Nieuwe recensie

Linda, september 2017

Vier jaar geleden ben ik erg hard gevallen met springen. Ik heb bewusteloos op de grond gelegen en kan me eigenlijk helemaal niks meer van dat moment herinneren. Er was waarschijnlijk iets in mijn hoofd niet helemaal goed waardoor ik gevallen ben. Mijn val had eigenlijk niks met paardrijden te maken. Maar toch werd ik opeens heel erg bang om te springen. Ik ben toen ook gestopt, maar omdat ik het springen ging missen ben ik toch weer begonnen. Helaas bleef ik erg zenuwachtig. Door de zenuwen at ik niet veel van tevoren en ik had alleen maar buikpijn. De springles voelde voor mij op een gegeven moment meer als “moeten” in plaats van leuk vinden. Ik was het vertrouwen helemaal kwijt.

Een paar maanden geleden besloot ik om maar helemaal te stoppen, want ik kon er niet meer tegen dat ik me elke keer zo druk aan het maken was. Ik heb vaak tegen mezelf proberen te vertellen dat mijn val en springen niks met elkaar te maken hadden maar niks hielp. Ik bleef bang. Doordat ik het springen zelf toch nog wel een beetje leuk vond, besloot ik maar om hulp te zoeken.

Na wat googelen kwam ik terecht op de site van Evy. Ik las dat ze ruiters hielp met hun angst. Ik besloot haar te mailen. Na contact te hebben gehad, werd er besloten om een 5-daagse cursus te doen. Ik heb vier dagen op Meaghan gereden en een dag op Maddy. Het voelde meteen erg goed. De paarden waren heel braaf en heel fijn om op te rijden. Evy zelf geeft super les! Ze blijft altijd zo rustig en heeft me echt weer vertrouwen in het springen gegeven. Ze houdt heel erg rekening met ruiter en paard. Haar lessen zijn afwisselend, elke keer bedenkt ze wel weer iets anders leuks. Het was heel erg gezellig en ik zou haar zeker aanraden!

Dank je wel, Evy! Ik kom zeker nog eens langs voor een les.

Evy