. Plezier staat namelijk bovenaan tijdens het bezig zijn met je paard!
Winston is nu een half jaar onder het zadel en ik had nooit gedacht dat het me allemaal zelf zou lukken om hem in te rijden en door te rijden. Dankzij de lessen van Evy lukt ons dit allemaal, verleggen we onze grenzen en dat alles in ons eigen tempo.
Fijne instructrice, ik zou geen ander willen!
S.

Genieten doe ik in elk geval iedere dag!

In de zomer van 2013 ben ik begonnen met lessen bij Evy, toen nog op mijn bijrijdpaardje. Het was een hele tijd geleden dat is serieus les had gehad dus voor mij een hele overstap om weer op mijn houding, de houding van mijn bijrijdpony en nog zo veel dingen meer te letten. Lees verder..
We zijn echter gewoon rustig bij het begin gestart en ik kreeg er erg veel plezier in om iedere week aan specifieke dingen te werken. Ook werkte ik naar een doel toe wat voor mij erg fijn was. Omdat we steeds in de wei moesten rijden wat niet optimaal was, kwam een eigen paard ter sprake. In het begin hield ik dit steeds af, omdat het een hele verantwoordelijkheid zou zijn en misschien toch niet direct iets voor mij… Nu, ik denk nog geen 3 maanden later, staat er een super leuke 5 jarige merrie op stal die ik mijn eigen paard mag noemen! Er is nog veel werk aan de winkel en ik heb de nodige spierpijn al achter de rug, maar wat een heerlijk gevoel om met mijn eigen paardje aan de slag te kunnen en daarbij het vertrouwen en de begeleiding te krijgen die ik nodig heb. Ineens kan ik hard aan het werk om de ambities die ik altijd heb gehad dichterbij te laten komen.
Kortom, heel erg bedankt dat je mij het vertrouwen hebt gegeven waardoor ik deze stap heb durven zetten. Samen gaan we ervoor en we zien wel waar we komen, genieten doe ik in elk geval iedere dag!
P.

Mijn paard is erg lief maar ze vind sommige dingen net zo moeilijk als ik en dat Is soms lastig.

inds kort heb Ik les van Evy. Ik heb les voor mijn paardje Acido. Het is mijn allereerste paard, en hiervoor had Ik alleen nog maar op de manege gereden. Het is dus nieuw voor me. En Ik heb dus weinig ervaring. Lees verder..
 Evy helpt me heel erg hiermee. Ik vind dit ook erg fijn. Mijn paard Is erg lief maar ze vind sommige dingen net zo moeilijk als Ik en dat Is soms lastig. Evy kan me dan alles duidelijk uitleggen, en dat vind Ik erg fijn. Als Ik Iets niet begrijp dan legt ze het nogmaals goed uit en anders doet ze het voor, en desnoods gaat ze er zelf op zitten. Daarna snap Ik het meestal wel ;). Ze weet er zelf erg veel van, dus als Ik Iets niet weet kan Ik het gewoon vragen. verder Is Evy super aardig. En het Is altijd gezellig In de les. Wat Ik ook erg fijn vind. Want Ik vind het niet leuk als het niet klikt. Dus als je een gezellige en ook vooral hele goede Instructrice wil, neem contact op met Evy!
F.

De lessen zijn erg gevarieerd.

Een maand geleden ben ik begonnen met lessen bij Evy. Nou is Ultiem (mijn paard) absoluut niet makkelijk en is het lastig een juiste manier te vinden hem rustig in het hoofd te houden, en tevens ook mezelf.Lees verder..
Eigenlijk al meteen de eerste les voelde ik verbetering. Ultiem was super rustig en los, maar toch actief aan m’n been. Ook zelf was ik heel erg ontspannen.
Zelf moet ik m’n winstpunt in de B dressuur nog halen, en daar begeleiden de lessen van Evy, en Evy zelf natuurlijk, mij super bij! De lessen bestaan bij mij vooral uit de basis o.a; nagevelijk houden, ontspannen rijden van het paard, correcte houding, hulpen en zit en aan het einde van de les bereikt hebben wat ik wilde bereiken. De lessen zijn absoluut niet saai, maar erg gevarieerd.
Ik raad het iedereen aan, wat voor paard je ook hebt, welk niveau je ook rijdt!
C.

Heerlijk voor mij om zonder prestatiedruk verder te komen op een dressuurmatig juiste manier!

Ik vind rijden altijd super fijn met Evy! Ik heb nu al ruim een jaar les met haar en nog steeds hartstikke tevreden. Meestal doen we een gezellig gesprekje om even bij te praten, en daarna gaan we aan het werk! Evy zorgt ervoor dat het rijden echt bij jou blijft, en geeft dan haar tips/feedback. Heerlijk voor mij om zonder prestatiedruk verder te komen op een dressuurmatig juiste manier!
E.

Soms help ik op een andere manier dan lesgeven, dan help ik in de training, met trailerladen of neem ik de zorg van een paard of pony over als de eigenaresse op vakantie gaat.

De pony liep zó met haar mee

Ik leerde Evy 4 jaar geleden kennen via een vriendin. Ik wist niet zoveel van paarden, maar had twee pony’s gekocht voor mijn dochters (een New Forest en een kruising New Forest x Arabier) en die ene wilde niet in de trailer. Lees verder..
Die werd echt hysterisch, ging bokken en steigeren en vertikte het om die trailer in te gaan. Mijn vriendin raadde ons aan om contact op te nemen met Evy. Die leerde ons heel goed hoe je kan trailerladen zonder stress. Het was ongelooflijk: de pony liep zó met haar mee, terwijl hij bij ons gewoon niet meewerkte! Ze heeft ons uitgelegd waarom het dier zo reageerde en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Nu gaat het goed! Nu snap ik het paard ook. Evy heeft mijn dochter ook les gegeven en heel veel zelfvertrouwen gegeven. Dat was mijn dochter echt kwijt door dit paardje: ze durfde gewoon niet meer te rijden omdat de pony zo gemeen deed. Tijdens de les zei Evy keer op keer dat er geen juiste manier is om dingen te leren, maar dat ze ging kijken wat het beste is voor mijn dochter en haar paard – wat voor hen werkt. Ze kijkt echt naar ieder dier afzonderlijk en zoekt de benadering die bij het karakter en de stemming van dat paard past. Ik laat niet zomaar iemand bij de paarden, maar Evy is bij mij de enige die het mag. Evy is heel inspirerend in het lesgeven – je ziet gewoon dat ze er verstand van heeft. Het is een heel stabiel iemand. Heel Zen. De paarden nemen die rust van haar over. Ze heeft duidelijk overwicht op de paarden en heeft veel kennis ten aanzien van de verzorging, voeding, gedrag en ziektes bij paarden. Tijdens onze vakanties zorgt zij altijd voor onze paarden: binnen/buiten zetten, voeren, mesten en longeren. Daar ben ik zó blij mee! Ik kan nu echt met een gerust hart op vakantie, in de wetenschap dat de paarden in goede handen zijn. Ik hoop dat ze dat nog heel lang wil blijven doen!
A.
Trailerladen & vakantieopvang

Evy geeft mij weer vertrouwen in mijn Brechtje en mijzelf

Deze winter heeft Evy mijn 6 jarige Fries getraind die door omstandigheden nog doorgereden moest worden. Sinds kort rijd ik nu zelf weer op mijn eigen paard na 3,5 jaar! Evy geeft mij weer vertrouwen in mijn Brechtje en mijzelf. Ze legt oefeningen helder uit en onderbouwd ze. We nog steeds elke week vooruit!
E.
Training & lessen

Nu ga ik haar inladen naar een wedstrijd met minder spanning!

In december 2015 had ik mijn eerste les van Evy, ik had gelijk een klik met haar. Haar ontspannen manier van lesgeven en ook hoe ze zelf rijdt, spreekt mij aan. Als Evy op mijn paard rijdt ziet het er heel vriendelijk uit, en vooral ook heel erg goed! Lees verder..
Nou weet ik dat mijn paard Kiki niet zo zou lopen als er teveel druk van haar gevraagd wordt, maar Evy heeft Kiki haar vertrouwen vanaf dag 1 gewonnen.
Dat kan ik me heel goed voorstellen, ze is eerlijk, betrouwbaar en heel lief.
Nou ben ik weer begonnen met wedstrijden te rijden, door Evy heb ik er weer plezier in gekregen en het vertrouwen. Het enige probleem was dat Kiki moeilijk de trailer op ging van huis af.
Dus heb ik met Evy overlegd, en ja mijn gevoel was goed, ze ging er gelijk in, nu ga ik haar inladen naar een wedstrijd met minnder spanning!
Sinds een paar maanden lest mijn dochter ook bij Evy, ze hebben altijd lol en lachen heel wat af, en natuurlijk leert ze ook heel veel. Evy we vinden je een fantastiche meidxx
J.
Training, lessen en trailerladen

Toen we thuiskwamen van onze vakantie troffen we een super relaxed paard aan.

Wij zijn dit jaar voor het eerst op vakantie geweest sinds we ons paard hebben. Best spannend dus hoe we de verzorging van ons lieve paard gingen regelen. Lees verder..
Wij zijn bij Evy terecht gekomen en zijn daar heel erg blij mee! Wat heb jij goed voor ons paard gezorgd, lekker naar buiten en weer naar binnen gezet, uitgebreid gepoetst en vooral veel aandacht aan hem gegeven. Toen we thuiskwamen van onze vakantie troffen we een super relaxed paard aan.
Nogmaals heel erg bedankt Evy!!
A.
Vakantieopvang

Evy hield mij regelmatig op de hoogte met verslagjes, foto’s en video’s

Evy heeft mijn paarden tijdens de vakantie verzorgd en getraind (intern). Ze is een enthousiaste en zeer ervaren amazone die haar rijstijl aanpast aan het paard dat ze rijdt.Lees verder..
Haar manier van rijden is eerlijk en met oog voor de fysieke gesteldheid van het paard. Ik merkte duidelijk verschil toen ik er weer opstapte.
Evy hield mij regelmatig op de hoogte met verslagjes, foto’s en video’s. Ze is flexibel en alles kan; van professionele training tot een poetsbeurt voor onze pensioen pony. De pensionstal is een droom voor ieder(e) paard/eigenaar.
Je paard uitbesteden is heel spannend, maar je paard is bij Evy in goede handen. Wij hebben zeker een vast adres voor de toekomst.
I.
Vakantieopvang

Hier staan verschillende ervaringen van ruiters die met onze paarden hebben gelest en gereden. Wil je meer weten over deze lessen? Kijk dan hier.
Wil je meer lezen over onze paarden? Bij 80% van de recensies bij het kopje ‘onzekerheid en angst’ staat ook iets geschreven over onze paarden.

Evy geeft je vernieuwende inzichten in dingen

Sinds kort heb ik les van Evy op haar (wedstrijd) paarden. Ik had al een hele tijd niet meer gereden, dus we zijn weer helemaal bij het begin begonnen. Lees verder..
Wat ik goed vind aan de lessen van Evy, is dat ze de lessen gestructureerd invult en veel aandacht schenkt aan het bevestigen van de basis dus: de houding en de zit van de amazone/ruiter. Evy haar lessen zijn erg leerzaam, want Evy geeft je soms vernieuwende inzichten in dingen. Ook het lessen op haar paarden ervaar ik als erg leerzaam en raad ik zeker aan als je geen eigen paard hebt ( Ik heb wel een eigen paard, alleen is zij helaas te oud om intensief mee te gaan trainen). Maar natuurlijk is er ook in de les wel even tijd voor een lolletje want tevens is het erg belangrijk om plezier te houden in het rijden! Zoek je een goede, leuke instructrice met of zonder eigen paard in de omgeving Amersfoort of Erp? Neem les van Evy want ze kan je zeker verder helpen!
C.

Ik vind de manier waarop Evy les geeft heel fijn

Ik rijd nu 2 1/2 jaar Evys paarden bij, eerst een half jaar Murphy toen een jaar Bram en nu weer een jaar Murphy.  Lees verder..
Toen ik Murphy net bijreed had ik heel veel moeite met haar in galop krijgen Evy heeft me daar heel goed mee geholpen en nu krijg ik haar zonder moeite in galop. Evy heeft op 6 april haar ORUN instuctie diploma gehaald, gelijk de volgende dag mocht ik op Suprise en L’espoir rijden en heeft zij mij les gegeven.
Ik vind de manier waarop Evy les geeft heel fijn, ze wijst je op de dingen die niet goed gaan en geeft je ook een compliment als het wel goed gaat. Ik rijd nu met Murphy onderlinge wedstrijden in het L1 dat gaat zo goed dat ik er over denk om binnenkort ook officieel te starten! dat komt ook mede dankzij Evy. Ik raad iedereen aan om bij Evy lessen te volgen, wat voor paard je ook hebt, welk niveau je ook rijdt! Ook als je geen eigen paard hebt zou ik het zeker aanraden, Evy’s paarden zijn heel lief en betrouwbaar, je kan er zeker verder mee komen!
A.

Ze geeft heel fijn les. Blijft rustig en legt het heel goed uit waarom je iets moet doen.

Sinds een half jaar rijd ik op Surprise, paardje van Evy. Ze is een echte merrie met gebruiksaanwijzingen. Evy heeft mij in het begin heel fijn op weg geholpen met Surprise. Lees verder..
Zodra ik vroeg of ze me kon helpen stond ze altijd gelijk klaar voor me. Zo was dat een aantal weken geleden. Toen hebben we samen gereden. Evy heeft mij toen les gegeven en er ging een wereld voor mij open. Zij geeft heel fijn les. Blijft rustig en legt het heel goed uit waarom je iets moet doen. Ik mocht op een gegeven moment op haar ander paardje Lespoir om het verschil te voelen. Dat vond ik een hele leuke ervaring! Evy is hele lieve, spontane meid die van aanpakken weet!
Zoek je een leuke instructrice dan zeg ik…. Bel Evy!
S.

Lesgeven aan kinderen en pubers is anders dan volwassenen, hier staan ervaringen van enkele jonge ruiters.

Ze kijkt hierbij ook goed naar de pony, hoe die loopt, hoe hij gebouwd is wat hij moeilijk vind

Wij zijn heel blij met Evy als onze instructrice!
Sinds we Fire ruim een jaar geleden hebben gekocht geeft Evy les aan ons allebei (Geralda, 32 jaar en Xem, 11 jaar). Lees verder..
Het leuke van Evy is dat ze:
Gezellig is, grappig is en leuk kletst;
De les aanpast op je eigen niveau van rijden;
Leuke oefeningen kent en bedenkt;
Open staat voor nieuwe ideeen;
Helpt als je iets nog spannend vindt;
Heel ontspannen is;
Je pony begrijpt en goed kijkt naar de combinatie met je pony / paard.
Daarnaast is ze heel gedreven en enthousiast. Dat maakt het werken met Evy heel leuk. Ze geeft ook goede instructie, zowel in springen als dressuur. Ze kijkt hierbij ook goed naar de pony, hoe die loopt, hoe hij gebouwd is wat hij moeilijk vindt. Dan bedenkt ze weer oefeningen om dat te verbeteren. Evy leert je ook geen kunstjes maar juist om je pony te helpen echt goed te lopen en het zelf te doen.
Sinds we les hebben van Evy is Fire rustiger geworden in het rijden, hebben we hem meer voorwaarts leren rijden en kan hij dingen als springen en achteruit lopen wat hij een jaar geleden niet wilde. We hopen met Fire nog veel meer te leren en te bereiken met Evy’s gezellige hulp!
G & X.

Ik rijd nu net een jaar wedstrijden en in het begin scoorde we rond de 180 punten op een wedstrijd. In 2 maanden tijd werd dit al 195!

Ik heb nu ongeveer al zo’n half jaar les van Evy, en ik ben nog nooit,zo goed en zo snel vooruitgegaan! Ik heb mijn pony Meggie al een aantal jaren en het is en blijft zeker niet de makkelijkste. Lees verder..
De ene keer gaat het beter dan de andere. Ik rijd nu net een jaar wedstrijden en in het begin scoorde we rond de 180 punten op een wedstrijd. In 2maanden tijd werd dit al 195! Evy kan supergoed uitleggen. Niet alleen hoe je iets moet doen maar ook vooral waarom! In de lessen besteed ze veel aandacht aan ontspanning, aanleuning en de achterhand. Iets waar we dankzij Evy ontzettend in gegroeid zijn! Evy neemt de tijd vo]or je en laat je tijdens het rijden niet alleen maar voelen maar ook nadenken. Ik raad haar lessen aan iedereen aan!!
E.

Evy is geduldig, duidelijk en kijkt goed naar het paard. Ze verteld waarom je iets moet doen en welk effect je wilt

1,5 jaar geleden kochten we Mustang. Een eigenwijze pony van toen 19 jaar die zijn hele leven als manegepony de lessen op stelten heeft gezet. Lees verder..
Mijn andere paardje was net voor wij Mustang kochten afgekeurd, dus werd Mustang vooral ingezet als bosmaatje. Maar al snel bleek dat hij dressuur ook goed oppakte dus ben ik opzoek gegaan naar een instructrice en kwam ik bij Evy terecht.
Sinds we lessen bij Evy gaat het rijden steeds beter. Ik heb doelen gesteld waar we in de lessen hard aan werken en ik krijg oefeningen. Evy is geduldig, duidelijk en kijkt goed naar het paard. Ze verteld waarom je iets moet doen en welk effect je wilt waardoor je ook goed begrijpt wat je doet.
Ik les nu ruim een half jaar met veel plezier bij Evy. Ik heb een hele andere pony, we leren een hoop, en misschien wel het belangrijkste, dressuur rijden word steeds leuker!
E.

Elke les leer ik wel iets nieuws.

Ik heb sinds kort les van Evy en ik ben zo blij met haar als instructrice! Milan is mijn eerste pony en ik heb nog niet zoveel ervaring met eigen paarden. Evy begeleid mij heel goed, we stellen doelen, ik krijg huiswerk en elke les leer ik wel iets nieuws. Evy is heel enthousiast, maar ook duidelijk wat ik heel fijn vind. Als iemand een instructrice zoekt raad ik zeker Evy aan.
E.

Enkele ervaringen na een coaching sessie.

Ik had deze impact nooit had verwacht

Ik heb vorige week een oefen paarden coaching gehad bij Evy. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ondanks dat ik bewust was van de kracht van paarden deze impact nooit had verwacht. Lees verder..
Het was niet zo dat als je iets zei een paard dan 3x knipperde en dat het dan was. Nee de reacties van de paarden op mijn verhaal waren enorm. Honey rose ging letterlijk tussen mij en Murphy instaan na een bepaalde vraag van mij. Ik had hen beide gelinkt aan een bepaald persoon in mijn leven en zij reageerden precies zoals die personen zouden doen. Dit was voor mij zo intens dat ik opeens oprecht bang was voor Murphy. Terwijl ik 20 minuten daarvoor nog met haar had staan knuffelen. Puur om de manier waarop zij reageerde op mijn verhaal en de rol die ik haar had gegeven schoten er tranen in mijn ogen. Daar schrok ik van ik huil bijna nooit en dan stapt er een paard naar mij toe ( die ik normaal altijd vertrouw)en het enige wat ik wilde was wegrennen. Deze impact is bizar en dat ik mij dit realiseerden was belangrijk en heeft mij geholpen in omgaan met die personen in mijn leven. Ik wil Evy enorm bedanken voor wat zij mij heeft laten inzien..
X.
Moeite met voor zichzelf op te komen

De sessie heeft mij veel inzicht gegeven

Ik heb onlangs een sessie paardencoaching bij Evy gevolgd. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring. Ik kwam met de hulp vraag dat ik het vaak moeilijk vind om samen te werken omdat ik niet graag de touwtjes uit handen geef. Lees verder..
Hierdoor ben ik in een groep erg gespannen en veeleisend naar andere toe en dit is niet bevoordelijk voor de werksfeer en kan er zelfs tot leiden dat ik met al het werk blijf zitten. Omdat ik mensen niet het vertrouwen geef hun eigen deel te doen. Toen ik mijn hulpvraag ging stellen stond ik al in de bak bij het paard. Het paard dat eerst dichtbij mij stond, liep snel van mij vandaan op het moment dat ik spanning in mij op aan het bouwen was vanwege de frustratie. Dit was al een heel kenmerkend moment omdat ik nu een hele directe spiegel voor kregen wat het gevolg is van mijn spanning en frustraties. Vervolgens kreeg ik de opdracht om samen met het paard naar een punt in de bak te lopen. Dit was symbool voor het samenwerken met iemand. In het begin was ik gespannen en toen het paard niet direct meeliep en deed wat ik wilde raakte ik onzeker waardoor ik nog meer gespannen werd. Toen Evy mij vervolgens een aantal vragen stelde waarna ik mijn gevoel uitsprak nam de spanning af en alsof het niets was liep het paard met mij mee en was er een ontspannen en werkwillige sfeer. De sessie heeft mij veel inzicht gegeven in hoe de reactie van andere is op mij zonder dat er omheen gedraaid word. Waardoor ik heel duidelijk weet waar ik nu aan kan gaan werken om een prettige samenwerksfeer te creëren in een groep.
A.
Moeite met samenwerken

Meteen zag ik in het gedrag van Murphy en Roos mijn verhaal terug

VAan het begin van de coaching moest ik even wennen en dacht ik ‘wat is dit?’. Toen ik in de bak stond met 2 paarden en 4 mensen, waarvan 1 iemand Evy was, tegenover mij buiten de bak vertelde ik een verhaal, een kwetsbaar verhaal. Lees verder..
 Ik stelde aan het einde van mijn verhaal de vraag; hoe kan ik met deze situatie omgaan? Meteen zag ik in het gedrag van Murphy en Roos mijn verhaal terug.
Dit gaf mij zoveel inzicht. Het was een keer andersom, ik kon naar het verhaal kijken zonder dat ik erin mee speelde. Dit was zo apart en interessant. Het heeft mij zoveel positieve inzicht gegeven op de situatie die eerst niet zo helder was.
Conclusie uiteindelijk; Laat mensen maar gaan als ze dat willen, er zijn altijd nog mensen die wel bij je blijven en je beschermen en steunen!
Ik zou dit zeker aanraden aan mensen! Dus heb jij een situatie, maakt niet uit wat voor situatie het is, en wil jij hier positieve inzicht in hebben? Maak dan gauw een afspraak bij Evy voor paarden coaching! Zij doet het top
C.
Moeite met keuzes