Training en vakantie opvang

In mijn rijden besteed ik veel aandacht aan het bevestigen van de basis waarbij ik een goede harmonie tussen de ruiter en het paard belangrijk vind.wedstrijd funky

Door een paard correct te trainen kunnen we ons paard sterk en gezond houden en veel problemen voorkomen, verhelpen of verminderen.

Kunt u een tijd zelf niet trainen, gaat het rijden niet meer lekker, gaat u zelf op vakantie en kunt u uw paard niet meenemen of zoekt u voor de zomerperiode een fijn vakantieadres voor je paard? Wilt u graag dat uw paard op conditie blijft, dan kan ik een oplossing bieden!

Wat doe ik in de training

Fotogallerij

Wat doe ik in de training?

Tijdens de training zal ik veel aandacht schenken aan:

  • Uiteraard het actief houden van de achterhand & tempocontrole. Uiteraard dient een paard goed op het been van de amazone/ ruiter te reageren en naar de hulp terug te komen. Ook hoort hij te wachten tot jij zelf een ander tempo aan geeft in plaats van dat hij zelf trager of juist sneller wordt.
  • Ook is het erg belangrijk dat het paard recht loopt, recht heeft voornamelijk te maken met de spieropbouw van een paard. Elk paard heeft een makkelijke en een minder makkelijke kant, dit verschilt per paard.
    Als hij makkelijk naar een kant buigt heeft op deze kant korte spieren, deze zijn stijf en kunnen zich moeilijk lang maken, de andere kant is dan weer erg slap en kan moeilijk aanspannen en korter worden.
    We willen de spieren aan beide kanten even sterk te maken. De spieren moeten zich aan beide kanten evenveel kunnen oprekken als kunnen aanspannen. De spieren worden soepel en sterk, zodat het gemakkelijk naar beide kanten kan buigen en het paard een rechte lijn kan lopen, zonder naar een kant te ‘trekken’.

Als je paard een nare trek heeft, kan dit uit pijn komen, dus is het altijd verstandig een hoefsmid, dierenarts of tandarts te laten kijken of het paard in goede conditie verkeerd.

De snelheid van de training hangt in eerste instantie af van het lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het paard. Het paard bepaald het tempo.

funkyy

Op locatie
Ik kan op locatie komen en uw paard een paar dagen in de week verzorgen of rijden zodat u zeker weet dat uw paard goed verzorgd achterblijft en fijn te rijden blijft als u terug komt van vakantie. Hier vraag ik echter wel kilometervergoeding voor.

In stalling
Heerlijk in de wei en naar hartenlust grazen, rollen en rennen. Lekker paard kunnen zijn. Als u uw paard stalt bij mij in de omgeving Amersfoort kan ik er elke dag mee bezig kan zijn en uw paard naar wens kan trainen. De paarden staan het hele jaar buiten. In het zomerseizoen staan ze op de wei, in het winterseizoen staan ze in de Paddock Paradise. Je mag zelf kiezen of je paard hele dag op de wei wilt of s’nachts op stal

 

sfeer-1-kopie

Fotogalerij

Foto’s van de Paddock Paradise.