Myrddin

Roepnaam: Myrddin
Geboortejaar: 09-07-2017
V: ITS Viper
M: Murphy
MV: Onbekend
Stamboek: Nederlands Stamboek Voor Tinkers
Fokker: familie Ruijs


Afstamming Myrddin (klik op de foto voor groter beeld)

Myrddin was het vierde veulen van Murphy. Dit keer in combinatie met ITS Viper.
We wilden Murphy eigenlijk laten dekken door Lord Korpus King Keen maar deze combinatie pakte helaas niet. Vanuit Frankrijk hebben we tijdens onze vakantie contact gehad met Irish Tinker Stable voor een laatste poging voor het seizoen voorbij was. Dit keer de combinatie Murphy x Viper. En deze heeft goed gepakt!

Kleine Myrddin is op zondagochtend 9 juli om 2:00 geboren! Myrddin was een vlotte tante. De bevalling ging erg goed en ze ging ook vlug staan en drinken.
Na een paar uur stuiterde ze de stal al door.

Helaas hebben we Myrddin moeten laten gaan door een trauma van buitenaf.
In november merkte we haar onregelmatigheid op, daarna kregen we op stal droes op stal en ging de stal op slot, Murph is niet de makkelijkste met trailerladen en zeker niet met veulentje aan haar voet dus hebben we na overleg met Utrecht gewacht tot Myrddje 6 maanden was.
Helaas bleek ze door een trauma van buitenaf een zenuwbeschadiging gekregen te hebben, waardoor de supraspinatus en infraspinatus afnamen, welke het schouderblad stabiliseren. Door de lange duur van de instabiliteit van de schouder begon ze haar voorbenen anders te gebruiken en deze vergroeide tot O-beentjes. De verwachting zou zijn dat ze op den duur artrose zou gaan krijgen en met belasting (rijden, mennen, fokkerij, misschien zelfs groeien) last zou gaan krijgen van haar voorbeentjes.
Helaas was de beste keuze om haar te laten gaan….

Tijdlijn

Myrddin een week oud
(klik op de foto’s voor groter beeld)

Paar weken oud:

November 2017
Myrddin 4 maanden oud, 1.20 m hoog en op haar billen 1.30m, we merkte op dat ze wat onregelmatig liep in het mulle zand.

Januari 2018
Myrdd is met haar 6 maanden nu 1.30 hoog!
We hebben Myrd moeten laten gaan 🙁