Coaching met paarden is nieuw voor een hoop mensen.
Paarden zoeken in de natuur altijd gelijk contact met een nieuwe kuddegenoot om te kijken wat ze aan de nieuwkomer hebben. Is het nieuwe paard sterk of slim of beide? Dit doen ze om te bepalen wat de rang wordt van dit nieuwe paard in de bestaande kudde. Als er gevaar dreigt, zorgen ze ervoor om met de hele kudde zo snel mogelijk in veiligheid te zijn.

Brengen we nu een persoon bij een paard in de bak, dan gaat het paard van nature ook gelijk het contact opzoeken en deze nieuwe menselijke kuddegenoot ‘screenen’ op zijn of haar energie waarna hij kan bepalen of hij zich veilig kan voelen bij de ander of niet.sup en lespoir

Hoe werkt het?

Omdat wij mensen vaak blokkades bij ons dragen, kan het paard niet goed helder krijgen wat hij aan jou als nieuwe kuddegenoot heeft. Daarom gaat hij op onderzoek uit. Met zijn snuit gaat hij bijvoorbeeld de blokkades af die jij in je lichaam bij je draagt. Als iemand bijvoorbeeld ‘denkt’ dat hij of zij graag een leidinggevende rol zou willen hebben, maar ‘van binnen’ nog wat huiverig is om een leidinggevende positie in te nemen, dan zal het paard op het huiverige gevoel (angst) reageren. Het paard laat dan een beeld van angst of onrust zien. De coach krijgt hierdoor informatie en door dit te benoemen, wordt ook duidelijk waar het rusteloze gevoel vandaan komt. Hierdoor kan de cliënt concrete stappen gaan zetten in de richting die hij of zij wenselijk vindt en die 100% goed voelt. Dan ben je ook in staat om actief stappen te ondernemen in je persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsproces.

Een paard doet ook nog iets anders; hij neemt automatisch spanning over van degene die bij hem staat, of dit nou een paard of een persoon is. Vervolgens laat hij deze spanning direct van zich afglijden, door bijvoorbeeld te gaan gapen of rollen. Wij mensen nemen ook (onbewust) spanning van elkaar over. Alleen zijn we ons er vaak niet van bewust dát we deze spanning hebben overgenomen en weten we dus ook niet hoe we het weer kwijt kunnen raken. Door een paard als spiegel in te zetten, wordt duidelijk hoe dit systeem van energie-overdracht werkt. Mensen die een sessie paardencoaching ervaren hebben, geven altijd aan dat ze zich naderhand letterlijk ‘lichter’ voelen dan voorheen. Dit is ook logisch, want de spanning is via het paard grotendeels weggevloeid.

Coaching

Geschikt voor mij?

Paardencoaching is geschikt:
• Voor kinderen en volwassenen.
• Voor het bedrijfsleven
• Voor mensen met een burn-out, onzekerheid, angsten, psychische klachten, overgewicht, lusteloosheid, etc.
• Tevens is het waardevol om je te laten ervaren hoe je via het paard contact kunt maken met jezelf en vanuit jezelf weer met een ander. Je gevoel en intuïtie spelen daarin een cruciale rol.

Herken je jezelf in een van de volgende thema’s, of heb je een ander toepasselijk thema

  • Ik weet niet wat ik wil en kan geen keuze maken.
  • Ik ben onzeker en wil zelfverzekerder worden.
  • Ik vind het moeilijk om leiding te geven en te ontvangen
  • Ik heb moeite met grenzen stellen
  • Ik ben bang om de controle te verliezen.
  • Ik heb lichamelijke klachten en de dokter zegt dat het ‘tussen m’n oren zit’.
  • Ik wil mijn zelfinzicht vergroten
  • Ik heb moeite met communicatie (verbaal en non-verbaal)
  • Ik heb last van stress en wil dat verminderen.

Ik ben vanaf juni 2014 gediplomeerd paardencoach en ik heb mijn coachingsdiploma behaald bij Caprilli Coaching & Training.

Tarieven:
€ 30,- per sessie

Recensies:

Februari 2019:
Ik heb vorige week een oefen paarden coaching gehad bij Evy. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ondanks dat ik bewust was van de kracht van paarden deze impact nooit had verwacht. Het was niet zo dat als je iets zei een paard dan 3x knipperde en dat het dan was. Nee de reacties van de paarden op mijn verhaal waren enorm. Honey rose ging letterlijk tussen mij en Murphy instaan na een bepaalde vraag van mij. Ik had hen beide gelinkt aan een bepaald persoon in mijn leven en zij reageerden precies zoals die personen zouden doen. Dit was voor mij zo intens dat ik opeens oprecht bang was voor Murphy. Terwijl ik 20 minuten daarvoor nog met haar had staan knuffelen. Puur om de manier waarop zij reageerde op mijn verhaal en de rol die ik haar had gegeven schoten er tranen in mijn ogen. Daar schrok ik van ik huil bijna nooit en dan stapt er een paard naar mij toe ( die ik normaal altijd vertrouw)en het enige wat ik wilde was wegrennen. Deze impact is bizar en dat ik mij dit realiseerden was belangrijk en heeft mij geholpen in omgaan met die personen in mijn leven. Ik wil Evy enorm bedanken voor wat zij mij heeft laten inzien.

Februari 2019:

Ik heb onlangs een sessie paardencoaching bij Evy gevolgd. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring. Ik kwam met de hulp vraag dat ik het vaak moeilijk vind om samen te werken omdat ik niet graag de touwtjes uit handen geef. Hierdoor ben ik in een groep erg gespannen en veeleisend naar andere toe en dit is niet bevoordelijk voor de werksfeer en kan er zelfs tot leiden dat ik met al het werk blijf zitten. Omdat ik mensen niet he tg vertrouwen geef hun eigen deel te doen. Toen ik mijn hulpvraag ging stellen stond ik al in de bak bij het paard. Het paard dat eerst dichtbij mij stond, liep snel van mij vandaan op het moment dat ik spanning in mij op aan het bouwen was vanwege de frustratie. Dit was al een heel kenmerkend moment omdat ik nu een hele directe spiegel voor kregen wat het gevolg is van mijn spanning en frustraties. Vervolgens kreeg ik de opdracht om samen met het paard naar een punt in de bak te lopen. Dit was symbool voor het samenwerken met iemand. In het begin was ik gespannen en toen het paard niet direct meeliep en deed wat ik wilde raakte ik onzeker waardoor ik nog meer gespannen werd. Toen Evy mij vervolgens een aantal vragen stelde waarna ik mijn gevoel uitsprak nam de spanning af en alsof het niets was liep het paard met mij mee en was er een ontspannen en werkwillige sfeer. De sessie heeft mij veel inzicht gegeven in hoe de reactie van andere is op mij zonder dat er omheen gedraaid word. Waardoor ik heel duidelijk weet waar ik nu aan kan gaan werken om een prettige samenwerksfeer te creëren in een groep.

Februari 2019:

-Paarden coaching van Evy-

Aan het begin van de coaching moest ik even wennen en dacht ik ‘wat is dit?’.

Toen ik in de bak stond met 2 paarden en 4 mensen, waarvan 1 iemand Evy was, tegenover mij buiten de bak vertelde ik een verhaal, een kwetsbaar verhaal. Ik stelde aan het einde van mijn verhaal de vraag; hoe kan ik met deze situatie omgaan? Meteen zag ik in het gedrag van Murphy en Roos mijn verhaal terug.

Dit gaf mij zoveel inzicht. Het was een keer andersom, ik kon naar het verhaal kijken zonder dat ik erin mee speelde. Dit was zo apart en interessant. Het heeft mij zoveel positieve inzicht gegeven op de situatie die eerst niet zo helder was.

Conclusie uiteindelijk; Laat mensen maar gaan als ze dat willen, er zijn altijd nog mensen die wel bij je blijven en je beschermen en steunen!

Ik zou dit zeker aanraden aan mensen! Dus heb jij een situatie, maakt niet uit wat voor situatie het is, en wil jij hier positieve inzicht in hebben? Maak dan gauw een afspraak bij Evy voor paarden coaching! Zij doet het top!