Hoe geef je je paard meer zelfvertrouwen?

Op deze pagina lees je hoe ik kan helpen door middel van obstakel/schriktraining, trailerladen en grondwerk. Onderaan deze pagina staat meer informatie over ervaringen van anderen en de tarieven.

Waarom schrikt je paard van bepaalde dingen? Welke dingen vindt hij wel of juist niet eng? Hoe los je het op? Dwang en geweld of rust en geduld. Natuurlijk weet je dat het via rust en geduld het beste werkt, maar hoe doe je dat nu? Hoe blijf je rustig maar gefocust als je paard geen pas beweegt. Ga je langs het obstakel, wil je er gelijk doorheen of laat je hem eerst ruiken?

Obstakel / schriktraining

 Je mag de obstakeltraining aan de hand of onder het zadel doen. We passen het aan aan het tempo van je paard en ik help je met rust de juiste tactieken aan te leren om je paard met vertrouwen en belonen verder te krijgen.

De obstakeltraining is voor groepen maar dit kan ook privé, duoles of met 3 personen, deze variant is over 3 dagen verspreid.

Trailerladen

Trailerladen gaat voor de meeste mensen en paarden gelukkig vanzelf. Maar heb jij te maken met een paard die de trailer gewoon niet op gaat of wilt dan is dit een stressvolle situatie. Je hebt al van alles geprobeerd, buitenstaanders komen met de raarste ideeën en je paard is door een ander op een (voor jou te grove wijze) op de trailer gezet.
Mensen beseffen niet wat een spanning dit al geeft voor een paard zonder die rare capriolen. Ik vind het belangrijk dat het paard op een vertrouwde wijze de trailer in leert lopen, daar rustig blijft staan en met beleid weer uit loopt.

Grondwerk

Vaak hoor je de termen ‘het paard moet je volgen’ en ‘jij bent de leider’. Toch heb ik het idee dat een hoop mensen de term ‘leider’ verkeerd interpreteren. 
Als je kijkt naar de kudde zie je verschillende dingen, er zijn paarden met meer honger, minder honger, meer overtuigingskracht en minder overtuigingskracht. Maar zodra er een paard in de kudde gaat rennen, rennen ze allemaal. Op dat moment is dat paard de leider, hij of zij heeft de kudde in beweging gezet. Net zoals wanneer een paard besluit naar de rivier te gaan om te drinken, en ook hier een groepje zal volgen. Met deze informatie in ons achterhoofd gaan we aan het werk, samen met het paard, dat het paard ons volgt op een wijze die voor hem of haar logisch is, ze naast ons stopt en achterwaarts gaat wanneer we willen. 

In december 2015 had ik mijn eerste les van Evy, ik had gelijk een klik met haar.
Haar ontspannen manier van lesgeven en ook hoe ze zelf rijdt, spreekt mij aan.
Als Evy op mijn paard rijdt ziet het er heel vriendelijk uit, en vooral ook heel erg goed! Nou weet ik dat mijn paard Kiki niet zo zou lopen als er teveel druk van haar gevraagd wordt, maar Evy heeft Kiki haar vertrouwen vanaf dag 1 gewonnen.
Dat kan ik me heel goed voorstellen, ze is eerlijk, betrouwbaar en heel lief.
Nou ben ik weer begonnen met wedstrijden te rijden, door Evy heb ik er weer plezier in gekregen en het vertrouwen. Het enige probleem was dat Kiki moeilijk de trailer op ging van huis af.
Dus heb ik met Evy overlegd, en ja mijn gevoel was goed, ze ging er gelijk in, nu ga ik haar inladen naar een wedstrijd met minnder spanning!
Sinds een paar maanden lest mijn dochter ook bij Evy, ze hebben altijd lol en lachen heel wat af, en natuurlijk leert ze ook heel veel. Evy we vinden je een fantastiche meidxx
Jolanda
KWPN eigenaresse

Kijk hier voor meer ervaringen

Tarieven

Grondwerk of trailerladen:
€ 30,- per combinatie*
De lesduur bedraagt 30 minuten

Obstakeltraining clinic:
€15,-per persoon*
Maximaal 6 personen per groep, een groep duurt is 90 minuten, maximaal 4 groepen op 1 dag

Traject 3 dagen:
1 persoon: € 150,- voor 3 dagen*
2 personen: € 135,- per persoon voor 3 dagen*
3 of meer personen: € 120,- per persoon voor 3 dagen*

Bij diensten met een * komen er kilometerkosten van voor locaties verder dan 20 km vanaf postcode 3826 (Amersfoort): € 0,20 per kilometer voor de rit heen en terug (bij locaties buiten de 20 km, zijn de eerste 20 km gratis)
Afmeldingen binnen 24 uur dienen alsnog betaald te worden (muv ziekte, weersomstandigheden, etc)

Contact

Evy Ruijs
06 538 19 689
evy@ruijs.nl