Mooie referenties voor de Paarden Oppas Service

Ik ben een samenwerking aangegaan met de Paarden Oppas Service. Om paardenoppas te worden moest ik 2 referenties geven, en deze deel ik graag met jullie!!

De PAARDEN OPPAS SERVICE is een bemiddelingsbureau voor paardenhouders en professionele paardenverzorgers.
Wanneer paardenhouders op vakantie willen, zorgen zij voor een professionele paardenverzorger die de zorg voor de paarden en andere dieren overneemt vanuit het huis van de paardenhouder.

Jij kan met een gerust hart op vakantie, in de wetenschap dat je paarden én andere dieren met aandacht en liefde worden verzorgd door een ervaren, goed onderlegde hippische verzorger.

Astrid

Ik leerde Evy 4 jaar geleden kennen via een vriendin. Ik wist niet zoveel van paarden, maar had twee pony’s gekocht voor mijn dochters (een New Forest en een kruising New Forest x Arabier) en die ene wilde niet in de trailer. Die werd echt hysterisch, ging bokken en steigeren en vertikte het om die trailer in te gaan. Mijn vriendin raadde ons aan om contact op te nemen met Evy. Die leerde ons heel goed hoe je kan trailerladen zonder stress. Het was ongelooflijk: de pony liep zó met haar mee, terwijl hij bij ons gewoon niet meewerkte! Ze heeft ons uitgelegd waarom het dier zo reageerde en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Nu gaat het goed! Nu snap ik het paard ook. Evy heeft mijn dochter ook les gegeven en heel veel zelfvertrouwen gegeven. Dat was mijn dochter echt kwijt door dit paardje: ze durfde gewoon niet meer te rijden omdat de pony zo gemeen deed. Tijdens de les zei Evy keer op keer dat er geen juiste manier is om dingen te leren, maar dat ze ging kijken wat het beste is voor mijn dochter en haar paard – wat voor hen werkt. Ze kijkt echt naar ieder dier afzonderlijk en zoekt de benadering die bij het karakter en de stemming van dat paard past. Ik laat niet zomaar iemand bij de paarden, maar Evy is bij mij de enige die het mag. Evy is heel inspirerend in het lesgeven – je ziet gewoon dat ze er verstand van heeft. Het is een heel stabiel iemand. Heel Zen. De paarden nemen die rust van haar over. Ze heeft duidelijk overwicht op de paarden en heeft veel kennis ten aanzien van de verzorging, voeding, gedrag en ziektes bij paarden. Tijdens onze vakanties zorgt zij altijd voor onze paarden: binnen/buiten zetten, voeren, mesten en longeren. Daar ben ik zó blij mee! Ik kan nu echt met een gerust hart op vakantie, in de wetenschap dat de paarden in goede handen zijn. Ik hoop dat ze dat nog heel lang wil blijven doen!

Anika

Evy paste ook op de paarden van Annika. Die zegt het volgende over haar: Ik ken Evy nu een jaar of zes, zij geeft mij les en heeft al een aantal keren op mijn paard gepast. Een dominante Haflinger merrie (inmiddels heb ik 5 paarden en daar mag ze ook op passen!). Evy is heel fijn om mee samen te werken, is meedenkend. Ze kent het verschil in bejegening tussen een warmbloed en een koudbloed. Die hebben echt een andere denkwijze. Ze is heel lief, en doortastend tegelijk. Ze pikt dingen snel op. Wij hebben een strikte routine en daar houdt zij zich aan. Doet ze keurig! Onze buren hielden sociale controle en zij zagen dat Evy alles netjes bijhield iedere dag en de Haflinger goed beweging gaf. Je kan met haar echt goeie afspraken maken. Evy heeft een heel groot hart voor paarden. Welzijn van het dier vindt zij erg belangrijk. Ze zal het vragen als ze iets niet weet en melden als er iets aan de hand is met het paard. Ze weet hoe ze dominante paarden moet benaderen, verleiden en afleiden. Corrigeren is niet haar eerste keuze, eerder belonen of afleiden. Ze gaat eerder voor de liefdevolle oplossing dan voor het begrenzen op heel strenge manier. Daarbij moet wel gezegd worden dat zij geen loopje met zich laat nemen. Ook temperamentvolle paarden kan zij handelen. Ze heeft Paard & Management gedaan in Barneveld, dat is een opleiding die heel hoog staat aangeschreven. Doordat ze al jaren in de paarden werkt heeft ze een schat aan praktijkervaring opgedaan. Ze heeft ook een opleiding coaching met paarden gedaan en daar veel geleerd over het gedrag van paarden. Ze geeft les en is daar goed in. Is heel erg thuis in de bewegingen van het paard. Ze heeft ook haar eigen kudde Tinkers waar ze dagelijks voor zorgt. Evy is medeorganisator van de tinkerdagen. Ze geeft ook angsttrainingen, en let daarbij heel goed op pijn- en stresssignalen bij paard en ruiter. Deze jongedame heeft echt meer kennis dan de gemiddelde paardenvrouw van haar leeftijd. Ik laat mijn paarden met een gerust haar enkele weken zelfstandig door Evy verzorgen als ik op vakantie wil naar het buitenland en vertrouw haar zonder meer mijn huis toe. Ze gaat namelijk heel respectvol om met andermans bezittingen en dieren. Ze laat het huis ook minstens zo netjes achter als ze het vindt. Evy is heel eerlijk, zal het zeggen als er iets gebeurt wat niet volgens plan is gegaan. Heel transparant. Ik kan haar absoluut aanraden bij andere paardenhouders!

Evy