Op deze pagina lees je hoe ik kan helpen door middel van obstakel/schriktraining, trailerladen en grondwerk.

Waarom schrikt je paard van bepaalde dingen? Welke dingen vindt hij wel of juist niet eng? Hoe los je het op? Dwang en geweld of rust en geduld. Natuurlijk weet je dat het via rust en geduld het beste werkt, maar hoe doe je dat nu? Hoe blijf je rustig maar gefocust als je paard geen pas beweegt. Ga je langs het obstakel, wil je er gelijk doorheen of laat je hem eerst ruiken?

Obstakel / schriktraining

 Je mag de obstakeltraining aan de hand of onder het zadel doen. We passen het aan aan het tempo van je paard en ik help je met rust de juiste tactieken aan te leren om je paard met vertrouwen en belonen verder te krijgen.

Trailerladen

Trailerladen gaat voor de meeste mensen en paarden gelukkig vanzelf. Maar heb jij te maken met een paard die de trailer gewoon niet op gaat of wilt dan is dit een stressvolle situatie.

Grondwerk

Als je kijkt naar de kudde zie je verschillende dingen, er zijn paarden met meer honger, minder honger, meer overtuigingskracht en minder overtuigingskracht. Maar zodra er een paard in de kudde gaat rennen, rennen ze allemaal. Op dat moment is dat paard de leider, hij of zij heeft de kudde in beweging gezet.