De dressuurproeven 2016 zijn online!

De nieuwe dressuurproeven gaan in op 1 april 2016. Op deze pagina staan de PDF-bestanden van proef 1 t/m 34 voor de klassen BB t/m Z2 (voor pony’s) en BB t/m ZZ-Licht (voor paarden).

De nieuwe proeven zijn ook verkrijgbaar in het nieuwe dressuurproevenboekje dat vanaf 1 maart wordt uitgeleverd. In het verleden was er een DVD te koop met daarop videobeelden van de dressuur- en menproeven. In plaats van deze DVD komt in maart 2016 een app voor iOS en Android met daarop niet alleen alle dressuur- en menproeven, maar ook video’s van de proeven en Tips van de Pro. Met de app kun je bovendien zelf een proef inspreken op het tempo van je paard of pony en later zonder voorlezer oefenen. De app kost € 4,99 en is daarmee een stuk goedkoper dan de DVD.

Was er voorheen een schema met de twee proeven die per maand gereden dienden te worden, nu mogen wedstrijdorganisaties zelf bepalen welke proeven zij uitschrijven.

KNHS zelf:

Velen hebben er met spanning naar uit gekeken: de nieuwe dressuurproeven die op 1 april 2016 in gaan staan online. Hou er rekening mee dat heel veel mensen de proeven nu willen bekijken en dat de website daardoor minder goed bereikbaar is. We houden dit zo goed mogelijk in de gaten en doen ons best om de website in de lucht te houden.

De nieuwe dressuurproevenboekjes worden vanaf vandaag uitgeleverd aan ruitersportzaken en aan wie een boekje had besteld. De app voor Android komt vandaag of morgen, de app voor iOS komt zodra deze is goedgekeurd door Apple.

ik heb van elke klasse 1 proef gekopieerd, de rest kan je lezen op de site van de KNHS  <<<<Klik hier

BB

BB

b

B

l1

L1

l2

L2

 

m1

M1

m2

M2

z1

Z1

z2

Z2

zzlicht

ZZ – Licht

Evy